Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

Awatar użytkownika
devport
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: devport »

Wczoraj odbiliśmy się od dolej krawędzi strefy S/D 1,2045 z historycznej korekty... Het het daleko...
A obecna sytuacja jest następująca:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

benio
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Pie

Nieprzeczytany post autor: benio »

Bardzo podoba mi się ten temat.dziekuje autorowi :) trochę zaczynają mi się otwierac oczy :) od paru dni jestem trochę załamany swoja gra :( ,ale dziś sprobowalem zagrac powyzsza strategia.wrzuce potem screen :)
mam tylko problem w prowadzeniu transakcji po setupie i nie wiem gdzie zamykac (jeśli dalej nie idzie po mojej myśli) wczoraj obserwowałem wykresy,to skuteczność bylaby 100% na 5 transakcji wszystkie dodatnie,a dziś podobny wynik bylby osiagniety.
pozdrawiam Bynio

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

benio pisze:Bardzo podoba mi się ten temat.dziekuje autorowi :) trochę zaczynają mi się otwierac oczy :) od paru dni jestem trochę załamany swoja gra :( ,ale dziś sprobowalem zagrac powyzsza strategia.wrzuce potem screen :)
mam tylko problem w prowadzeniu transakcji po setupie i nie wiem gdzie zamykac (jeśli dalej nie idzie po mojej myśli) wczoraj obserwowałem wykresy,to skuteczność bylaby 100% na 5 transakcji wszystkie dodatnie,a dziś podobny wynik bylby osiagniety.
pozdrawiam Bynio
Mam prośbę, opisz na scrinach, to co widziałeś i dało by 100% skuteczności, Potem Przed teoretycznymi wejściami opisz znowu gdzie byś wchodził.
Taki eksperyment chce zrobić, jaki będzie rezultat :)

Odgrzebałeś stary, dobry temat ;]
Swoją droga, co się stało z autorem i spółką?

benio
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: benio »

witam :)

od wczoraj na 10 transakcji nie było ani jednej stratnej.wszystko autor wytlumaczyl na samym początku tematu.dzieki za edukacyjne linki.nie opieram się na samych poziomach s i d.lacze je z pivotami i z liniami wsparcia , oporu oraz fibo i ema 50.gram tylko na wykresach 15,30 lub 1 h.... zapomniałem również o swieczkach :)

używam rowniez indykatora wrzuconego gdzies na początku tematu.zaoszczedza mi to czasu w kreśleniu dodatkowych lin.prosty przykład :) gdy znajde dwie linie wsparcia przecinające się i wystepuje tam dość solidny s/d uważam,ze mogę zajac pozycje..wlasnie w takich strefach szukam setupu.a to ze nie mam zbytnio czasu na gre,bo pracuje.to postanowiłem z rynku sciagnac po 15 pipsow,a na stop loss przeznaczyć również tyle,ale to początek budowy strategii.w zasadzie przedtem uzywalem tylko linii wsparc i oporow oraz pinbarow.teraz jeszcze sprobuje tak.
pozdro

Kazik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kazik »

Muszę Cię zmartwić. Mam wyjątkowo dobry dzień.
Wiem, że nie łatwo się przyznać do głupoty robionej przez 5 lat systematycznie.
Bywa, wielu idzie w zaparte.
Nawet "ministry"..............

Jeszcze zapodam, że pogoda zajebista, 14 na + i leje
przewidując ripostę

dobrze, że nie trzęsienie tsunami (hasło w szkoleniach)

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

jest jeszcze ktoś ze starej ekipy, korzystającego z SD?:)
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

admkowal pisze:jest jeszcze ktoś ze starej ekipy, korzystającego z SD?:)
Ja jestem wystarczająco stary :) , tylko gram na na tf D1, W1, MN.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

JAREK67 pisze:
admkowal pisze:jest jeszcze ktoś ze starej ekipy, korzystającego z SD?:)
Ja jestem wystarczająco stary :) , tylko gram na na tf D1, W1, MN.
hej Jarek!:)

ja też wolę wyższe tf'y. Na mniejszych to niech robot sobie hula;p Czasu dużo nie ma ale pomyślałem sobie, że można by troszkę reaktywować temat SD. Zobaczymy może ktoś się dołączy:)
trading is waiting
--

AK

tie1
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tie1 »

admkowal pisze:ja też wolę wyższe tf'y. Na mniejszych to niech robot sobie hula;p Czasu dużo nie ma ale pomyślałem sobie, że można by troszkę reaktywować temat SD. Zobaczymy może ktoś się dołączy:)
Witaj ponownie,

Czy mogę zapytać w oparciu o jakie kryteria ma skutecznie hulać SD robot na mniejszych TF, żeby przy braku czasu pozwolić reaktywować się tematowi o SD?

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

tie1 pisze:
admkowal pisze:ja też wolę wyższe tf'y. Na mniejszych to niech robot sobie hula;p Czasu dużo nie ma ale pomyślałem sobie, że można by troszkę reaktywować temat SD. Zobaczymy może ktoś się dołączy:)
Witaj ponownie,

Czy mogę zapytać w oparciu o jakie kryteria ma skutecznie hulać SD robot na mniejszych TF, żeby przy braku czasu pozwolić reaktywować się tematowi o SD?
Kluczowy jest nie system a zarządzanie pozycją i kapitałem + psychologia (jeśli nie grasz EA). Chociaż faktycznie wejścia robota opierają się o SD. Chętnie o tym wszystkim opowiem ale potrzeba czasu:) Będę w wolnych chwilach opisywał cały system krok po kroku bo tak patrzę, że nie ma czegoś takiego a jest według mnie przydatne - nawet grając innym systemem.

Pytanie o kryteria to obszerny temat więc pozwól, że go będziemy rozwijać powoli. Najpierw trzeba "filozofię" rynku zrozumieć żeby przejść do konkretnych warunków. Ale jak masz bardziej szczegółowe pytanie to śmiało.
trading is waiting
--

AK

ODPOWIEDZ