IronFx

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
3%
Poza paroma minusami są ok
1
3%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
31
94%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
trader
Gaduła
Gaduła

Re: IronFx

Nieprzeczytany post autor: trader »

Ponad 30 stron wpisów (więcej niż połowa wszystkich) dotyczy jednej sytuacji.
Przez ten czas (czyli już 3 miesiące mija) nic się nie zmieniło.
Przewinęło się parę panów trąbek :569: , sporo osób jest mocno rozgoryczonych.
Ale nic się nie zmienia w temacie i pewnie przez kolejne 3 miesiące będzie podobnie (no chyba że do tego czasu IRON np. upadnie)

Problem jest tylko jeden - nie wypłacają kasy. Ale do cholery - nie macie poblokowanych rachunków! Możecie prowadzić normalny trading na tych kontach.
I to jest odpowiedź na to jak samemu zlecić sobie wypłatę zdeponowanych środków. No chyba, że chcecie czekać...

Obecny 2015 rok nie rozpieszcza inwestorów ale to nie powód, żeby czekać biernie. Trzeba się dostosowywać do zmieniających się warunków.

Tyle w temacie.
Just do it !

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

[quote="trader"
Problem jest tylko jeden - nie wypłacają kasy. Ale do cholery - nie macie poblokowanych rachunków! Możecie prowadzić normalny trading na tych kontach.[/quote]
prosze wybaczyc ale Panska wypowiedź w zaznaczonym cytacie może zostac uznana jako "kuriozalna" .....
Co oznacza normalny trading? Zarabianie pieniędzy bez możliwości ich uzyskania i generowania większej podstawy do opodatkowania??

Kto też panu powiedział że nikt nic nie robi? Trading trwa na całego tylko że już na innych kontach u innych brokerów.....

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

trader
Mylisz się.
Przeczytaj jeszcze raz swój post i zobacz jaką brednię napisałeś.

Broker nie wypłaca pieniędzy a ktoś ma u nich dalej handlować? Niepoważny jesteś?
Jak Ci się takie coś podoba to graj sobie na DEMO z niego też nie można wypłacić, tak samo jak IronFx nie wypłaca z kont Realnych.

Z Kontami Realnymi bez możliwości wypłat nic nie można zrobić w kwestii wyciągnięcia z nich kasy.
Żadne cuda z pozycjami czy te ich Mirror account nic nie dają. Te konta to tak jak DEMO-handlujesz, ale nic z nich nie masz.
.............................................
No i jak jackub dobrze zauważył. Handlujemy u brokerów na kontach, z których maksymalnie 5 dni czeka się na wypłatę.

IronFx to SCAM obecnie.
Nawet jeśli komuś dochodzą wypłaty to nierówne traktowanie klientów świadczy, że są SCAMem.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

TxT
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: TxT »

Dzwonł do mnie przed weekendem naganiacz z Irona (gadalem kiedys z nimi o indywidualnych warunkach, przedstawiciel z UK) żebym wpłacił kase i grał u nich. Pogadalismy chwile i wylozylem temat wyplat/bonusow/spraw sadowych na horyzoncie. Gosc oczywscie zapewnial o bezpieczenstwie i mowil ze wszyscy zablokowani naduzyli bonus. W koncu jednak przyznal ze temat jest powazny i na razie wszystkie duze wyplaty sa "under investigation", male natomiast wychodza z opoźnieniami ale wychodza.

Niestety rozmowy nie nagralem. Zycze powodzenia w odzyskaniu kasy. Jezeli ktos mowi ze wyplaty ida bez problemu to albo jest pracownikiem iron, albo wyplaca drobne srodki - przynajmniej takie wnioski mi sie nasuwaja.

hblekot
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: hblekot »

trader pisze: Problem jest tylko jeden - nie wypłacają kasy. Ale do cholery - nie macie poblokowanych rachunków! Możecie prowadzić normalny trading na tych kontach.
I to jest odpowiedź na to jak samemu zlecić sobie wypłatę zdeponowanych środków. No chyba, że chcecie czekać...
Jeżeli sugerujesz hedgowanie z innym kontem u innego broka to nie koniecznie musi być takie proste:
- musisz mieć dodatkową kasę na kolejne konto
- może się okazać że zarabia jednak ten hedge po stronie Irona - i co wtedy? Tracisz u wypłacalnego broka, a masz kupe kasy znowu w Ironie do wypłaty - i znowu nie wiadomo co będzie
- jeżeli wiesz dokładnie które konto będzie zarabiać - to po co hedgować? Mozesz odrobic to co jest w Ironie gdzie indziej (ale patrz punkt pierwszy) no i nadal nie masz tej kasy która jest w Ironie

No chyba że rozchodzi się o jakiś inny sprytny sposób tylko nie załapałem :wink:

Awatar użytkownika
trader
Gaduła
Gaduła

No chyba że rozchodzi się o jakiś inny sprytny sposób tylko nie załapałem :wink:
Zwykle najprostsze sposoby są najlepsze :)
Just do it !

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

trader pisze:
Trader, już wystarczy, nie wk...jaj ludzi, dobrze??

hblekot
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: hblekot »

trader pisze:
Ale najtrudniej je wymyślić.

Pomóż ludziom i coś podpowiedz jak wpadłeś na jakiś lepszy sposób.(najwyżej na PW jak nie chcesz żeby się rozniosło i żeby przedstawiciele Irona się nie zwiedzieli)

U mnie w poniedziałkowy poranek przebłyski inteligencji zadarzają się z rzadka.

A podpuchy w stylu - "wiem ale nie powiem" - rzeczywiście mogą być wkurzające - zwłaszcza jak ktoś ma kasę w Ironie.

Awatar użytkownika
trader
Gaduła
Gaduła

Trader, już wystarczy, nie wk...jaj ludzi, dobrze??
Wypowiadaj się za siebie. Jeżeli cię to aż tak bardzo rusza to znaczy, że jesteś nieźle sfrustrowany a to nie pomaga w logicznym myśleniu i podejmowaniu dobrych decyzji.
Pomóż ludziom i coś podpowiedz jak wpadłeś na jakiś lepszy sposób.
Są przynajmniej 3 sposoby:
1. bierne czekanie aż ruszy wypłata - można do tego dodać ewentualne zasypywanie mailami
2. rozwiązania prawne typu pozwy - chyba najbardziej czasochłonna wersja
3. podejście aktywne wykorzystujące możliwość tradingu na rachunku
Just do it !

maniekmt2168
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: maniekmt2168 »

TxT pisze:Dzwonł do mnie przed weekendem naganiacz z Irona (gadalem kiedys z nimi o indywidualnych warunkach, przedstawiciel z UK) żebym wpłacił kase i grał u nich. Pogadalismy chwile i wylozylem temat wyplat/bonusow/spraw sadowych na horyzoncie. Gosc oczywscie zapewnial o bezpieczenstwie i mowil ze wszyscy zablokowani naduzyli bonus. W koncu jednak przyznal ze temat jest powazny i na razie wszystkie duze wyplaty sa "under investigation", male natomiast wychodza z opoźnieniami ale wychodza.

Niestety rozmowy nie nagralem. Zycze powodzenia w odzyskaniu kasy. Jezeli ktos mowi ze wyplaty ida bez problemu to albo jest pracownikiem iron, albo wyplaca drobne srodki - przynajmniej takie wnioski mi sie nasuwaja.
To chyba nie do konca prawda, 2 razy wyplacalem kase: 20k EUR (kasa po 13 dniach) i 8k EUR (tydzien). Drobne to to nie sa. Czy sa tu osoby ktore czekaja dluzej na wyplate i nie korzystaly z bonusow?

ODPOWIEDZ