Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: raposo »

PipsKong pisze:Czy SL i TP w takim przypadku działają normalnie ??
Powinien zadziałać. Jeśli nie to bez problemu zostanie to skorygowane.

Właśnie załadowała mi się strona. Platforma też się uruchomiła. Sprawdźcie u siebie. Prawdopodobnie awaria zażegnana ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

RobertK
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: RobertK »

Jeszcze nie działa

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Działa, działa. Ew. wyczyść Cookies. Zalogowałem się na konto realne w Dukascopy Bank. Jest brak kwotowań na przestrzeni około godziny. Prawdopodobnie zostaną uzupełnione w niedalekiej przyszłości.

Jeśli ktoś ucierpiał na tej awarii to proszę przesłać reklamację na maila ogólnego lub do swojego account managera. Radzę też uzbroić się w cierpliwość...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ZomG »

Raposo, może wiesz albo masz jakieś dobre źródła informacji w Dukascopy - czy planują podnieść dźwignię na USD/RUB z 1:10 do chociaż 1:30? Wiem, że Ukraina, sankcje, wzajemna niechęć, ale to jednak trochę utrudnia, a gwałtowne spadki rubla już się chyba wystrzelały.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Niestety nic nie wiem na ten temat. Ogólnie myślę, że do takich zmian Dukascopy będzie podchodziło bardzo ostrożnie po tym, co się wydarzyło na CHFie ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Na pewno, ale i Ty, i ja, i oni, wszyscy wiemy, że to zupełnie inne sytuacje. Tam swobodne kształtowanie się kursu było blokowane, a tu nie, po prostu się pokłócili i nie chcą się już bawić rosyjskimi zabawkami. No nic to, pomyślę nad drugim/zastępczym brokerem, a Ty, gdybyś miał okazję, lobbuj za 1:30 :D

-- 10 maja 2015, 23:57 --

A powiedz mi jeszcze - prowizja w obie strony jest odliczana od kapitału w momencie zawierania transakcji?

Dobrej nocy :)

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tarfue »

miało być tych CFD znacznie znacznie więcej reklamowali że ok 200 jak się nie myle dodali kilka i cisza echo ? Teraz to oferta podstawowa za bogato niema

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

ZomG pisze:Na pewno, ale i Ty, i ja, i oni, wszyscy wiemy, że to zupełnie inne sytuacje. Tam swobodne kształtowanie się kursu było blokowane, a tu nie, po prostu się pokłócili i nie chcą się już bawić rosyjskimi zabawkami. No nic to, pomyślę nad drugim/zastępczym brokerem, a Ty, gdybyś miał okazję, lobbuj za 1:30 :D

-- 10 maja 2015, 23:57 --

A powiedz mi jeszcze - prowizja w obie strony jest odliczana od kapitału w momencie zawierania transakcji?

Dobrej nocy :)
Jak coś się wyjaśni w kwestii Rubla i dźwigni to dam znać ;).

W Dukascopy prowizja naliczana jest w jedną stronę w momencie zawarcia transakcji - płacisz przy otwarciu raz i przy zamknięciu drugi raz, czyli na odwrót niż w MT4 gdzie za obie strony płacisz przy otwarciu.

Co do CFD - postaram się czegoś dowiedzieć w najbliższym czasie ale pośpiech nie jest w inwestycjach wskazany... Cierpliwości ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Dzięki za odpowiedź.
Pozdro!

-- 19 maja 2015, 09:51 --

Dobry!
Raposo (albo ktoś inny :) ), powiedz mi, jak wypłaca się pieniądze z Dukascopy? I czy można to zrobić mając otwartą pozycję (jeśli depozyt zabezpieczający dalej pozostanie zapewniony)?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

ZomG pisze:Dzięki za odpowiedź.
Pozdro!

-- 19 maja 2015, 09:51 --

Dobry!
Raposo (albo ktoś inny :) ), powiedz mi, jak wypłaca się pieniądze z Dukascopy? I czy można to zrobić mając otwartą pozycję (jeśli depozyt zabezpieczający dalej pozostanie zapewniony)?
Można mieć otwarte pozycje. Wypłatę zlecasz logując się do panelu klienta w Dukascopy
Bank - https://live-login.dukascopy.com/fo/reports/trader/
Europe - https://eu-live.dukascopy.com/fo/reports/trader/
Następnie u góry Summary -> niżej Withdrawal -> i wypełniasz formularz.

Alternatywny sposób to PDF - https://www.dukascopy.com/swiss/docs/ba ... in-use.pdf
Wystarczy wypełnić, wydrukować i przesłać skan lub zdjęcie w dobrej jakości na info@dukascopy.com w przypadku Banku lub .eu w przypadku Europe.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ