DayTrading: Wtorek 05.05.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 06 maja 2015, 00:00

Wzrost
12
38%
Bez zmian
4
13%
Spadek
16
50%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
grzelulukas
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Wtorek 05.05.2015

Nieprzeczytany post autor: grzelulukas »

jabada pisze:
dlatego pytanie powinno brzmieć co jutro na Dax ?
wszystkie polemiki na tym watku maja ten sam problem "zakres czasowy prognozy"
Highend może walić z czapy zakresy ruchu ,i jedni się nie zgodzą ,bo im tak wypada z h15 a drugi wali mikro lota i czeka na d1 aż mu się wypełni ruch.
Wszyscy maja rację z perspektywy zrealizowanego ruchu ale nie zgadzają się na bierząco ,ot cały problem :-)
Highend ,nic do ciebie nie mam ale Ty działesz jak opłacany alalityk ,tak formułujesz prognozy że co by się nie działo to w końcu jesteś bliski prawdy ,wcześniej czy pózniej
pzdr JBD
Dokładnie.

Co do DAXA tak jak pisałem wczoraj na dziś trudno było mi określić, oporów nie pokonaliśmy więc ten rgr wydaje się aktualny czyli jazda w dół.
"Jedyna rzecz, nad którą masz kontrolę, to część kapitału, jaką jesteś gotów zaryzykować w jednej transakcji"

santo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: santo »

Nauka nauka nauka....... :564:

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

edzio o tej godzinie rozpoczął zjazd? hmm
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
dsokol
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dsokol »

santo pisze:https://www.mql5.com/en/charts/3397177/ ... g-point-of

szczałką oznaczone miejsce gdzie proponowałem wejścia , zaznaczyłem R/S ..... HH LH widać.................... sam się przestraszyłem że komuś się spodobały wykresy że przekombinowałem i wlazłem w cadjpy.. na s .... nawet nie wiem poco ;)
sorki, do analizy nic nie mam, ale "szczałka" :shock: to chyba coś moczem na śniegu rysowane, bo normalnie nazywa się "strzałka"
:wink:

santo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: santo »

buachchhccha teraz zauważyłem.......... tak śliczne ze nieedytuje :):):):):):):)
Nauka nauka nauka....... :564:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

jabada pisze:Highend ,nic do ciebie nie mam ale Ty działesz jak opłacany alalityk ,tak formułujesz prognozy że co by się nie działo to w końcu jesteś bliski prawdy ,wcześniej czy pózniej
pzdr JBD
Jakbyś nie wiedział to ze 2 tygodnie temu wspólnie z kolegą Meylo zrobiliśmy analizę Daxa na moim jurnalu. Wyszło nam wtedy, że dax będzie mocno spadał, a target nawet na 9800. Nie mów więc, że poziom wziąłem "z czapy" :)
:)

Ale masz rację - każdy wali analizy wg własnego stylu gry, ulubionego TFa, czy aktualnego humoru :)
Więc nietrudno wtedy o jakieś nieporozumienia i wzajemne animozje ;)

-- Dodano: 05 maja 2015, 22:23 --

a i jeszcze odpowiadająć na pytanie co jutro zrobi dax.... myślę, że jeśli dolar zacznie jakieś odreagowanie na UP (o ile zacznie - ale cały czas usd/pln się kisi jakby ubijał lokalne dno) - to wtedy dax urośnie więcej niż 300 pkt. Dziś to było mistrzostwo jak rano wystrzelił, a potem poleciał na nowe minima aktualnego trendu (spadkowego).

jeśli jednak ma dalej spadać to kolejny przystanek wypada na 11050 dokładnie.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

ktoś sprawdzał indeks dolara -podpowiem jest w kanale spadkowym ,to jak ma edek spadać ,jak wybije górną bandę to wtedy można liczyć na S :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany