IronFx

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
ODPOWIEDZ

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
3%
Poza paroma minusami są ok
1
3%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
31
94%

Liczba głosów: 33

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Re: IronFx

Post autor: andrzej-sk »

Majówka. :564:

adamsokolik
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: adamsokolik »

Jeszcze jedna ciekawa rzecz. IronFX po wysłaniu maila "Dear Client,
We would like to inform you that your account is under investigation for potential irregular trading activities.
We will inform you of the progress of our investigation in due course."
nigdy już więcej nie odpisuje. Mimo, że mijają tygodnie, a Klient nie używał nawet bonusu to milczą. Niektóre rachunki da się sprawdzić w 15 minut, ale jak widać IronFX wymyślił sobie, że będzie się tym podpierał do końca i trwa już to miesiącami. :569:
Tak samo dzieje się w innych krajach : http://www.tradecomplaint.com/trading-r ... &gsc.tab=0

http://forums.babypips.com/forex-broker ... ssues.html

http://www.forexpeacearmy.com/forex-for ... oblem.html

MAMY NA NICH BATA I GO UŻYJEMY !!! Jest już kilka osób z zagranicy, które odezwały się do nas. Blog IronFXfraud.eu będziemy prowadzili w trzech językach :569:
adamsokolik pisze:W maju zaczynamy publikację bloga na temat IronFX. Dokładna data zależy od czasu potrzebnego na zamieszczenie dokumentów wszystkich zainteresowanych. Każdy wpis ma być oparty na dokumentach, tak aby IronFX nie próbował podważać zawartych tam informacji. Zapraszamy do kontaktu wszystkich, których IronFX oszukuje i nie wypłaca pieniędzy. Poza drogą oficjalną, z której IronFX się naśmiewa, musimy skłonić ich do zaprzestania swoich złodziejskich praktyk, zanim zrobią to właściwe organy, które badają już sprawę. Blog będzie dostępny pod adresem IronFXfraud.eu :569:

W zasadzie wszystkie sprawy naszych Klientów przedstawiają się podobnie. Niezależnie czy ktoś robił trade od miesiąca czy od kilkunastu, zawsze zamiast wypłaty środków IronFx wysyła maila, że na rachunku prowadzona jest dochodzenie dotyczące nielegalnego handlu. W żadnym przypadku nie było inaczej, po prostu wysyłają takiego maila z automatu. Co ciekawsze, wysyłają nawet takie maile Klientom, którzy nie wnioskowali o bonus lub jeżeli go otrzymali to go nie wykorzystali nigdy. Następnie każdy "opiekun klienta" albo nabiera wody w usta albo perfidnie kłamie, że skoro IronFX nie wypłaca pieniędzy to jedynym powodem jest negatywna weryfikacja rachunku. Dobrym przykładem jest Pani Karolina Struzik z oddziału na Cyprze. Nie dość, że perfidnie kłamie w ślad za poleceniami swoich przełożonych to jeszcze oczernia ludzi, którzy starają się pomóc klientom odzyskać swoje pieniądze. Wielu Klientom chodzi przynajmniej o to, żeby odzyskać swoje wpłacone pieniądze, nie mówiąc już o osiągniętym zysku, który z resztą tak samo im się należy.

Niestety IronFX działa obecnie wedle zasady, że jeżeli już wyciągną pieniądze od klienta to albo klient przegra wszystko albo nie wypłacą im ani grosza. Liczba inwestorów, która jest w takiej sytuacji jest zatrważająca. Dziwnym jest, że CySec nie reaguje bardziej stanowczo. Chodź jeżeli spojrzeć na fakt sponsorowania przez IronFX cypryjskich inwestycji miejskich, takich jak np. http://www.ironfx.com/pl/about/company- ... n-09-04-15 miejskiego parku, to zaczyna się wszystko dodawać. Ręka rękę myje, a setki inwestorów sponsorują miejski park położony w sąsiedztwie firmy IronFX Global w Limassol.

Gwarantuję hochsztaplerom z IronFX, że wszystkie pieniądze oddadzą swoim klientom. Nawet jeżeli FC Barcelona, miasto Limassol czy każda inna instytucja, którym IronFX wpłacił ukradzione pieniądze od swoich klientów, będą musieli oddać je z powrotem. Blog rusza wkrótce, wszystkim chętnych zapraszam do kontaktu: adamsokolik@onet.eu :569:

Nevermind
Gaduła
Gaduła

Post autor: Nevermind »

E-mail z dn. 27.04.2015
''Witaj,

Z informacji, które uzyskaliśmy od brokera czas realizacji wypłat w IronFX wrócił do normy. Oczywiście chcielibyśmy to potwierdzić z naszymi klientami, dlatego jeśli w ostatnich dniach zrobiłeś wypłatę z konta IronFX prosimy o informacje o tym jak długo czekałeś na jej zrealizowanie.
Napisz do nas na info@fxstarter.pl.

Pozdrawiam
Sebastian Urbański''

E-mail z dn. 28.04.2015
''Witaj,

Na chwile obecną widać, iż wypłaty z kont IronFx są realizowane zgodnie z terminami. Oczywiście będziemy monitorować sytuacje i na bieżąco Cię informować. Wygląda na to, ze faktycznie główną przyczyną opóźnień była sytuacja spowodowana nadużyciem systemu bonusowego.

Otrzymaliśmy również ciekawą propozycję kont zarządzanych (Mirror Account), którą IronFx przedstawi już wkrótce dla polskich klientów o tym również poinformujemy cię jak wszystko będzie gotowe i przetestowane (możesz ewentualnie porozmawiać ze swoim konsultantem IronFX, może już zdradzi szczegóły oferty).

Nam udało się uzyskać broszurę kont PAMM niestety tylko w języku angielskim: Pobierz ofertę kont zarządzanych TU.

Pozdrawiam
Sebastian Urbanski,,

Ps. Przetaczam tylko informację. Każdy z klientów Irona sam zweryfikuje, czy te informację są prawdziwe. Jeśli ktoś chcę (a także Ci którzy są poszkodowani, niech bezpośrednio informują Urbańskiego) na powyższy adres, lub wyślą e-maila z zapytaniem, i zweryfikują informację, jak to wygląda w przypadku Urbańskiego i klientów Fxstartera.
I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

''Roguc''

jackub

Post autor: jackub »

Nevermind pisze:E-mail z dn. 27.04.2015
''Witaj,

Z informacji, które uzyskaliśmy od brokera czas realizacji wypłat w IronFX wrócił do normy.
Pozdrawiam
Sebastian Urbanski,,

Ps. Przetaczam tylko informację. Każdy z klientów Irona sam zweryfikuje, czy te informację są prawdziwe. Jeśli ktoś chcę (a także Ci którzy są poszkodowani, niech bezpośrednio informują Urbańskiego) na powyższy adres, lub wyślą e-maila z zapytaniem, i zweryfikują informację, jak to wygląda w przypadku Urbańskiego i klientów Fxstartera.
Pan Urbański nie przytacza opinii nikogo kto otrzymał pieniądze, tylko przytacza opinię brokera,....
WTF ??
Czy naprawde SU ma wszystkich za debili??

Nevermind
Gaduła
Gaduła

Post autor: Nevermind »

jackub pisze: Pan Urbański nie przytacza opinii nikogo kto otrzymał pieniądze, tylko przytacza opinię brokera,....
WTF ??
Czy naprawde SU ma wszystkich za debili??
To zdanie jest wyrwane z kontekstu, w e-mailu jest jasno napisane, że ta informacja to nie tylko opinia brokera, ale wypłaty są też testowane na kontach klientów Fxstartera. Z resztą takie pytanie powinny być bezpośrednio kierowane do SU.
Tak BTW, jak myślisz, jaki cel by miał SU, do krycia potencjalnych oszustw Irona?
Przecież to by podważało jego wiarygodność, jako długoletniego tradera, i rzekomego mentora, który prowadzi własną działalność. Zależy mi przede wszystkim na opinii zwykłych klientów Irona, którzy w żaden sposób nie są związani organizacyjnie z brokiem. Dlatego przetaczam jego informację, a czy są to prawdziwe informację, to każdy niech to zweryfikuje na własną rękę

-- 02 maja 2015, 15:23 --
jackub pisze:
trader pisze:Wysypało się "tylko" demo ;)
moje dwa reale nie działaja a są tam pozycje otwarte..... więc nie same dema.... :563:
jacub z tego co zdążyłam wyczytać też jesteś, albo byłeś klientem Irona. Tobie też nie wypłacili kasy czy jak? Jak była zawiecha platformy pisałeś że masz otwarte pozycję na realu...

Tak na marginesie. Tu link bezpośrednio do Fundusz kompensacyjny inwestorów-IronFx Już zamieszczałam wcześniej, coś podobnego, ale tu akurat poszerzona i pełniejsza informacja, na wypadek bankructwa broka.
I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

''Roguc''

jackub

Post autor: jackub »

NEVERMIND,
Po pierwszze nie traktuj mojego postu jako jakieś agresji w twoją strone, nie było takiego zamiaru, ale jeśłi tak odczułeś to przepraszam....
Kombinacja IronFX i Pan Urbanski jest dla mnie jak mieszanie nitrogliceryny z nitrogliceryną przy pomocy ubijacza do piany....
Pan Urbański delikatnie mówiąc nie zasłuzył sobie na szacunek z mojej strony i nie mam pewności kogo interesy reprezentuje, obawiam się że głównie swoje i prawie napewno nie traderów..
Dla mnie ważką opinią jest wcześniejsza odpowiedź Szwajcara, a nie marketingowe troskliwe zabiegi Pana Urbańskiego w czym bezwzględnie jest lepszy niż w tradingu...
Miłego weekendu

adamsokolik
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: adamsokolik »

Co za bełkot. Poczytacie sobie o wszystkim z bloga. Tam będą prawdziwe historie ludzi z całego świata, których kantuje IronFX. Nawet takich, którzy nie mieli żadnego bonusa. A konta Mirror to bujda na kółkach :569:
Nevermind pisze:E-mail z dn. 27.04.2015
''Witaj,

Z informacji, które uzyskaliśmy od brokera czas realizacji wypłat w IronFX wrócił do normy. Oczywiście chcielibyśmy to potwierdzić z naszymi klientami, dlatego jeśli w ostatnich dniach zrobiłeś wypłatę z konta IronFX prosimy o informacje o tym jak długo czekałeś na jej zrealizowanie.
Napisz do nas na info@fxstarter.pl.

Pozdrawiam
Sebastian Urbański''

E-mail z dn. 28.04.2015
''Witaj,

Na chwile obecną widać, iż wypłaty z kont IronFx są realizowane zgodnie z terminami. Oczywiście będziemy monitorować sytuacje i na bieżąco Cię informować. Wygląda na to, ze faktycznie główną przyczyną opóźnień była sytuacja spowodowana nadużyciem systemu bonusowego.

Otrzymaliśmy również ciekawą propozycję kont zarządzanych (Mirror Account), którą IronFx przedstawi już wkrótce dla polskich klientów o tym również poinformujemy cię jak wszystko będzie gotowe i przetestowane (możesz ewentualnie porozmawiać ze swoim konsultantem IronFX, może już zdradzi szczegóły oferty).

Nam udało się uzyskać broszurę kont PAMM niestety tylko w języku angielskim: Pobierz ofertę kont zarządzanych TU.

Pozdrawiam
Sebastian Urbanski,,

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Szwajcar »

Ja mam zleconą wypłatę od początku marca (razem w IronFx 92k PLN). Mam też 5 znajomych, którzy czekają od początku lutego też bez wypłaty do tej pory. Z grupy osób, którzy zgłosili się, że mają problem z wypłatą to do tej pory nikt nie ma zrealizowanej.

A to co SU pisze to bez potwierdzenia jest nic nie warte.

Dalej jest problem z wypłatą własnych pieniędzy od IronFx.

jackub
Ty też czekasz na wypłatę? Pisałeś, że masz 6000 USD w IronFx.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

chicoloco
Bywalec
Bywalec

Post autor: chicoloco »

Dalej czekam na wypłatę, więc nic się nie zmieniło.
Przypominam, ze nigdy nie robiłem żadnych hedge jakby to miało mieć w rzeczywistości jakiekolwiek znaczenie a w dodatku okazało się, że dwie kolejne osoby znajome też czekają na wypłatę ponad miesiąc więc kaplica.

Mario38
Bywalec
Bywalec

Post autor: Mario38 »

Wypłaty jak nie było tak nie ma,czekam półtora miesiąca totalna lipa :x

ODPOWIEDZ