DayTrading: Wtorek 28.04.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 29 kwie 2015, 00:00

Wzrost
13
37%
Bez zmian
5
14%
Spadek
17
49%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 28.04.2015

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

highend pisze:
jeszcze zerknij na CADJPY jeśli o jenie mowa - tutaj w ogóle nie widzę na razie spadków :/
no nie wiem - moga byc wzrosty ale wyglada to obecnie tak - impuls w dol, korekta i byc moze flaga - jesli wyjdziemy dolem to kolejny impuls w dol... wiec obecnie strategia to albo L i SL po wyjsciu z flagi dolem, albo cierpliwa obserwacja i po ewentualnym powrocie do spadkow i wybiciu flagi spokojne podlaczenie sie... osobiscie w takiej sytuacji L bym nie zagral...

cadjpy d1

https://www.tradingview.com/x/O6ITzoCh/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
digitalninja
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: digitalninja »

Mat2314 pisze:Może to głupie pytanie, ale kto dał w ankiecie spadki na edku? Dzisiaj sytuacja jest bardziej klarowna niż wczoraj, kontynuacja wczorajszych ruchów up.
Ja dałem spadek w ankiecie. Chociaż sam od wczoraj byłem long.
Niestety zamknąłem gdy był 1.09400 bo myślałem, że wyżej już nie poleci.
Gorzej, że otworzyłem wtedy short. Widzę, że za wcześnie...
Trzymam bo na razie niewielka strata, a liczę na schemat że na koniec dnia wracamy do poziomow z wczoraj.

Awatar użytkownika
szczudlo6
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szczudlo6 »

Dolar australijski umocnił się dniu dzisiejszym w stosunku do dolara amerykańskiego. Wybicie nastąpiło po 4 miesięcznym trendzie horyzontalnym. Wzrostom pomogły informacje, które napłynęły w nocy z Australii, gdzie szef RBA Glenn Stevens chce powstrzymać dalsze cięcie stóp procentowych. Pomóc mu mogą spekulacje dotyczące chińskiego programu QE i jeśli się one potwierdzą, będzie to oznaczać wsparcie dla rynku surowcowego, co da pozytywny sygnał dla gospodarki australijskiej, która bazuje na cenach surowców. Kolejnym napędem dla waluty australijskiej były słabe odczyty za maj ze Stanów Zjednoczonych:

*16:00 – Indeks zaufania konsumentów: 95,2 (prognoza: 102,5),

które spowodowały niepewność wśród inwestorów kupujących dolara amerykańskiego. Jeżeli jutrzejsze dane zza oceanu oraz decyzja FOMC:

*14:30 – USA: PKB za I kwartał (prognoza: 1%),
*20:00 – USA: decyzja FOMC ws. stóp procentowych,

będą negatywne pojawi się niepewność odnośnie podwyższenia stóp procentowych w tym roku, co byłoby mocnym argumentem do przeceny dolara amerykańskiego.

Na dziennym wykresie został pokonany średnioterminowy opór (0,7900-0,7940), który uruchomił zlecenia byków celujących w poziomy (0,8020-0,8040) oraz dalsze (0,8240-0,8280). Dobrą okazją dla niedźwiedzi będzie najbliższe wzniesienie Fibonacciego 123,6, które powinno chwilowo powstrzymać wzrosty i powrócić do przebitego oporu (0,7900-0,7940), który obecnie staje się wsparciem dla wzrostów. Będzie to także dobra okazja do akumulacji zleceń dla inwestorów przewidujących dalsze wzrosty na parze i realizacji po cenach (0,8240-0,8280). Alternatywą dla ruchu wzrostowego będzie przebicie średnioterminowego wsparcia i powrót do trendu spadkowego z realizacją po cenach minimalnych z 4 miesięcznej konsolidacji.

Więcej w linku na wykresie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

złoto możliwość ,to nie jest rekomendacja :wink:

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

highend pisze:apropo dodruku to może edek zachowuje się jak Jen.
BOJ ogłosił pod koniec zeszłego roku zwiększenie dodruku i to był pamiętny dzień jak rzeźnik poszybował w kosmos i rósł cały czas aż do 189 .... No i co się dalej stało: pary z jenem zaczęły spadać, a jen się mocno umacniać, a przecież BOJ wcale nie zmniejszyło dodruku.

zobacz kiedy BOJ wprowadzil druk i po ile pary z jenem wtedy byly i co dzialo sie pozniej...jak nie wiesz to spytaj Nowego bo wtedy na jenie ostro jechal... znowu wiesz ze dzwonia ale nie wiesz w ktorym kosciele i glupio wychodzi...

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

MERLIN pisze:złoto możliwość ,to nie jest rekomendacja :wink:
:564: jestem za. Mi wyszedł zasięg na 1278 - czyli 1280 z grubsza. Czyli chyba tak samo jak Tobie? :)
zrobione na zasadzie "fibo dołek + wyższy dołek" o czym już pisałem jak to robię i dlaczego tak.

Choć w dalszej perspektywie jestem skłonny uwierzyć nawet w 1400 na złocie - ale to naprawdę dalsze widzimisię ;)

-- Dodano: 28 kwie 2015, 21:01 --
atlanticos pisze:
highend pisze:apropo dodruku to może edek zachowuje się jak Jen.
BOJ ogłosił pod koniec zeszłego roku zwiększenie dodruku i to był pamiętny dzień jak rzeźnik poszybował w kosmos i rósł cały czas aż do 189 .... No i co się dalej stało: pary z jenem zaczęły spadać, a jen się mocno umacniać, a przecież BOJ wcale nie zmniejszyło dodruku.

zobacz kiedy BOJ wprowadzil druk i po ile pary z jenem wtedy byly i co dzialo sie pozniej...jak nie wiesz to spytaj Nowego bo wtedy na jenie ostro jechal... znowu wiesz ze dzwonia ale nie wiesz w ktorym kosciele i glupio wychodzi...
OK :) Tylko sobie gdybam..... A inaczej zapytam: czy jen mocno tracił pół roku przed wprowadzeniem tam QE ? Bo nie wiem to pytam :)
Tak jak edek leciał od maja 2014 roku....
Jeszcze jest taki motyw, że spadkom edka pomogło info o zakończeniu QE w USA i ostry wzrost dolara... Więc w sumie porównanie do jena jest nie na miejscu. Nie było tematu.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

santo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: santo »

Czasem wydaje mi sie ze poziom 1180-1220 można grać od bandy do bandy i tak jakby byl optymalny.. Ja analizując zloto patrzę tez ile zlota w zlocia porównując do jego notowań z np. Eur. Wtedy zobaczysz jaki wpływ ma indeks dolara do samej wyceny. Dzis masz artykuł na jego temat na 1do1 niestety jest fundamentalne. Jak sobie wyznaczysz flagę to wybicia są mocne. Jak dla mnie to para pod atlanticosa
Nauka nauka nauka....... :564:

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

highend pisze: OK :) Tylko sobie gdybam..... A inaczej zapytam: czy jen mocno tracił pół roku przed wprowadzeniem tam QE ? Bo nie wiem to pytam :)
Tak jak edek leciał od maja 2014 roku....
Jeszcze jest taki motyw, że spadkom edka pomogło info o zakończeniu QE w USA i ostry wzrost dolara... Więc w sumie porównanie do jena jest nie na miejscu. Nie było tematu.
odpowiem Ci szczerze ze przed drukiem nie pamietam zachowania jena a nie chce mi sie szukac tego okresu na wykresie... ale pamietam ze po wprowadzeniu druku ( a nie po info o zwiekszaniu czy zmniejszaniu) jen tracil jak szalony i ruchy po kilkaset pipsow nie byly niczym wyjatkowym a korekty byly znikome... korekta ktora mamy obecnie na edku to jest mega duza w porownaniu z tym co bylo na jenach... gdy drukowany byl dolar to najwieksza korekta na edku miala bodajze 600 pipsow... dlatego ciezko uwierzyc mi w skok edka z 1.05 chocby na 1.13 czy 1.15... obecne 1.10 to juz szal przy drukowanym euro :D

Awatar użytkownika
Bednarfx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Bednarfx »

Highend przyjacielu juz 2 razy na ostatnich gorkach przy ok 1220 pakowales L-ki na goldzie moze teraz ci sie uda do 3 razy sztuka ja jednak bym uwazal dopoki nie przejada ostatnich szczytow

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

zerknalem jednak...ujek startowal z okolic 78.00 a ejek 95.00 :) wykres miesieczny to pieknie obrazuje :)

Zablokowany