DayTrading: Wtorek 28.04.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 29 kwie 2015, 00:00

Wzrost
13
37%
Bez zmian
5
14%
Spadek
17
49%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 28.04.2015

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

highend pisze:a ten RGR co Żaba pokazujesz na wykresie Monthly - to zasięg na 0.86 wychodzi?
kosmos ;)

-- Dodano: 28 kwie 2015, 13:55 --
c.ajto pisze: Grasz w zasięgi?
Gram.
Masz zasięgi?
Mam :D
takie coś już wrzucałem - Żaba świadkiem i pisał, że opluł monitor ;)
highend pisze:
grzelulukas pisze: Na edku mam grubą żółtą linie w okolicach 1.1 gdzie jest konkretny opór. Kilka razy w ciągu ostatnich kilku tygodni odbijaliśmy się od tego poziomu, po jutrzejszym dniu IMO będzie info gdzie lecimy.
Popieram kolegę aby trzymać się zasad. Dlatego mam jednego w ignorach co by nie robić tu syfu.

Co do tematu: opór na 1.10 chyba każdy widzi. Jesli o mnie chodzi to spodziewam się, że pęknie i polecimy na 1.12
Tyle w temacie.
highend pisze:Kangur 0.803. Poziom wyznaczony ze 2 miechy temu.
Czemu tylko ta lajza tyle spadla zanim urosla. Hehe ;)

0.8300 soooon

-- Dodano: 28 kwie 2015, 17:19 --

UsdPln. Wykres monthly mowi wszystko o dolarze.
highend pisze:Panowie: ale ja wczoraj pisalem ze caly czas jestem na S na indeksach
highend pisze:sprawa jest prosta: GBP do piachu, a EUR UP (pomimo dodruku)

widać na EUR/GBP

z tego wynika, ze pary z EUR w górę, ciekawe co zrobi EUR/PLN? (bo miało iść na 3.80, a nawet 3.67) - ale to już zależy sporo od samego PLN.

GBP AUD do piachu, sam AUD mocno UP (surowce). Kto tego jeszcze nie widzi (ja to widze i o tym piszę od.. miesiąca?) ten zobaczy wkrótce, ale wtedy korekta ;)
I na koncu kwintesencja. Cos co pokazuje Highend jaki z Ciebie bajkopisarz i troll.
highend pisze:możliwe, że indeks dolara idzie na double TOP
a wtedy edek zejdzie na swoje minima (dołek) zapewne
.
Niech całe forum przeczyta i zobaczy jak bardzo trąbisz od miesiąca o trendzie wzrostowym i niech wszyscy się przekonają jaki z Ciebie hipokryta ;[

Dziękuję za uwagę.

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

Mat2314 pisze:
grzelulukas pisze:Tu chyba każdy ma w dupie zasady z każdego pierwszego posta:
Regulamin działu DayTrading:

1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział Prognozy, komentarze, analizy
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)
Czasami się odechciewa tu wchodzić.

Na edku mam grubą żółtą linie w okolicach 1.1 gdzie jest konkretny opór. Kilka razy w ciągu ostatnich kilku tygodni odbijaliśmy się od tego poziomu, po jutrzejszym dniu IMO będzie info gdzie lecimy.

Po prostu czas najwyższy zmienić nazwę działu na: "Highending". Po prostu pół forum dysktuje o jednej osobie. Ale przyznać trzeba, fame ma i potrafi budować markę własnej osoby. ;)
z ta marka to daj sobie spokoj.
highend sorry ale naprawde wstawiaj jakies wykresy/analizy a nei tylko klotnie z kusuem czy zaba czy innymi,
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

dobryfxplayer pisze: highend sorry ale naprawde wstawiaj jakies wykresy/analizy a nei tylko klotnie z kusuem czy zaba czy innymi,
z Żabą się nie kłócę - to jest kulturalny gość, który nikogo nie obraża. Owszem czasami sobie "szyderyzuje", ale dziś to fajnie wyjaśnił i jest OK.

na temat Kususa już dość napisałem, nie czytam jego postów - ignor permamentny :)

a co do analiz - wrzucać mogę :) choć ostatnio powrzucałem w jurnalu. (np. GBP AUD).
Spoko, cosik porobię :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Woolf
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Woolf »

EUR/JPY 8H - czy ktoś mógłby zaryzykować stwierdzenie, że czas na szorty?

Rynek dochodzi do górnego ograniczenia kanału wzrostowego (czarne linie) oraz do kanału wyznaczonego od 09.03 (czerwone linie).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

dobryfxplayer pisze: z ta marka to daj sobie spokoj.
highend sorry ale naprawde wstawiaj jakies wykresy/analizy a nei tylko klotnie z kusuem czy zaba czy innymi,
Czy aby na pewno? Highenda już tu wszyscy znają. Każdego dnia dyskutują o nim, o jego osobie. Nawet odnotowałem, że w jego journalu mają miejsce dziwne dyskusje. A ostatnia jazda zaczęła się tak niewinnie (od słynnego, już nie powiem kto napisał, że u kogo, "otwierania parasola w dupie"). Marketing negatywny to też dobry marketing. W tę stronę poszedł chociażby Adidas w ostatniej kampanii reklamowej korków "Haters":

https://www.youtube.com/watch?v=UNiGSf2Sy30

Teraz wstaw tam Highenda. Miazga.
"There will be Haters. feat Highend".
Prawie każdy cytat z filmiku do niego będzie pasował :D
Zamienił tylko "player" na "trader". A "goals" na "fibo". Whatever.

I pomyśl, że jutro będzie to samo. I pojutrze. I w kolejne dni.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Analiza na indeksy: pakować S póki można ;)
czy mam wklejać wykres czy każdy to widzi, a może są tacy, którzy jednak wolą zabrać eLki - to pytanie: gdzie TP / SL ? :)

A co do dziwnych dyskusji na mój temat - w Journalu się zakończyły od kiedy dałem BANA na jednego takiego.
I zgadnijcie co by było gdybym tego bana dał wcześniej? Ano wtedy Journal miałby może z 20 stron, a nie 60. Tyle w temacie kto kogo prowokuje.

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

Woolf pisze:EUR/JPY 8H - czy ktoś mógłby zaryzykować stwierdzenie, że czas na szorty?

Rynek dochodzi do górnego ograniczenia kanału wzrostowego (czarne linie) oraz do kanału wyznaczonego od 09.03 (czerwone linie).
porównaj wykres z edkiem -jak dla mnie do obserwacji - projekcja :583:powinien odpalić, cena najczęściej markuje w punkcie D -wykres zweryfikuje :wink: ps,to nie jest rekomendacja :?
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2015, 20:38 przez MERLIN, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

wiecie co wczoraj napisałem o APPLE po wynikach? że to będzie test mojego Fibo
nawet zwątpiłem pisząc, ze fibo mi pokazuje szczyt na apple (133-134) i powinni teraz spadać, no ale jak mieli spadać skoro wyniki znowu były rekordowe? Zagwózdka. Dziś już nie mam wątpliwości. Obserwuję Apple od 2 lat. Wiem jak zachowują się akcje po ogłoszeniu wyników. Dziś jest inaczej.

no chyba, że:

http://www.bloomberg.com/news/articles/ ... oduct-ever

:d :d :d

-- Dodano: 28 kwie 2015, 19:28 --

rzeźnik - może RGR ?
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2015, 20:35 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
grzelulukas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grzelulukas »

MERLIN pisze:
Woolf pisze:EUR/JPY 8H - czy ktoś mógłby zaryzykować stwierdzenie, że czas na szorty?

porównaj wykres z edkiem -jak dla mnie do obserwacji - projekcja :583:
No tam jest konkretna korelacja d1 50 per 96,4
"Jedyna rzecz, nad którą masz kontrolę, to część kapitału, jaką jesteś gotów zaryzykować w jednej transakcji"

Awatar użytkownika
Woolf
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Woolf »

grzelulukas pisze:
MERLIN pisze:

porównaj wykres z edkiem -jak dla mnie do obserwacji - projekcja :583:
No tam jest konkretna korelacja d1 50 per 96,4
Dokładnie, korelacja jest mocna, ale edek na 8H też podchodzi pod opory.
Najważniejsze jest to czy przebiją teraz opór czy będzie jeszcze chwilowa zwałka?

Zablokowany