DayTrading: Wtorek 28.04.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 29 kwie 2015, 00:00

Wzrost
13
37%
Bez zmian
5
14%
Spadek
17
49%

Liczba głosów: 35

santo
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 28.04.2015

Nieprzeczytany post autor: santo »

highend pisze:A po ch**** dawać screena z pozycjami? Skoro pisane było jakiś czas temu to każdy może zobaczyć w starszych postach.
Co mają do tego pozycje? Ważne jest to, że ktoś miał rację.... więc szczekajcie dalej.

btw. stawiam 10.000 PLN, że jutro kusus obrazi mnie i parę innych osób jeszcze 5 razy. Pasuje?

Musiałeś Santo to wklejać żebym to czytał? Po co czytać buca, który w co drugim poście na mnie najeżdża? :)
nie chodziło mi o zakład ;D Czy jeżeli kusus będzie obrażał, a Ty będziesz miał racje to ja będę miał 11k???

Żeby nie było offtopu do końca to moje analizy rzeźnika to do kosza proszę wsadzić sl będzie jak nic ;)
Nauka nauka nauka....... :564:

ech755
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ech755 »

Tak patrze i z godziny na godzinę kupowanie słabnie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

highend pisze:A po ch**** dawać screena z pozycjami? Skoro pisane było jakiś czas temu to każdy może zobaczyć w starszych postach.
Co mają do tego pozycje? Ważne jest to, że ktoś miał rację.... więc szczekajcie dalej.

btw. stawiam 10.000 PLN, że jutro kusus obrazi mnie i parę innych osób jeszcze 5 razy. Pasuje?

Musiałeś Santo to wklejać żebym to czytał? Po co czytać buca, który w co drugim poście na mnie najeżdża? :)

Bez komentarza...
Mój poziom jest może i niski w stylu wypowiedzi ale Twój poziom jest poniżej poziomu.

Uwaga: Dla Highenda najważniejszą rzeczą na forexie jest to, żeby napisać na forum cokolwiek a potem miesiąc później dopisać milion postów na temat rzeczy o których miało się rację. Te screeny, pozycje, i inne duperele - poco to komu....

A Twój journal to jeden wielki śmietnik. Tam też nie ma ani pozycji ani nic innego co jest związane z tradingiem. Jedyne co wrzucasz to historyczne wykresy i Twoje fibo którego do dzisiaj NIKT z tego forum nie pojmuje bo robisz to za każdym razem inaczej.

Masz dwa miesiące życia na forexie ? - Gratuluję. Szkoda, że ani razu nie pokazałeś pozycji + komentarz.
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2015, 19:35 przez Kusus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Olać Kususa i jemu podobnych - kółeczko wzajemnej adoracji, najmądrzejsi na świecie - loża szyderców ;) czy jakoś tak.
:)

Ja robię swoje i dobrze mi z tym. Znalazłem swoją drogę - chciałem się podzielić z innymi, założyłem journal. Efekt jest taki jak widać. Dziwicie się, że taki Dadas stąd poszedł? Ja już kompletnie sie nie dziwię......

Do FX potrzebowałem dwóch rzeczy:
- nauczyć się czytać wykresów (alfabet wykresu - świeczki, budowa, znaczenie itp)
- nauczyć się wyznaczać zasięgi (zastosowałem fibo w nietypowy sposób)

I to mi wystarczy, wywaliłem wszystkie wskaźniki, zostawiłem co najwyżej średnie - ale nie sugeruję się nimi w sensie jak cena odbija czy cuś - bardziej pod kątem trendu.

Do wyznaczania zasięgów można uzywać różnych metod - fibo tradycyjne, a może kraby i motyle jak z powodzeniem robi to kolega Merlin. Można z pivotami jak Niemiaszek. I jak komuś to działa to tylko się cieszyć :)

Co do czytania wykresów - to już chyba jedynie samemu jak się odpowiednio dużo czasu przed nimi spędzi.

Tyle ode mnie. Kto jest bucem i burakiem, a kto pisze kulturalnie i na nikogo nie najeżdża - niech sobie każdy wnioski wyciągnie sam.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
grzelulukas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grzelulukas »

Tu chyba każdy ma w dupie zasady z każdego pierwszego posta:
Regulamin działu DayTrading:

1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział Prognozy, komentarze, analizy
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)
Czasami się odechciewa tu wchodzić.

Na edku mam grubą żółtą linie w okolicach 1.1 gdzie jest konkretny opór. Kilka razy w ciągu ostatnich kilku tygodni odbijaliśmy się od tego poziomu, po jutrzejszym dniu IMO będzie info gdzie lecimy.
"Jedyna rzecz, nad którą masz kontrolę, to część kapitału, jaką jesteś gotów zaryzykować w jednej transakcji"

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

grzelulukas pisze: Na edku mam grubą żółtą linie w okolicach 1.1 gdzie jest konkretny opór. Kilka razy w ciągu ostatnich kilku tygodni odbijaliśmy się od tego poziomu, po jutrzejszym dniu IMO będzie info gdzie lecimy.
Popieram kolegę aby trzymać się zasad. Dlatego mam jednego w ignorach co by nie robić tu syfu.

Co do tematu: opór na 1.10 chyba każdy widzi. Jesli o mnie chodzi to spodziewam się, że pęknie i polecimy na 1.12
Tyle w temacie.

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

grzelulukas pisze:Tu chyba każdy ma w dupie zasady z każdego pierwszego posta:
Regulamin działu DayTrading:

1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział Prognozy, komentarze, analizy
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)
Czasami się odechciewa tu wchodzić.

Na edku mam grubą żółtą linie w okolicach 1.1 gdzie jest konkretny opór. Kilka razy w ciągu ostatnich kilku tygodni odbijaliśmy się od tego poziomu, po jutrzejszym dniu IMO będzie info gdzie lecimy.

Po prostu czas najwyższy zmienić nazwę działu na: "Highending". Po prostu pół forum dysktuje o jednej osobie. Ale przyznać trzeba, fame ma i potrafi budować markę własnej osoby. ;)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Mat2314 pisze: Po prostu czas najwyższy zmienić nazwę działu na: "Highending". Po prostu pół forum dysktuje o jednej osobie. Ale przyznać trzeba, fame ma i potrafi budować markę własnej osoby. ;)
Skoro tak uważacie to zróbcie ankietę. O treści czy mam dalej tu pisać czy nie. Demokratycznie.
ile osób na tak, ile na nie, a ile neutralnie. I wszystko w temacie. Ja się dostosuję.
Tydzień mnie nie było i pisałem baaardzo sporadycznie z telefonu. W niedzielę wróciłem i zapowiedziałem ostrą jazdę od poniedziałku. Mamy wtorek i jest naprawdę ostro(na rynku) - i to mi się podoba :564: :d

simon000111
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: simon000111 »

Zajmujecie się jakimiś pierdami. Nie szkoda wam energii i czasu na opluwanie się ? Co dzień to samo ;)
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.

Awatar użytkownika
nowy joker
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nowy joker »

Hej wilczy z Wall Street. Jak widzicie eur/pln będzie pędzić na podwójne dno i wtedy na 4.30 .

Zablokowany