nie mam obaw ze taka sytuacja sie powtorzy z lukami rzedu 1500-2000 pipsowdobryfxplayer pisze: a czy nei uwazasz ze w przypadku np. jaki mial miejsce niedawno w czarny czwartek z SNB to niska dzwignia uchronilaby przed duzymi stratami.
dajmy na to (czysto hipotetycznie) ze taki kowalski mial depozyt 10 tys zlotych z dzwignia 1:500 i mial otworzonego longa na eur/chf i kurs klapnol tam gdzie klapnol. dostal wtedy minusowy depozyt powiedzmy -50 tys zlotych. (mial oczywiscie SL, ale ponoc plynnosci wtedy nie bylo).
i teraz gdyny mial dzwignie dajmy na to 1:25 to by mu automatycznie platforma zamknela pozycje na powiedzmy 5-6 tys.
chodzi mi o to ze nie bylby na minusie i jest bardziej zabezpieczony przed brakiem plynnosci. dzwignia go niejako zabezpiecza...
bo takie kwiatki jak z SNB kiedys sie pojawia znowu. predzej czy pozniej.
DayTrading: Wtorek 28.04.2015
- atlanticos
- Maniak
Re: DayTrading: Wtorek 28.04.2015
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
- dobryfxplayer
- Maniak
zaba ale jak uwazasz. czy taka pozycja z mniejsza dzwignia (1:25 a 1:500) sie zakmnie szybciej (np. MT4 ja poprostu zamknie, bo bedzie stop out czy tam margin call) czy dopiero po pierwszej aktualnej/dobrej/dostepnej cenie?
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
- atlanticos
- Maniak
u wiekszosci brokerow zamyka po pierwszej mozliwej cenie... jak nie bedziesz mial w danym momencie kwotowania to Stop Out tez nie zamknie tylko tak jak to mialo miejsce w styczniu u niektorych wygeneruje ujemne saldo IMOdobryfxplayer pisze:zaba ale jak uwazasz. czy taka pozycja z mniejsza dzwignia (1:25 a 1:500) sie zakmnie szybciej (np. MT4 ja poprostu zamknie, bo bedzie stop out czy tam margin call) czy dopiero po pierwszej aktualnej/dobrej/dostepnej cenie?
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
- dobryfxplayer
- Maniak
ma to sens co mowisz.atlanticos pisze:u wiekszosci brokerow zamyka po pierwszej mozliwej cenie... jak nie bedziesz mial w danym momencie kwotowania to Stop Out tez nie zamknie tylko tak jak to mialo miejsce w styczniu wygeneruje ujemne saldo IMOdobryfxplayer pisze:zaba ale jak uwazasz. czy taka pozycja z mniejsza dzwignia (1:25 a 1:500) sie zakmnie szybciej (np. MT4 ja poprostu zamknie, bo bedzie stop out czy tam margin call) czy dopiero po pierwszej aktualnej/dobrej/dostepnej cenie?
a jak inni mysla? czy ktos ma odrebne zdanie?
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
Kangur 0.803. Poziom wyznaczony ze 2 miechy temu.
Czemu tylko ta lajza tyle spadla zanim urosla. Hehe
0.8300 soooon
-- Dodano: 28 kwie 2015, 17:19 --
UsdPln. Wykres monthly mowi wszystko o dolarze.
Czemu tylko ta lajza tyle spadla zanim urosla. Hehe

0.8300 soooon
-- Dodano: 28 kwie 2015, 17:19 --
UsdPln. Wykres monthly mowi wszystko o dolarze.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
ideks dolara zmyła ze spadkami , jest niżej a edek stoi 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
jak nie jak takdobryfxplayer pisze:przemek wez sie uspokkoj... gdzie indeks dolca idzie w gore?????pr7emo pisze:indeks dolara podnosi do góry, sapinka już rozpoczęła mocny ruch w tym samym kierunku
czekam na usdjpy z 40-50 punktów up

-- Dodano: wt 28-04-2015, 18:23 --
chciałbym taką zmienność, już zrobiłem dzisiaj 40 punktów, to jakieś dwie średnie krajowe dniówkiKusus pisze:UJ obija podłogę ziom i będzie dołączał do grona wszystkich krossów dolarowych spadając na 118. Nie zrobił tego w dzień więc nadrobi teraz.pr7emo pisze:indeks dolara podnosi do góry, sapinka już rozpoczęła mocny ruch w tym samym kierunku
czekam na usdjpy z 40-50 punktów up
Ale to tylko moje zdanie.
Poza tym IUSD pod parytetem i dalej trwa wyprzedaż.
Przy łapaniu noża w tym momencie może Ci paluszki pourywać.

niech żyję oscylacja na usdjpy

net kuwa mi słabo działa w tej NL

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
edek nareszcie, można w końcu zwątpić 

Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
człowieku, chodziło o Twoją wiarygodność , pisałeś o zamknięciu na 11940 , screena nie pokazałeśhighend pisze: DAX - sie kłocili ze mną o 11940, a mówiłem, że nie ma czego gratulować bo będziemy niżej.... haha...
jeszcze ktoś chętny na L na dax? nożyki połapać?![]()
![]()
![]()
nie miało to zupełnie żadnego związku z prognozowaniem DAX, ale jeśli byłeś przekonany do spadków to po co zamykałeś?
kurs jest 200p niżej
dobrze tu Cię określili, podpinam się pod ich opinię