Maflow-fibo - Day trading eur/usd...

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
anturo
Gaduła
Gaduła

Re: Maflow-fibo - Day trading eur/usd...

Nieprzeczytany post autor: anturo »

Ja ostatnio zaczynam przyglądać się Pivotom, i poszukuję namiętnie takiego co będzie rysował pivoty bez repaintu na nowy dzień, tylko ciągłą linia, raz wyżej raz niżej. Wiem, ze coś takiego jest, ale nie mogę znaleźć. Tylko takim, da się przeglądać historie i zweryfikować wnioski :)
Gdyby ktoś posiadał w swojej bibliotece, albo znał nazwę to będę wdzięczny za udostępnienie.[/quote]

Szukasz czegoś takiego?

http://api.ning.com/files/*Abtys78g0uNH ... 6.49PM.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

No to się stało coś czego się nie spodziewałem.

Miałem pozycje zabezpieczoną na BE+1 - była mocniejsza bo 0.10 lota, ale zajmowałem ją ze Sl 10 pipsowym.
W momencie ogłaszania danych, cena znajdowała się 20 pipsów od mojego stop lossa, a i tak wywaliło mi pozycje na - 30 pipsów.

No i 120 zł w plecy.

Spodziewałem się poślizgu do max 20 pipsów, dlatego ten trade zostawiłem... a tu psikus i poślizg na 50.
Flaga wybiła dołem w obecnej sytuacji.

Widze że w obecnej sytuacji najrozsądniej będzie sobie zrobić przerwę.
Do dzienniczka będę wrzucał ciekawostki dalej, natomiast platformy się dotknę dopiero po majówce.

wojtek1976.
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wojtek1976. »

Dlaczego otworzyłeś shorta ,nie ma ku temu przesłanek. Dobrze że go zamknąłeś.

Mpapiez

wojtek1976. pisze:Dlaczego otworzyłeś shorta ,nie ma ku temu przesłanek. Dobrze że go zamknąłeś.
Przesłanka była - wybicie flagi dołem, ale co z tego jak wsparcie to wszystko zatrzymało i pójdą do góry :))...
W takim wypadkach trochę rozumiem wallera i stosowany SL mentalny, ale to raczej zbyt ciężkie dla mnie.

Cholera ciężko mi w to uwierzyć - ale po 7 miesiącach jako takiego kręcenia się w miejscu, jestem blisko MC...
I tak dobrze, że z tamtego konta tutaj przesunałem tylko 1000 zł a nie całe 2000 zł.

Ech ciężki upadek :cry: i morale spadły.
Tak jak pisałem post wcześniej, zdaje się że znów potrzebuje przerwy. Wychodzi na to, że ta chwila zabawy na demo miała na mnie destrukcyjny wpływ.

Przez weekend na spokojnie sobie przeanalizuje to co ja właściwie zrobiłem. Teraz na "gorąco" myśle, że chyba zgubił mnie znów brak wyznaczonych celów. Jak trzymać dyscyplime jak się celu nie ma ?

Nie oszukuje się, niemal wyzerowałem to konto w 2 dni. Prawdziwy Danbo style - chociaż on już się chyba wyleczył.
Dużo pipsów wszystkim i do zobaczenia po weekendzie.

silverarrow
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: silverarrow »

Mpapiez spróbuj sobie uświadomić że to co nazywasz wsparciem lub oporem jest tylko kreską, niczym więcej jak tylko linią poziomą. Tak samo linie trendu, kanały, średnie, psychologiczne poziomy to wszystko jest tylko iluzją wynikającą z tego że człowiek chce się na czymś oprzeć. Nawet wykres który widzimy jest iluzją, bo za pomocą dwóch wymiarów stara się przedstawić bardzo złożony proces. Dlatego też nie istnieje doskonały system, bo systemy opierasz na wykresie, który sam w sobie jest prymitywny. Nie chcę zabrzmieć jako wielki znawca, bo jestem zwykłym szarakiem ale nauczyłem się że do zarabiania wystarczy wiedza że cena może zrobić tylko 3 rzeczy: 1) przebić ekstremum poprzedniej świecy 2) odbić się od ekstremu 3) wcale go nie dotknąć. Mam nadzieję że się nie poddasz bo potem bardzo będziesz tego żałował. Powodzenia :564:
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.

Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ZomG »

Mpapież, czyżbyś zaczął gridować? Chyba wcześniej tak nie robiłeś. Może w tym tkwi problem (patrząc po historii tego konta, zdecydowanie w tym!)?
Metoda na M15 zawiodła. Trzy czy cztery razy z rzędu. No i co z tego? Każda zawiedzie kilka razy z rzędu, wystarczy odpowiednio długo nią grać. Tu padło akurat na kilka pierwszych zagrań, ale należy to uznać za zwykły pech. Myślisz, że poświęcenie kolejnych tygodni, miesięcy czy lat na zmienianie systemu pomoże? Czy to nie jest właśnie szukanie graala?
Wydaje mi się, że doszedłeś do tego mometu, w którym to nie system się liczy, a głowa.
Masz już wszystkie narzędzia. Musisz z nich tylko korzystać.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Bardziej się rozchodzi o odbudowę własnego zaufania do siebie samego. Co za tym idzie nastawić się na małą ilość pipsów w jednym wejściu. Już kiedyś pisałem jeżeli weżniemy 2-5 pip a zrobimy 4 wejścia. Na początek dla odbudowy zszarganych nerwów wystarczy. Życzę każdemu takiego zarobku dziennie.

Mpapiez

Dzięki chłopaki za mądre słowa.
Wypiłem sobie kawkę, pomyślałem nad tym wszystkim i stwierdziłem że czas wrócić do małych kroczków i odbudować morale.

ZomG pisze: Metoda na M15 zawiodła. Trzy czy cztery razy z rzędu. No i co z tego? Każda zawiedzie kilka razy z rzędu, wystarczy odpowiednio długo nią grać. Tu padło akurat na kilka pierwszych zagrań, ale należy to uznać za zwykły pech. Myślisz, że poświęcenie kolejnych tygodni, miesięcy czy lat na zmienianie systemu pomoże? Czy to nie jest właśnie szukanie graala?
Wydaje mi się, że doszedłeś do tego mometu, w którym to nie system się liczy, a głowa.
Masz już wszystkie narzędzia. Musisz z nich tylko korzystać.
Masz 100% racji. Jak teraz o tym myślę, to przez 3 lata M15 było OK, a teraz zaczałem myśleć o zmianie.
Przecież to faktycznie tak jak bym się cofnął do tyłu. Mimo wszystko podświadomie układy i zachowanie ceny zapamiętujemy.
silverarrow pisze: Mam nadzieję że się nie poddasz bo potem bardzo będziesz tego żałował. Powodzenia :564:
Nie będę ukrywał, że mam aktualnie chwile załamania, ale jak na to popatrzeć z logicznego punktu widzenia to głupio byłoby się poddać po takim czasie. Generalnie MC jeszcze nie ma...

O "odrabianiu" już nawet nie myślę. W sumie nie ma czego odrabiać, bo tysiaka którego wpłaciłem na początku prowadzenia journala, po statniej obsuwie na koncie eurowym wypłaciłem. To co było tutaj to czysty zarobek więc w zasadzie dalej jestem te ~300 zł do przodu.

silverarrow
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: silverarrow »

Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.

Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz

Mpapiez

krystian74 pisze:Bardziej się rozchodzi o odbudowę własnego zaufania do siebie samego. Co za tym idzie nastawić się na małą ilość pipsów w jednym wejściu. Już kiedyś pisałem jeżeli weżniemy 2-5 pip a zrobimy 4 wejścia. Na początek dla odbudowy zszarganych nerwów wystarczy. Życzę każdemu takiego zarobku dziennie.
Jest dokładnie tak jak piszesz. Straciłem zaufanie sam do siebie. Po tym wszystkim wiem tylko tyle, że już nigdy żadnych testów na demo nie zrobię - nigdy.

Przy kawie sobie wymyśliłem, że podejdę teraz do journala jak do zadań w gierkach komputerowych.

To będzie taka terapia żeby wrócić na swoje tory:

No to zadanie nr.1

Wykonać 5 poprawnych wejść:
- Poprawne wejście jest wtedy gdy pozycja nie będzie większa niż 0.02 lota.
- TP będzie wyznaczone w oparciu o metodę fibo. Tp ustawione na linii targetu 1.
- SL 15 pipsów. Nie mniejszy, ani nie większy, chyba że przejście na BE
- Raz ustawione BE nie może wrócić w sytuacje SL.[/code]

Wykonać 5 zyskownych wejść:
-TP zgodnie z T1
- Zaliczenie BE też jest traktowane jako wejście zyskowne.[/code]

Zablokowany