c.ajto pisze:MR. D pisze:Kusus
Nie sprowokujesz mnie. Zachowujesz się poniżej poziomu i dlatego nie zamierzam z Tobą rozmawiać.
Rzeczywiście Kusus ma czasem dość obcesowy styl wypowiedzi, ale akurat to jego pytanie jest całkiem sensowne.
Np, kabel 17/03 bujał się w przedziale 1.465x - 1.495x, ty założyłeś docelowo 1.43, w ub. piątek otarł się o 1.52, więc 400P powyżej średniej z dnia "wejścia". A jeśli dalej pójdzie z korektą o kolejne 500P i po kilkunastu tygodniach zjedzie na 1.43?
Też napiszesz "weszło xx/xx"?
Więc tak. Wskazuje w jakim kierunku gram. W przypadku kabla to już mi sporo depo obciął bo po każdym wykupieniu próbuję shorta i docelowo będę go trzymał. Nie kisze pozycji na stracie. Wchodzę SL 2% depo i czekam jak wywali to czekam aż wejdą wyżej. Jak wejdzie to zaczynam piramidować. Jedne typy są lepsze inne gorsze. 4 trafiłem choć w zasadzie 5 bo parytet na AUD/NZD był już o kilkanaście pispów, ale nie wpadł więc nie mogę napisać.
Generalnie chodzi o założenie, że nie otwieram przeciwnych pozycji do tych które są niżej. Nie aktualizuje specjalnie tego bo np. EUR/CAD co było moją najlepszą parą w kwietniu a tam nie umieściłem.
Odpowiadając na pytanie jak kabel wpadnie to napiszę, że wpadł bo zgodnie z systemem cały czas nim gram w tym kierunku. Prawdę mówiąc nie wierzę, że wpadnie bo to były założenia pod wybory, ale nie usuwam wpisu żeby było wiarygodnie. Dlatego są pozycje, które obstawiałem i w kierunku których gram im szybciej wpadną tym lepiej a jak nie wpadną to trochę paluchów obetną. Kabla do 1,55 to nie otworzę na longu. System polega na tym żeby ciąć stratę i szukać okazji do zajęcia pozycji wyżej a jak już ruch powrotny będzie miał miejsce to wtedy się piramiduje żeby odrobić okres, który nie był najlepszy. Założeniem sysa jest gra w jednym kierunku nie rzucam się raz na longi raz na shorty. Uparcie, konsekwentnie zgodnie z trendem fundamentalnym aż skończy się korekta. Jakby się okazało, że to już nie korekta tylko zmiana trendu co kiedyś musi nastąpić to trzeba będzie pogodzić się ze stratą, ale póki co cały czas na kablu shorty w grze.