Maflow-fibo - Day trading eur/usd...

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
silverarrow
Gaduła
Gaduła

Re: Maflow-fibo - Day trading eur/usd...

Nieprzeczytany post autor: silverarrow »

Uważam że to nie kwestia TF tylko za dużej ilości zleceń, mały interwał ma tę przewagę nad dużym że w krótkim czasie, można znaleźć sporo miejsc do wejścia, dlatego ja stosuję metodę max 2 zleceń na raz nie więcej. Po za tym nie mam pojęcia dlaczego od 9 kupował :?:
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.

Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

highend pisze:Ja myślę, że to wina gry na niskich TF (M15).
Nie chcę się wtrącać, ale ja wolę widzieć trend na dużym TF i grać w jednym kierunku na mniejszym TF.
Mpapież raz L raz S, co nie mówię, że jest źle - ale ja tak bym nie umiał.

Aktualnie jadę na edku tylko z L i zabieram dołki (jak się uda) - co z tego będzie to się okaże, gdyż trendu wzrostowego nie widać jeszcze (co nie znaczy, że się być może właśnie nie kształtuje).

Sorry ale co ma TF do zarabiania, czy tracenia. Scalping to tylko na niskich TFach. Tutaj jeden już wspomniał chęć odegrania się i kolejne potwierdzenie, że DEMO a REAL to dwie różne sprawy. Demo służy tylko do poznania rachunku, mechaniki itp. Ale przy realnych pieniądzach, nawet małych emocje wchodzą w grę. Co niestety widać.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Chodzilo mi bardziej o granie raz L a raz S.
I na malym tf tak sie da, ale w pewnym momencie robi sie to zgubne gdy do glosu dochodzi trend z wiekszego tf.
O to mi chodzilo bardziej :)
Na dt wiadomo ze licza sie male tf
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

highend pisze:Chodzilo mi bardziej o granie raz L a raz S.
I na malym tf tak sie da, ale w pewnym momencie robi sie to zgubne gdy do glosu dochodzi trend z wiekszego tf.
O to mi chodzilo bardziej :)
Na dt wiadomo ze licza sie male tf

... aaaa to sorrki, w takim razie nie wyłapałem kontekstu. Ale ja nadal swoje. Demo to nie real, to tak na prawdę dwa różne światy, które niewiele mają z soba wspólnego. Brak emocji związanych z realnymi pieniędzmi, przyjaźni brokerzy na demo, doskonała realizacja zleceń na demo. :mrgreen:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Pytanie do Mpapiez:

0) Gram tylko na M15 i pomocniczo na M30, tylko EUR/USD. Edka i jego specyficznych reakcji już się tyle napatrzyłem, że nie widzę sensu ruszać innych instrumentów.

Czy próbowałeś porównać średnie które masz na wykresie do TF M1, M5. Czyli dwa wykresy na monitorze.

Awatar użytkownika
m4ki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: m4ki »

Mpapiez pisze:Cytacik na poniedziałek :)...
straty.jpg
Widać, że wziąłeś sobie go do serca.

Może wyjdziesz jeszcze z opresji i edek poleci w dół.
Mam jeszcze takie pytanie gdzie, Twoja reguła max 4 zlecenia na dzień i czemu nie widać na FxBook jakiego masz SL, nie chcesz by inni widzieli jak łamiesz jedną z najważniejszych zasad "nie przesuwamy SL" ?
Coś czuje, że zaczynasz grać jak Danbo.
Let the pips flow 8)

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Co skłania Cię do tego, żeby powiększać stratne pozycje i dlaczego grasz na tak niskich interwałach?

laser
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: laser »

m4ki pisze:
Mpapiez pisze:Cytacik na poniedziałek :)...
straty.jpg
Widać, że wziąłeś sobie go do serca.

Może wyjdziesz jeszcze z opresji i edek poleci w dół.
tym gorzej dla mpapieza
nie moge teraz znalezc cytatu zeby sie podeprzec autorytetem ale trejdy dzielimy na dobre (z profitem lub strata) i zle (z profitem lub strata) i najgorsze sa te "zle z profitem" bo daja nam nagrode za cos za co w przyszlosci zaplacimy z nawiazka.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Miło że tyle ludzi obserwuje... Tak to był dzień którego ja sam nie rozumiem.

No to więc czas na spowiedź:

Generalnie sprawa się ma tak, rano kierunek miałem obrany OK, ale poszli mi po stop lossach niemalże co do pipsa.
Jak mi wybili SL, uznałem że to jazda do góry, wszedłem w longi mocniej na wybiciu i mnie przewieźli w dół...
Wybicia oczywiście widziałem na M15. 15 minut później na m30 był śliczny fake-out.

Później zapakowałem się w eSki, mogłem zysk wziąć ale mnie wywieźli do góry...
Co ciekawe, tutaj na M15 widziałem kontynuacja ruchu, a na M30 w pizdu młotków sugerujących odbicie...

W pewnym momencie to przerwałem i pomyslałem sobie że niezłe jaja odwaliłem.
Pierwsze odczucie miałem takie, żeby sobie po prostu dać siana, odpiąć podgląd do konta, zamknąć journal i zacząć zbierać znaczki, a za to co zostało na depo kupić sobie zajebistą flaszkę pożegnalną.

Miałem chwile załamania - no ale mi przeszło :wink:. Rok temu w październiku gdy wpłacilem kase do broka, powiedziałem sobie że to ostatnia ekstra kasa jaką na to przeznaczam. W sumie troche czasu minęło, a ja jeszcze nie musiałem nic dopłacać... Czyli dalej jestem w punkcie zero. Głupio by było teraz raczej odpuścić, prawda ?

Przeanalizowałem główny przyczyny swojego niepowodzenia dzisiaj, szukałem tego co mnie pchnęło w takie szarpania się z rynkiem i odpowiedź generalnie wyszła mi podobna jak wam:

- TF 15 to zbyt niski interwał do gry na dłuższą metę - po prostu jest za duży chaos.
Druga przyczyna to taka, że chyba chciałem podświadomie od razu "zysk" pokazać na fxbook.

Po tym wszystkim generalnie dojdą dwie zmiany:

- Zostawiałem tylko TF 30min i H4
- Dołożyłem sobie kabla jako drugi instrument - tutaj inspiracją była ta zawodowa babka co tylko na kablu grała.

Także reasumując, przeanalizowałem dzisiejszy dzień, wyciągnąłem wnioski i wprowadziłem zmiany.
Mam nadzieje że to wiele zmieni.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Tak przy okazji, to ostatnie wejście.
Wsadziłem na BE i szczerze mówiąc nie wiem czy się będę jeszcze czegoś dotykał w tym tygodniu.
Wezme na razie optymistyczny scenariusz że to doleci do T2.

Boje sie że znów mógłbym jeszcze coś głupiego zrobić, a nie chciałbym MC na to depo sprowadzić...

W każdym bądź razie, innych journali już nie będzie, nowego konta na myfxbook też nie :), także jakoś będę musiał żyć z tym 40% dd.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany