Sentyment dalej jest wzrostowy, ale jak wczoraj machnęli ponad 100 pipsów a dzisiaj od dołka nawet drugie tyle to musieli sporo zawrócić tylko trzeba było zmęczyć materiał. Niedźwiedzie przekonać do zamykania a byki do tego że do 1,105 dojedziemy bez przystanków. Zmęczyli zamieszali, wycięli i zabawa trwa dalej. Ja jestem już bez pozycji 2 shorty zamknąłem, ale mam nadzieję że teraz pójdą na szczyty i dalej będę szukał okazji do złapania szczytu.dobryfxplayer pisze:
bo ty widzisz juz spadki tak? czy ja glupoty gadam?
DayTrading: Piątek 24.04.2015
Re: DayTrading: Piątek 24.04.2015
od czego tak usdjpy odbił, świeca h4 jest jakby pinbaremNowy123 pisze:U J juz jest na poziomach z wczoraj
GJ opory
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
So now that Greece achieved nothing, time to pivot to Russia some moredobryfxplayer pisze:ogolnie to naplywaja dobre wiadomosci na temat grecji. powinno to wzmocnic eurasa.
Grecja to i ta kbankrut i tak trup tylko reanimacja i przedluzane agonia z strachu ze jak Grecja wyjdzie to inne panstwa moga dolaczyc i nic wiecej agonia trwa dalej
Poza stwierdzeniem Draghiego, że ELA dla banków Grecji trwa tak długo, jak będą wypłacalne, to nie znalazłam żadnego pozytywnego konkretu.
- dobryfxplayer
- Maniak
to jeden juz jestmelpomena pisze:Poza stwierdzeniem Draghiego, że ELA dla banków Grecji trwa tak długo, jak będą wypłacalne, to nie znalazłam żadnego pozytywnego konkretu.

"Buy right, sit tight." - J. Livermore
melpomena pisze:Poza stwierdzeniem Draghiego, że ELA dla banków Grecji trwa tak długo, jak będą wypłacalne, to nie znalazłam żadnego pozytywnego konkretu.
do poki znowu nie wyjdą Grecy na ulice

-- Dodano: pt 24-04-2015, 13:01 --
Kolejne doniesienia z Rygi po zakończonym nieformalnym posiedzeniu eurogrupy potwierdzają brak porozumienia. W efekcie kurs EURUSD schodzi do poziomu równowagi, a giełda w Atenach ogranicza wcześniejszy wzrost o połowę. Paradoksalnie to może być ciekawy moment, gdyż katalog złych doniesień może być na dziś już wyczerpany.
chociaż Grecja nie jest głównym motorem napędowym euro
myślę że opór dalej jest w okolicach 1,10
kiedy przed miesiącem było cicho o Grecji, z wyjątkiem wysokich rentowności obligacji to kurs był powodowany przez kontekst drukowania
indeks dolara odgrywa równie znaczącą rolę
wczoraj był na 6-cio dniowych minimach
wiemy że ropa pnie się w górę, dziś jest w konsolidacji
myślę że dobrą taktyką jest analiza wejść na eurusd w oparciu o zachowanie wykresu ropy
info: bliski Wschód, mniej Ukraina Rosja tam już jest spokój, Putin pozwolił się rozwijać
kiedy przed miesiącem było cicho o Grecji, z wyjątkiem wysokich rentowności obligacji to kurs był powodowany przez kontekst drukowania
myślę że dobrą taktyką jest analiza wejść na eurusd w oparciu o zachowanie wykresu ropy
info: bliski Wschód, mniej Ukraina Rosja tam już jest spokój, Putin pozwolił się rozwijać

http://niezalezna.pl/66350-mamy-gest-da ... n-junckera
hahahaha takie cos tylko w PL na leki na raka nie ma pieniedzy dla ludzi chorych al EURKOLCHOZ to EUROKOLCHOZ
http://niewygodne.info.pl/artykul5/0222 ... a-cene.htm
rece opadaja
-- Dodano: pt 24-04-2015, 13:23 --
a co jest napędem DRUKOWNIE EURO a brak DRUKU w USA czy po postu slabsze troche dane z USA
hahahaha takie cos tylko w PL na leki na raka nie ma pieniedzy dla ludzi chorych al EURKOLCHOZ to EUROKOLCHOZ
http://niewygodne.info.pl/artykul5/0222 ... a-cene.htm
rece opadaja
-- Dodano: pt 24-04-2015, 13:23 --
pr7emo pisze:chociaż Grecja nie jest głównym motorem napędowym euro
a co jest napędem DRUKOWNIE EURO a brak DRUKU w USA czy po postu slabsze troche dane z USA
jeszcze przed okresem drukowania wszyscy grali pod przyszłe drukowanie 
drukują i euro traciło

drukują i euro traciło
Na tym wykresie fajnie widać, że po prostu zjazd był zbyt szybki i teraz edek sobie będzie tak podskakiwał. Jak dzisiaj poleci w górkę bez przystanków to może nawet 1,16 osiągnąćatlanticos pisze:o czym ja moge z Toba rozmawiac jak Ty na wykresie ponizej widzisz trend wzrostowy... nie ta ligahighend pisze:Zaba napisze za miesiac, że mamy wzrostowy na edku. O co zakład?
https://www.tradingview.com/x/6FJZwypc/