Super Hedge ::..

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
ScarFace
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ScarFace »

MaciejL pisze:owszem, zmieniłem.
nadto u mnie nie ma mt4.exe, jest "terminal.exe".
Excel wyświetlił mi okno dialogowe, w którym potwierdziłem w 2 miejscach zgody na łączenie się z innymi aplikacjami.
Czy formularz ma gdzieś jeszcze zakodowane szukanie pliku mt4.exe, poza ścieżką dostępu?
narzędzia> opcje> parafka przy Włącz DDE Server, na pewno będzie działać, pzdr
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MaciejL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MaciejL »

BabyFaceKiller,
Dziękuję, ale to i tak nie działa.

ScarFace
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ScarFace »

więc teraz wina leży po stronie excela, coś masz nie tak ustawione, albo makra albo ścieżka do katalogu mt4

Pitmaster
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pitmaster »

Właśnie dostałem sygnał, że prace nad naszym EA się zaczynają (Mam nadzieję że tym razem to już naprawdę). Tak więc jeśli jeszcze jakieś pomysły macie do pierwszej wersji to piszcie szybko :D
Koncepcja jest napisana na poprzedniej stronie.

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mysje_hood »

siema.
jezeli repaintingi sa jeszcze problemem to chyba znalazlem na to sposob. przynajmniej tak mi sie wydaje. z tego co obserwowalem przez ten tydzien to raczej wykres nie zmienial sie zbytnio tak jak to bywalo w przypadku indyka do mt4.
a wiec: wzialem 400 okresow 5 minutowych z eurusd i usdchf (gram na rozjechanie sie par)
nastepnie uzylem sredniej ruchomej dla tych 2 par i dla wylaczenia niepotrzebnych szumów znormalizowalem oba kursy, chcialem jeszcze je uśredniać dodatkowo ale to zdało sie być bez sensu. obserwuje jeszcze jedna ciekawą zależność ale o tym moze kiedy indziej.
w swoich obliczeniach nie uzywalem zadnej delty. na wykresie z delta czesto pojawialo sie rozjechanie na 300 pipsow po czym za 5 minut to samo rozjechanie mialo juz 150 p. z tym wykresem w ciagu tygodnia nie zauwazylem takich anomalii. moze to przypadek? co o tym sadzicie?
ps. moze tak by znowu ruszyc jakas gadke w tym temacie? jak wam idą testy? jakies nowe spotrzezenia?
Obrazek

trzycenty

Nieprzeczytany post autor: trzycenty »

system jet ok.

nic wiecej nie ma tu do gadania ; )

Pitmaster
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pitmaster »

Trzycenty,
Jak Ci idzie granie?

trzycenty

dobrze, ale chyba to nic w porownaniu z Waszymi pozniejszymi odkryciami. (?)

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Witaj Trzycenty :).

Rynek się trochę zmienił od czasu naszych testów i teraz to nie wygląda za dobrze. Set pipsowa dzienna zmienność na głównych parach to coś nowego :). Na razie dałem sobie spokój z takim graniem, bo to nie dla mnie. Poczekam aż rynek wróci do swojej standardowej zmienności. (O ile to jeszcze nastąpi).

Trzycenty, mógłbyś opisać w skrócie czego używasz obecnie w tej strategii handlowania?

trzycenty

nic sie nie zmienilo magictrader.
tak jak na poczatku. Spread_oscilator wystarcza. tylko troche cierpliwosci, poobserwowac trzeba, nauczyc sie uzywac jak kazdego wskaznika.

system sie troche rozbudowal ale generalnie to ciagle standaryzacja spread'u.

ODPOWIEDZ