szczudlo6 pisze:Czyżby powrót do spadków na EURUSD....?
https://forexallday.wordpress.com/2015/ ... godz-2100/
o spadkach lub wzrostach na edku przesadzi wyjście z trójkąta na H1

szczudlo6 pisze:Czyżby powrót do spadków na EURUSD....?
https://forexallday.wordpress.com/2015/ ... godz-2100/
Jeśli chodzi o ichi to bardzo lubią w takiej sytuacji jakiej jest gold na D1 zahaczyć o senkou span A czyli ok 1177ginette pisze:lukpiasek pisze:na zlocie może pójść szybka wycinka stopów do 1183 jesli nie przejda 1205
Dołem nie wyjdą.. Górą łatwiej im pójdzie
A ja mam dylemat: technicznie patrząc, trzymanie Edka w eskach w dłuższej perspektywie może się opłacić, z drugiej strony... trzymanie go teraz i sprawdzanie jak z każdą minutą maleje saldo rachunku to mała przyjemność.. patrząc na dzienną świeczuszkę zapowiadają się wzrosty na co najmniej kolejne 2-3 dni, w czwartek znów będzie aktualny temat Grecji a i może się przedłużyć do przyszłej środy..pacynka pisze:Ja tam trzymam twardo S na edku i Oandian sie nie boje![]()
W tym tygodniu raczej bez istotnych danych (PMI w Eurolandzie i Bezprobotni w USA nie zatrzesa rynkiem). Stawiam na szeroka konsole do przyszlej srody, gdzies miedzy 1.06 - 1.085.
dziekiszczudlo6 pisze:22:40 USA Zmiana zapasów ropy wg API 5.5 mln brk
22:40 USA Zmiana zapasów destylatów wg API 1.7 mln brk
22:40 USA Zmiana zapasów benzyny wg API 1.1 mln brk
nie wydaje Ci się, że tygodniowa świeczka wskazuje raczej spadki - mniejsza o to, o jakim zasięgu?Może nie tak szybkoja czekam na 12390 TP i wtedy bede bogaty
na razie SL 11740 buachchchaaa
I myśle ze dwa tygodnie max mi to zajmie
Dzis była niezła huśtawka ale nie wymiękłem ,trzymam - wszystko albo prawie nic
na pewno fundamentalnie, z tym technicznym to nie do konca - zobacz sobie np. dzisiejsze projekcje Zabymr82 pisze:
A ja mam dylemat: technicznie patrząc, trzymanie Edka w eskach w dłuższej perspektywie może się opłacić, z drugiej strony... trzymanie go teraz i sprawdzanie jak z każdą minutą maleje saldo rachunku to mała przyjemność.. patrząc na dzienną świeczuszkę zapowiadają się wzrosty na co najmniej kolejne 2-3 dni, w czwartek znów będzie aktualny temat Grecji a i może się przedłużyć do przyszłej środy..
Czasami mogą puścić nerwy, a tu jak na złość za 10 pipsów zmiana trendu![]()
zawsze zostaje jeszcze dobranie L i trzymanie zarówno S jak i L... ehh gdyby jeszcze tych swapów nie było...
Zauważyłem że Azja pozbywa się euro..pacynka pisze:na pewno fundamentalnie, z tym technicznym to nie do konca - zobacz sobie np. dzisiejsze projekcje Zabymr82 pisze:
A ja mam dylemat: technicznie patrząc, trzymanie Edka w eskach w dłuższej perspektywie może się opłacić, z drugiej strony... trzymanie go teraz i sprawdzanie jak z każdą minutą maleje saldo rachunku to mała przyjemność.. patrząc na dzienną świeczuszkę zapowiadają się wzrosty na co najmniej kolejne 2-3 dni, w czwartek znów będzie aktualny temat Grecji a i może się przedłużyć do przyszłej środy..
Czasami mogą puścić nerwy, a tu jak na złość za 10 pipsów zmiana trendu![]()
zawsze zostaje jeszcze dobranie L i trzymanie zarówno S jak i L... ehh gdyby jeszcze tych swapów nie było...
co do dziennej swieczki to wyraza tylko i wylacznie niezdecydowanie inwestorow
co do malejącego salda: nie patrz![]()
![]()