Wielki Wybuch

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Płaski
Gaduła
Gaduła

Re: Wielki Wybuch

Nieprzeczytany post autor: Płaski »

W journal-u Highenda zaprezentowałeś ładny zysk 100% jak piszesz.Dobrze by było, byś podał również ile wynosiła chwilowa strata na Twoich pozycjach na DAXie w szczycie czyli 12400 pkt.Podanie tej informacji jest ważne, by pokazać ludziom ile ryzykowałeś, by mieć duże zyski. Jeśli możesz/masz chęć mógłbyś również napisać, jaki miałeś scenariusz "na wypadek" gdyby kurs jednak dalej rósł, przy jakich wartościach byś redukował/zamykał/odwracał?
Dzięki za wszelkie info.
Gratuluję zarobku.
Start z kwotą 100K... Najpierw musiałem mały trejdami na walutch coś uzbierać - 30K i dopiero wtedy na FDAX uderzyłem żeby było z czego schodzić. Robiłem grida do 2 lotów po 0,25 lota. Wejście mi wyszło po 12190. W szczycie miałem ze 140K wycenę na poziomie 96k. Zamek bym miał w momencie wyceny na poziomie 90K czyli -10% na potrfelu. Ja bym normalnie zamykał te pozycje, na pewno nie odwracał. I ustawienie TP - miało być minimum 11950 czyli tyle ile
wytrzymałem na stracie. Jeżeli wytrzymujesz stratę 250 pkt to twój TP powinien być minimum 250pkt. Oczywiście widząc wyłamnie przestawiłem TP i on miał być na wsparciu 11650. Faszyści bardzo są na to wyczuleni. Jak jestem na S to raczej stawiam stopa wyżej, tym razem tego nie zrobiłem i szkoda:( Ale 100% portfela jest. Oczywiście znów uderzę na tym DAX ale jeszcze czekam. No i teraz zrobię mocne udzerzenie na walucie ale jeszcze chwila ;)
Ale dla mnie idolem jest ten inwestor który zrobił w 3 miesiące z 50K ponad 1M na samym FDAX na eLkach. Po prostu kozak. Najważniejsze jak pisał MR.D że trzeba wyciągnąć z trendu MAXA.

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

To proponuje tak.

Jeśli spadnie na 11600 to ja ustawie takie coś. Jeśli jednak wcześniej przekroczy 12200 to wstawiasz dolara w koronie. Na 3 miesiące pózniej możemy wrócić do awatarow

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

MR. D pisze:To proponuje tak.

Jeśli spadnie na 11600 to ja ustawie takie coś. Jeśli jednak wcześniej przekroczy 12200 to wstawiasz dolara w koronie. Na 3 miesiące pózniej możemy wrócić do awatarow
powyżej swojego maxa jak pójdzie to OK.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Płaski
Gaduła
Gaduła

To co panowie? S na DAX teraz? Szkoda że futuresy są nie płynne o tej godzinie...

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

Płaski pisze:To co panowie? S na DAX teraz? Szkoda że futuresy są nie płynne o tej godzinie...
Na jakim tf grasz na dax-ie?

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

highend pisze:
MR. D pisze:To proponuje tak.

powyżej swojego maxa jak pójdzie to OK.
Zgoda tylko z racji tego, że do 12400 jest 500 punktów to musimy obsunąć Twój target o 500 punktów czyli 11400... który pierwszy poziom osiągnięty ten wygrywa ;-)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

MR. D pisze: Zgoda tylko z racji tego, że do 12400 jest 500 punktów to musimy obsunąć Twój target o 500 punktów czyli 11400... który pierwszy poziom osiągnięty ten wygrywa ;-)
mi chodziło tylko o przebicie aktualnego szczytu, a z Twojej strony przebicie poziomu 11600
Więc myślę, że tak jest OK. Poza tym będziesz miał ładnego awatara więc nie narzekaj :564: :d

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Płaski pisze:To co panowie? S na DAX teraz? Szkoda że futuresy są nie płynne o tej godzinie...
Generalnie ja jestem cały czas za S (podobnie Sp500), chociaż wrzucałem projekcje wzrostowe na sapinie, ale zastrzegłem, że one obowiązują tylko po przekroczeniu aktualnego szczytu.

Jeśli zapodajesz znowu piramidę z S - to masz wyznaczony jakiś zasięg (TP) czy po prostu zamkniesz tak jak ostatnio "z palca" ? :)

Na sp500 to Apple wskaże drogę, wyniki finansowe już za kilka dni !
Wykres mam zrobiony na podwójne FIBO i szczyt wychodzi na F423 (choć jest knotem lekko przebity).
Na szorcenie Apple to trzeba mieć jaja :mrgreen:

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

highend pisze:
Generalnie ja jestem cały czas za S (podobnie Sp500), chociaż wrzucałem projekcje wzrostowe na sapinie, ale zastrzegłem, że one obowiązują tylko po przekroczeniu aktualnego szczytu.

Jeśli zapodajesz znowu piramidę z S - to masz wyznaczony jakiś zasięg (TP) czy po prostu zamkniesz tak jak ostatnio "z palca" ? :)

Na sp500 to Apple wskaże drogę, wyniki finansowe już za kilka dni !
Wykres mam zrobiony na podwójne FIBO i szczyt wychodzi na F423 (choć jest knotem lekko przebity).
Na szorcenie Apple to trzeba mieć jaja :mrgreen:
A jak Twoje fibo ?
Wrzuć zasięgi

Awatar użytkownika
Płaski
Gaduła
Gaduła

@FxTag - 15M
@highend-z tym jabłuszkiem moze być BIG PROBLEM, największa sprzedaż IPHONE w historii...
BTW-szarpłem najbardziej przewartościowaną spółkę świata czyli FB.COM na S i już mam tyly ;)
Może ktoś go wyrysuje :)

ODPOWIEDZ