Start z kwotą 100K... Najpierw musiałem mały trejdami na walutch coś uzbierać - 30K i dopiero wtedy na FDAX uderzyłem żeby było z czego schodzić. Robiłem grida do 2 lotów po 0,25 lota. Wejście mi wyszło po 12190. W szczycie miałem ze 140K wycenę na poziomie 96k. Zamek bym miał w momencie wyceny na poziomie 90K czyli -10% na potrfelu. Ja bym normalnie zamykał te pozycje, na pewno nie odwracał. I ustawienie TP - miało być minimum 11950 czyli tyle ileW journal-u Highenda zaprezentowałeś ładny zysk 100% jak piszesz.Dobrze by było, byś podał również ile wynosiła chwilowa strata na Twoich pozycjach na DAXie w szczycie czyli 12400 pkt.Podanie tej informacji jest ważne, by pokazać ludziom ile ryzykowałeś, by mieć duże zyski. Jeśli możesz/masz chęć mógłbyś również napisać, jaki miałeś scenariusz "na wypadek" gdyby kurs jednak dalej rósł, przy jakich wartościach byś redukował/zamykał/odwracał?
Dzięki za wszelkie info.
Gratuluję zarobku.
wytrzymałem na stracie. Jeżeli wytrzymujesz stratę 250 pkt to twój TP powinien być minimum 250pkt. Oczywiście widząc wyłamnie przestawiłem TP i on miał być na wsparciu 11650. Faszyści bardzo są na to wyczuleni. Jak jestem na S to raczej stawiam stopa wyżej, tym razem tego nie zrobiłem i szkoda:( Ale 100% portfela jest. Oczywiście znów uderzę na tym DAX ale jeszcze czekam. No i teraz zrobię mocne udzerzenie na walucie ale jeszcze chwila

Ale dla mnie idolem jest ten inwestor który zrobił w 3 miesiące z 50K ponad 1M na samym FDAX na eLkach. Po prostu kozak. Najważniejsze jak pisał MR.D że trzeba wyciągnąć z trendu MAXA.