Wielki Wybuch

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: Wielki Wybuch

Nieprzeczytany post autor: highend »

Mpapiez pisze: Nie gram na Daxie, ale na pierwszy rzut oka, wydaje mi się że on sobie po prostu pojedzie do góry.
Płaski najprawdopodbniej wyszedł ze swoich pozycji niemalże idealnie :).
Idealnie by było 100 punktów niżej no ale nie ośmielę się krytykować kogoś kto machnął piękną kaskę w taki sposób.
Moim zdaniem będzie tak jak wyznaczaliśmy z kolegą Meylo wczoraj.
A to, że teraz sobie rośnie - nie ma zupełnie żadnego znaczenia.
Jakbym był Nowym123 to bym zbierał shorty :d :564:
Jeśli jednak nie mam racji - trudno :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Kolejne wejścia.

Zaliczyłem fail'a (zaznaczone niebieskim kolorem). Zauważcie jak blisko był TP1, gdzie 1 wejście by się zrealizowało, a drugie weszło na BE - czyli ogólnie bym zarobił.

Potem wszedłem w eskę, targety wyznaczone na podstawie świeczki w zielonym kółku.
Co ciekawe, za pierwszy razem, prawie pyknęło i odbiło. Ale teraz myślę że to wejdzie.

Na T1, są dwie eSki. Do T2 jest 1 eska (bo dość daleko), która przejdzie na BE w przypadku T1 dla wejść poprzednich.

Cholera, ta metoda jest naprawdę wypas, do prowadzenia pozycji jak znalazł :564: .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Mpapiez

Target "1" właśnie weszły :).
1 eska z pierwszej świeczki jest na BE, i dołożyłem jeszcze jedną eskę pod nową świecę.
Co ciekawe, dla obydwóch świecze Target 2 wypada dokładnie w tym samym miejscu.

T1 różnią się delikatnie, ale celujemy w T2 teraz.

Mistrzostwo po prostu :mrgreen: .

Tam gdzie wypada T2, jest okrągły poziom i pewnie zapakuje się w elkę, lub po przebiciu dalej eski :).

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Mpapiez pls, mógłbyś dawać trochę większe zbliżenia? bo te świeczki są tak małe że już zupełnie nic nie widać. Najlepiej ostatni szczyt i korekcyjna świeca, reszta wykresu i tak jest po za kontekstem zdarzenia. Świetna metoda do skalpu, martwi mnie tylko słabe R/R (przynajmniej w moim wykonaniu) ale skuteczność niesamowita.
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Jeśli chodzi o DAX, jeśli ma spadać to mój plan na wejście jest w okolicy jednej z niebieskich kresek na obrazku. Oczywiście S.
Miłego dnia wszystkim :)
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

Mpapiez

T-REX pisze:Mpapiez pls, mógłbyś dawać trochę większe zbliżenia? bo te świeczki są tak małe że już zupełnie nic nie widać. Najlepiej ostatni szczyt i korekcyjna świeca, reszta wykresu i tak jest po za kontekstem zdarzenia. Świetna metoda do skalpu, martwi mnie tylko słabe R/R (przynajmniej w moim wykonaniu) ale skuteczność niesamowita.
R/R to największa bujda sprzedawana przez "szkoleniowców", więc zbytnio się tym nie przejmuj.
Najważniejsza jest skuteczność.

Dla day tradingu, wszystko w okolicach jedynki jest bardzo dobre, nawet jak jest troszkę mniejsze od 1.
Jak nie wierzysz, wejdź sobie na statystyki niemiaszka i zobacz sobie jego średnie R/R. Troszkę się zdziwisz.
Z tego co kojarze jego R/R oscyluje w granicach 0,4 / 1 .

Ta metoda nie tyle jest dobra do skalpowania, co do day tradingu właśnie, bo ci pokazuje realne cele do osiągnięcia, a nie jakieś targety po 100+ pipsów. Chociaż jak ci dużą świeczkę na M15 czy m30 postawią, to można tak celować.

Łap obrazek jeszcze raz, troszkę przybliżony, i kolorem czerwonym i zielonym oznaczone ważne informacje związane z celami dot. każdej ze świeczek.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Fajnie, że macie zabawę :D :)
Najlepsze jest to, że to tak samo działa na M15 (Mpapież) jak i na H1, D1 czy nawet Monthly ;)
tylko im większy TF tym wolniej działa ;)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

meylo pisze:Jeśli chodzi o DAX, jeśli ma spadać to mój plan na wejście jest w okolicy jednej z niebieskich kresek na obrazku. Oczywiście S.
Miłego dnia wszystkim :)
Cierpliwosc wskazana. :564:
Nie moga ot tak spadac.... musza jeszcze poubierac ludzi ktorzy wierza w wieksze szczyty daxa

Mpapiez

highend pisze:Fajnie, że macie zabawę :D :)
Najlepsze jest to, że to tak samo działa na M15 (Mpapież) jak i na H1, D1 czy nawet Monthly ;)
tylko im większy TF tym wolniej działa ;)
Ja dalej podtrzymuje to co pisałem wcześniej :).
W maju powrót na real i jak sie faktycznie okaże że to był ostatni puzzel do mojej układanki, to ci wysyłam dobrą flaszkę kurierem. Tak ze 3 miesiące mi wystarczą do potwierdzenia.

Czyli jak nic się nie popieprzy, do we wrześniu się napijemy :)...

Swoją drogą co do ostatniego trade'a. Zaczeła mi chodzić myśl, żeby to zamknąć, bo pykło w dół w moim kierunku i podbiło do góry. Po stop lossach nie poszło, ale kolejny raz się potwierdziło, że TP1 to niemal pewniak, jeżeli dobrze złapiemy kierunek.

Złapałem sobie jeszcze 3-cią świeczkę po której normalnie bym wchodził w trade'a i co zabawne TP1 zostało przebite, a TP2 wypada dokładnie tam gdzie 2 zaznaczone świeczki wcześniej...
Przypadek ? Nie nastawiam się, ale jak TP2 dziś wejdzie to byłaby to naprawdę super ciekawostka. :564:

Mpapiez

Dobra jeszcze screen z dzisiejszej skuteczność tak stawianego TP :)).
Wykres słabo widać, ale chodzi o to, że teraz usunałem fibo z 3ciej świeczki którą zaznaczyłem post wyżej, i naniosłem na białą świeczkę z cieniem po której postanowiłem jeszcze raz ciasno wejść.

Czyli mam 3x [S]:

1 x BE
1 x normaly SL
1x Bardzo ciasny SL

Ciekawostka ? Znów TP2 są w tym samym miejscu...
Nawet jak te wejścia zaliczą SL'a, to taki dzień byłby mega udany :564: .

ODPOWIEDZ