DayTrading: Piątek 17.04.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 18 kwie 2015, 00:00

Wzrost
20
57%
Bez zmian
4
11%
Spadek
11
31%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 17.04.2015

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

MR. D pisze: Tak sie kształtują trendy a my mamy tylko stać z boku i podłączać sie w odpowiednim kierunku. Jak drożeje to kupować a jak tanieje to sprzedawać. Nie dorabiać teorii ani nie zawracać kijami Wisły.
Znajac troszke Highend'a i tak nie wiem czy zrozumial (taki weekendowy zarcik - bez ataku;) )

A tak na marginesie to wczoraj wieczorem znalazlem chyba z 15 par z potencjalnymi lub juz utworzonymi formacjami kontynuacji... Moze jak dzis bedzie mi sie chcialo i znajde chwilke miedzy relaksem to kilka wrzuce... a jak nie to jutro wieczorem zapodam wykresiki :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

atlanticos pisze:
MR. D pisze: Tak sie kształtują trendy a my mamy tylko stać z boku i podłączać sie w odpowiednim kierunku. Jak drożeje to kupować a jak tanieje to sprzedawać. Nie dorabiać teorii ani nie zawracać kijami Wisły.
Znajac troszke Highend'a i tak nie wiem czy zrozumial (taki weekendowy zarcik - bez ataku;) )

A tak na marginesie to wczoraj wieczorem znalazlem chyba z 15 par z potencjalnymi lub juz utworzonymi formacjami kontynuacji... Moze jak dzis bedzie mi sie chcialo i znajde chwilke miedzy relaksem to kilka wrzuce... a jak nie to jutro wieczorem zapodam wykresiki :564:

Wrzucaj :)
Widzisz w przeciwieństwie do kilku innych osób - ja jestem zawsze ciekawy świata, ciekawy opiniii i ciekawy nowości.
I zawsze chętnie przyjmuję krytykę. Tylko niech to będzie wyrażane w sposób kulturalny, a nie obrzucając kogoś błotem :)
Czekamy na wykresy :564:
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Wyjscie grecji ze strefy euro nie nawet w ogole mozliwe. Nie wiem co wy za bzdury gadacie....

Awatar użytkownika
grzelulukas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grzelulukas »

Tak samo jak kiedyś ujemne stopy procentowe były wytworem chorej wyobraźni...
"Jedyna rzecz, nad którą masz kontrolę, to część kapitału, jaką jesteś gotów zaryzykować w jednej transakcji"

simon000111
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: simon000111 »

Wyjście Grecji jest tak samo niemożliwe jak dziura na eurchf 15 stycznia.
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.

Awatar użytkownika
grzelulukas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grzelulukas »

Jak ktoś zainteresowany tu jest stream z konfy z Draghim:

http://www.bloomberg.com/live/stream u.s. event

-- Dodano: 18 kwie 2015, 19:24 --

W szybkim skrócie za Holger'em Zschaepitz'em:
Draghi says it's pointless to go short on the Euro as speculators have 4th biggest short positions in history
Draghi says it's premature to speculate about Greek exit.
Draghi: ECB instruments can be used in Greek crisis if needed.
Draghi says more work on Greece is 'urgent'
Draghi: Low rates for long period increase fin stability risks. (German bund yields negative out to 8yrs)
jeszcze apropo grexitu
Vasiliauskas says summer is limit for Greek emergency cash.
Miłego wieczoru :564:
"Jedyna rzecz, nad którą masz kontrolę, to część kapitału, jaką jesteś gotów zaryzykować w jednej transakcji"

pacynka
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pacynka »

mr82 pisze: Bliska jest mi Twoja filozofia i sytuacja również.... ja mam też z akceptacją strat bardzo duży problem... ważne jednak by mieć zabezpieczenie na rachunku, nawet duża strata w ciągu kilku dni może przeistoczyć się w zysk... :) :D

Moje Edki niestety dziś wyprowadziły mnie z równowagi... zamknąłem na dużej stracie, ale poczekamy zobaczymy, Grexit to byćmoże kwestia czasu, a jak już rzeczywiście będzie się na to zapowiadało to wtedy trzeba łapać eski na Edku
Poczekamy zobaczymy co przyniesie nowy tydzień, ale jestem dobrej myśli.
Strategie gry (trzymajac straty i dokladajac kolejne pozycje) przyjalem po tym jak stwierdzilem, ze po prostu w obecnej chwili to dla mnie najlepsze narzedzie. Nie mam takich umiejetnosci jak niektorzy na forum, skutecznosc mialem niewystarczajaca, czesto jezeli mialem nawet dobrego nosa to wchodzilem za wczesniej, zle ustawiony SL, etc. Brak czasu tez byl dodatkowym argumentem. Nie jestem w stanie sledzic rynku non stop i reagowac na zmiany.
Mam kilka zasad ktorych sie trzymam i jakos sie toczy :) Tak czy inaczej upor, wytrwalosc, elastycznosc i predzej czy pozniej musi byc dobrze :)

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

simon000111 pisze:Grecja jeśli ogłosi bankructwo, będzie musiała oddać wierzytelności co do gorsza tym różni się państwo od zwykłego przedsiębiorstwa. Istotnym element jest to, że jeśli Grecja ogłosi niewypłacalność i odejdzie od euro to przez 3-2 lata będą tam gryźli ziemię. Ale to w przestrzeni ok 10 lat da im dużą konkurencyjność cenową na rynku. Jeśli okres 10 lat wykorzystali by w 100% to mieli by lepiej jak teraz, gdzie muszą zaciskać pasa i cierpieć na chory system ekonomiczny. Pytanie jeszcze na ile sami obywatele są w stanie zrezygnować z nic nie robienia i z życia na zasiłkach. Typu pół roku pracy w branży turystycznej a pół na rachunek państwa, czytaj długu.

Ile razy bankrutowała Grecja?
Myślę, że zrobiła z tego biznes

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Jest tylko jedna rzecz na świecie, która jest niemożliwa do wykonania.
Mianowicie spróbujcie sobie w d... wsadzić parasol, rozłożyć i wyjąć. Nie da się ;)

poza tym wszystko jest możliwe i wszystko się da :D :D :D
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

:)
:)
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2015, 20:32 przez FxTag, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany