DayTrading: Piątek 17.04.2015
- klimokrates
- Pasjonat
Re: DayTrading: Piątek 17.04.2015
Zobaczcie sobie M 15 objęcie hossy. H1 za chwile strzeli.
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła
cos m pchanie korekta na U CAD hmm S trzeba pomyslec o zamknieci
dobra.. to teraz tak poważnie
o 14.30 Edek w górę czy w dół?
teraz znalazł sobie jakieś wsparcie nieco poniżej 1.07 - ale chyba nie na długo?

o 14.30 Edek w górę czy w dół?
teraz znalazł sobie jakieś wsparcie nieco poniżej 1.07 - ale chyba nie na długo?
postawiłem na wzrost cały zysk z tego tygodniapr7emo pisze: argumenty za obecnym dolkiem są, ale mizerne odbicie chyba, choc nie gram na nim wiec nie znam jego stylu
dane o inflacji z 14:30 powinny w ciągu pół godziny ustalić kolor świeczki daily[/quote]
Hmm... nie wiem jak tam MM, ale nie uważam takiego podejścia za rozsądne. Owszem jak pójdzie po myśli to zarobek pewnie sowity, ale jak nie pójdzie to tydzień w plecy.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
powodzenia, ale do 122 bym nie wysiedzialpr7emo pisze:postawiłem na wzrost cały zysk z tego tygodniaDamian77 pisze:pr7emo pisze:żeby ten uJek poszedł mocniej do góry to musiałyby media go eskortować
lipa się okaże jeśli nie pójdzie do góry
argumenty za obecnym dolkiem są, ale mizerne odbicie chyba, choc nie gram na nim wiec nie znam jego stylu
dane o inflacji z 14:30 powinny w ciągu pół godziny ustalić kolor świeczki daily

takie wydarzenie jak dane do decyzji fedu mogą nawet rozpocząć falę średnioterminowąDamian77 pisze:powodzenia, ale do 122 bym nie wysiedzial
ja również nie trzymam długo zyskownej pozycji
100 punktów jest dla mnie wystarczające, tak średnio jeśli na to patrzę, następnie wyczekuję korekty i ponownie wchodzę
ta taktyka przynosi jak na razie dobre rezultaty hehe
-- Dodano: pt 17-04-2015, 14:11 --
Hmm... nie wiem jak tam MM, ale nie uważam takiego podejścia za rozsądne. Owszem jak pójdzie po myśli to zarobek pewnie sowity, ale jak nie pójdzie to tydzień w plecy.[/quote]highend pisze:postawiłem na wzrost cały zysk z tego tygodniapr7emo pisze: argumenty za obecnym dolkiem są, ale mizerne odbicie chyba, choc nie gram na nim wiec nie znam jego stylu
dane o inflacji z 14:30 powinny w ciągu pół godziny ustalić kolor świeczki daily
masz rację, w sumie nie to chciałem powiedzieć, ale utworzyłem duży bufor gdyby cena po danych szukała kierunku
jeszcze dobrze gram hedżując (w obronie) jeśli cena idzie w złym kierunku
maks osunięcie kapitału w bieżącym miesiącu to około 10%, a do przodu jestem 30%
nie zjadę poniżej tych 10%
inaczej mówiąc 10% to maksymalne obciążenie konta jeżeli cena zmierza w nieoczekiwanym kierunku wg mojej strategi
Proszę proszę nabierasz nowych nawyków a gdzie mała łyżeczka ? czyżby jednak 37% było bardziej kuszące niż 3,7 ;-)highend pisze:
Hmm... nie wiem jak tam MM, ale nie uważam takiego podejścia za rozsądne. Owszem jak pójdzie po myśli to zarobek pewnie sowity, ale jak nie pójdzie to tydzień w plecy.
ale zmyła na Edzie 
strzał na 1.0844 i nagle poniżej 1.08

strzał na 1.0844 i nagle poniżej 1.08

grrr takie dobre dane wrozka dobrze wywrozyla na CAD target nastepny 1200 12050
Sepuku na forum ???