Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Nieprzeczytany post autor: freakout »

najważniejsze to nie tracić pieniędzy, a reszta przyjdzie sama ;) wszystko to jedynie kwestia czasu :)

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Jakieś dwa dni temu, jeden z uczestników z forum, zajmujący sie głównie, jak to napisał mi w PW konstruktywnym wbijaniem szpil, uzmysłowił mi że jestem "leszczem" .... mocno mnie to wk..., powiedzmy wyprowadziło z równowagi... dramat sytuacji polega na tym że gostek ma rację....
Mam drobny kłopot, aby sie pozbierac po tych odkryciach ... muszę jakoś skonsumowac to odkrycie.... z wątku się nie wycofam bo co robilbym z wolnym czasem, którego mam az za dużo?
A poza tym lubie to kurna i już! Ale musze to wszystko przertawić ... poukładać
Nie chcę zaczynać uzywać innych setupów jeśli podstawowy ciągle nie u mnie nie funkcjonuje. zapisze go sobie do tego co zapisuję sobie w fajlu "Niemiaszek" ale to jeszcze nie pora aby go używać.
Mam nadzieję, że Ty Niemiaszku nie myślisz o wycofaniu się z wątku czy jego zamknięcia.... szkoda byłaby wielka...

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

blist pisze:
niemiaszek pisze:
...... bo nie wiem czy zdążę ze wszystkim, a czasu mam coraz mniej...
Zabrzmiało to jak byś był śmiertelnie chory, ale mam nadzieje że chodzi Ci o prace. Potwierdź.

Poza tym podoba mi sie Twoj sys, szukałem czegos do scalpowania i wydaje sie to podejscie ciekawe. Mr.T i Mr Yogi grubo kasują za dopuszczenie do ichnych sysow, a tutaj za free. Szacunek Panie Niemiaszek.
wkrótce będę wiedział, ale ciekawie nie jest... :(
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

grey pisze:Nadal przypominam, że wskaźniki i skrypt...
poszło kolejne zgłoszenie innego Twojego posta do pochwały, ale jak widać do tej pory się chyba nie należy lub Moderacja tu nie zagląda albo mamy przechlapane na Nawi :d :p

jak miałem i korzystałem z Armady(obecnie Tickmil) to kreski się zgadzały z tabelką i nie było świeczki niedzielnej, więc wszycho śmigało jak należy :wink:

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Mpapiez pisze:
niemiaszek pisze:
pewnie wielu osobom się cierpliwość kończy, bo więcej gadania niż zarabiania i coś czuję, że uprzedzam tym wpisem tych co mają już dość i oczekują konkretnych wyników, ale zarabiać można zawsze o ile się wie, co się robi i dlaczego :idea:

wspominałem wczoraj o asach w rękawie i powoli będę je pokazywał w postaci zagrań jako uzupełnienie sysa, bo nie wiem czy zdążę ze wszystkim, a czasu mam coraz mniej...
Już tak nie narzekaj :), wielu by chciało tak powoli zarabiać... :)
Chociaż nie ukrywam że zaliczam się do tych co preferują większą ilość wejść. ale bardziej od tego, podoba mi się ten powolny stabilny wzrost - nie licząc oczywiście tej jednej wtopy.
wtopy(straty) nie było, ale niesmak został, że dałem się wciągnąć w awanturę na wykresie co niewątpliwie rzutuje na obraz DD
nie narzekam, ale umiejętności mam większe tylko z realizacją i wolnym czasem nie wyrabiam...

chciałbym pokazać jak najwięcej kliknięć zgodnych z sysem, ale też coraz częściej będę klikał pozycje na "czuja" i je odpowiednio opisywał jak uzupełnienie sysa, ponieważ jak widać to nie mam do tej pory osób chętnych/podpiętych do mojego rachunku w mql5.com :idea:

pożyjemy zobaczymy jak się to wszystko poukłada... :wink:

panzupa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: panzupa »

Jak pare dni temu pisalem, napisalem sobie automat co patrzy na rynki za mnie. Wczoraj wieczorem puscilem go testowo (nadal nie wiem czy technicznie dobrze dziala, ale co to znajdowania setupow to jestem raczej pewien ze prawidlowo).

Dwa ostatnie setupu ktore znalaz (po angielsku bo jak programuje to nie uzywam jezyka polskiego)
1. SELL Setup found on EURCHF candle TS= 2015-04-17 05:55:00 0 open= 1.03017 close= 1.03007 type=DOWN. Crossing level=1.0302
2. BUY Setup found on CADCHF candle TS= 2015-04-17 08:05:00 0 open= 0.78465 close= 0.78521 type=UP. Crossing level=0.7849

Co do pierwszego setupu to widac ze mozna bylo zarobic jakies 10 pipsow, w praktyce BE+
Obrazek
Wejscie na swiecy nastepujace po tej opisanej w sygnale powyzej.

Drugi setup to jeszcze nie wiadomo, w chwili obecnej powiedzmy ze przechodzimy do BE+, po drodze bylo kolo -15 pips.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

niemiaszek pisze:
blist pisze:
niemiaszek pisze:
...... bo nie wiem czy zdążę ze wszystkim, a czasu mam coraz mniej...
Zabrzmiało to jak byś był śmiertelnie chory, ale mam nadzieje że chodzi Ci o prace. Potwierdź.

Poza tym podoba mi sie Twoj sys, szukałem czegos do scalpowania i wydaje sie to podejscie ciekawe. Mr.T i Mr Yogi grubo kasują za dopuszczenie do ichnych sysow, a tutaj za free. Szacunek Panie Niemiaszek.
wkrótce będę wiedział, ale ciekawie nie jest... :(
:shock: no nie bez jaj.... Musi być dobrze!
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

freakout pisze:najważniejsze to nie tracić pieniędzy, a reszta przyjdzie sama ;) wszystko to jedynie kwestia czasu :)
dokładnie, to moje słowa i chciałbym, żeby ta myśl przyświecała każdemu kto zacznie zabawę na fx jako priorytet przed każdą transakcją :idea:

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

jackub pisze:Mam nadzieję, że Ty Niemiaszku nie myślisz o wycofaniu się z wątku czy jego zamknięcia.... szkoda byłaby wielka...
dopóki wszycho jest w miarę poukładane to dam radę i trzymam się planu o którym pisałem w jurnalu, ale jak coś się wydarzy to może być różnie, że nie będę mógł poświęcić już czasu i wtedy pozostanie pole do popisu dla osób które będą korzystały z sysa i będą miały chęci aby jurnal tętnił życiem i nie poszedł w zapomnienie :564:

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

poszła S na EURGBP trochę z poślizgiem(powinno być na wcześniejszej świeczce), ale niech wisi...
TP na WS1 a SL zmniejszam do 0.7223 :idea:

monitorki już działają i cały szkopuł był z upgradem, bo stare nie do końca się usunęło i żadna wersja nie chciała działać :wink:

ODPOWIEDZ