Sudik pisze:Z jednej strony jest wizja 102,20.... z drugiej jednak wyniki giełd dalekowschodnich nic a nic lepsze niż Stany... może jednak 104,20 starczy do odbicia?
.. oby jeszcze nie 103 byłoby jak w szwajacarskim zegareczku (50% fibo) możliwe do rozpoczęcia jakiejś korekty, chociaż należy patrzeć jednak na to jak się będą zachowywać giełdy... panika sprzedaży to i 103 się nie wybroni
jasonbourne pisze:Na podstawie obecnego ukladu fal mozna sie spodziewac w dluzszym terminie spadku nawet do okolic 100 (61,8 piatki i linia trendu spadkowego)
Tak napisalem 10.09 i w sumie nie widze na razie zadnych przeslanek zeby nie spadlo az do 100...
Poziom 103? Dla mnie jak dla Zenka, ale czy jest tam cos oprocz zniesienia 50% i konca czwartej fali z trzeciej fali duzej piatki?
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl
SL mam na 106,4. W ogóle używam na tej parze 1:1 z reguły.
Ale co cię tak śmieszy? Czasem cię nie rozumiem. Ja piszę o pozycjach, które zajmuję i wystarczy przeczytać moje posty z ostatniej strony, żeby zobaczyć, że w ciągu ostatniego tygodnia zrobiłem kilkaset pipsów.
Ty piszesz posty post factum albo o innym interwale czasowym niż ten, z którego korzystasz. Dzisiaj przy 103,8 napisałeś "nie widzę przeszkód, żeby doszło do 100, nawet na 103 się nie zatrzyma". Mija parę godzin, rynek dwie figury w górze, a ty się śmiejesz ze mnie, że wszedłem przy 105,20?
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2008, 21:11 przez Noob, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak złapie SL i pójdzie wyżej to otworzę shorta, wezmę te pipsy z powrotem i tyle. Na szczęście nie włożyłem 100% kapitału w tę pozycję. Widzisz, czegoś mnie nauczyłeś .