Wielki Wybuch
Re: Wielki Wybuch
edit: mi tam nadal pasuje eS na EUR/CAD zgodnie z wcześniejszą projekcją
nie dam się zmylić.

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Witam serdecznie Pokazał byś mi GBP/JPY jak wygląda na m 15 ?
NAJLEPSZĄ BRONIĄ PRZECIWKO WROGOWI JEST INNY WRÓG
Hej. Nie wyglada. Jest konsola.. rysowalbym na wiekszym tfMatrix pisze:Witam serdecznie Pokazał byś mi GBP/JPY jak wygląda na m 15 ?
A możesz Podać jakiś przykład na większym tf/highend pisze:Hej. Nie wyglada. Jest konsola.. rysowalbym na wiekszym tfMatrix pisze:Witam serdecznie Pokazał byś mi GBP/JPY jak wygląda na m 15 ?
NAJLEPSZĄ BRONIĄ PRZECIWKO WROGOWI JEST INNY WRÓG
No miałeś racje. Zauważ że cena na moment wróciła ponad ten poziom.highend pisze:Mpapiez - teraz sprawdzilem na kompie, że to F423 nie jest przebite... ale nadawało się do TP idealnie
I co najważniejsze jest reakcja.
Nic już nie chciałem pisać wczoraj, ale zabrałeś fibo wzrostowe od złej świecy - jej kształt (i kolor) świadczył, że polecimy niżej, no a poza tym fibo wyznaczone też to pokazywało - co więcej, byliśmy już pod F261 jak wrzucałeś longa.
To był ładny setup ze spełnionymi warunkami (m. in. odbicie od F161).
Ja Longa wrzuciłem zupełnie z powodu innych warunków w oparciu o mojego sysa.
Tak jak mówie, ja twój sposób malowania fibo używam tylko do wyznaczania TP

Ok kolejne fibowane cele.
F268 wypada dość daleko, dlatego podzieliłem TP na 2x.
Wejście w zgodzie z moim systemem. Wybicia daily low (linia (R)), kierunek zgodny ze śrendimi oraz duża swieca spadkowa.
Teraz poczekam i zobaczymy jak to się sprawdzi. Jak by weszły dwa cele idealnie to bajka, nawet jak uderzy w pierwszy cel i zawróci to też ciekawy rezultat by był.
F268 wypada dość daleko, dlatego podzieliłem TP na 2x.
Wejście w zgodzie z moim systemem. Wybicia daily low (linia (R)), kierunek zgodny ze śrendimi oraz duża swieca spadkowa.
Teraz poczekam i zobaczymy jak to się sprawdzi. Jak by weszły dwa cele idealnie to bajka, nawet jak uderzy w pierwszy cel i zawróci to też ciekawy rezultat by był.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jesli chodzi o f261 to cena czesto robi na nim konsole i sie przykleja do kreski lekko wybijajac w obie strony.
Edka proponuje swiece z h4 (doji ze szczytu) w dol odmierzyc.
Edka proponuje swiece z h4 (doji ze szczytu) w dol odmierzyc.
Dlatego to jest bardzo dobre miejsca do uciekania z pozycji.highend pisze:Jesli chodzi o f261 to cena czesto robi na nim konsole i sie przykleja do kreski lekko wybijajac w obie strony
Niezależnie od tego, co sceptycy tutaj piszą o tak wyznaczanym fibo, w tym naprawdę coś jest.
Wchodząc w pozycje, fibo mi pokazuje gdzie z niej optymalnie wyjść i już na samym prowadzeniu pozycji czuje się ciutke bezpieczeniej, bo wiem co chce zrobić. Nie sztuka jest mieć x pipsów na proficie i zakończenie trade'a na BE, tylko pakować kase na depozyt. A ja cały czas mówię, że najtrudniejsza rzecz na forex to wzięcie profitu, bo to niewielu potrafi.
Generalnie patrzcie na to, wpadł mi cel na F161 i cena odbiła ! Gdyby nie to że zrobiłem podwójne wejście, to teraz na odbiciu mógłbym sobie przeładować pozycje.
Póki co trzymam to 1 wejście na BE i patrze czy dojdzie do F261. Troszkę odległy rejon jak na 1 sesję, ale zobaczymy.
Hmm no i kolejny raz to fibo wskazało dobre miejsce do wyjścia
.
Cena zawróciła do miejsca wcześniejszego wejścia. Czli śmiało można robić reload po wzięciu kasy
.
Zgodnie z kierunkiem jaki pokazuje mi mój system, wziałem sobie jeszcze jedną "S" na cofce i wyznaczłem zasięg z kolejnej świecy kierunkowej.
Co ciekawe, pomimo że "fibo" są wziętę z dwóch różnych świec, znajdujących się w dwóch różnych miejscach, F268 wypada prawie w tym samym miejscu.
Dla bezpieczeństwa TP jest przy bliższym fibo.
Jeżeli to wejdzie, to będzie to kolejny powód do trwałej implementacji tego do mojego sysa
.

Cena zawróciła do miejsca wcześniejszego wejścia. Czli śmiało można robić reload po wzięciu kasy

Zgodnie z kierunkiem jaki pokazuje mi mój system, wziałem sobie jeszcze jedną "S" na cofce i wyznaczłem zasięg z kolejnej świecy kierunkowej.
Co ciekawe, pomimo że "fibo" są wziętę z dwóch różnych świec, znajdujących się w dwóch różnych miejscach, F268 wypada prawie w tym samym miejscu.
Dla bezpieczeństwa TP jest przy bliższym fibo.
Jeżeli to wejdzie, to będzie to kolejny powód do trwałej implementacji tego do mojego sysa

No nic, tamten trade nie wszedł chociaż zeszli w dół
...
Chociaż i tak jest sukces, bo jak by wziąć pod uwagę pierwsze miejsce z wyskocznia z esek, okazało się to miejsce niemal idealne.
Aktualnie mam kolejne wejście z dwoma celami.
Zasięgi obrane na dwóch świecach, bo nie mogłem się zdecydować która powinna być tą startową.
Zielonym obszarem, obszary gdzie chciałbym widzieć TP.
Po osiągnięciu TP1 druga pozycja idzie na BE i czekam na TP2.

Chociaż i tak jest sukces, bo jak by wziąć pod uwagę pierwsze miejsce z wyskocznia z esek, okazało się to miejsce niemal idealne.
Aktualnie mam kolejne wejście z dwoma celami.
Zasięgi obrane na dwóch świecach, bo nie mogłem się zdecydować która powinna być tą startową.
Zielonym obszarem, obszary gdzie chciałbym widzieć TP.
Po osiągnięciu TP1 druga pozycja idzie na BE i czekam na TP2.