Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)
Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)
Złapałes mnie na niedokładności, masz rację... powinienm podac północ w Londynie lub północ Moskwie albo na Cyprze... problem w tym że wiele osob używa róznych brokerów, mój broker używa innego czasu niż 24:00 Polskiego, dla budowy świecy dziennej, dlatego mam problem ... O ile wiem FXCM używa czasu 17 EST no i oczywiście IB...
to żaden problem z tą godziną do przodu czy do tyłu, już było na forum bo jest wskaźnik P4L PeriodCon 509.ex4
więcej tutaj
http://www.fxdayjob.com/custom-time-fra ... der-4-401/
służy do ustawiania dowolnych periodów, ale ma też inną funkcję. Mianowicie przesunięcie skali czasu o dowolną ilość świeczek. Odpowiada za to parametr TimeShift_in_Bars. Jak wpiszesz na przykład -2 na skali H1 to skala czasowa się przesunie o 2h wstecz.
jedynie należałoby napisać wskaźnik, który liczyłby DP w zależności od 24 świeczek godzinnych ostatniego zamkniętego dnia, WP 120 świeczek ostatniego zamkniętego tygodnia oraz MP zależnie od miesiąca ok 5000 świeczek. Tak oczywiście liczyłby dla brokerów, gdzie nie mają świec niedzielnych. Przy świeczkach niedzielnych należałoby bardziej nad tym pomyśleć poza tym na XM'ie na przykład spotkałem się, że narysował świeczkę z 15.03, ale 05.04 już nie, czyli raz rysuje niedzielną, raz nie rysuje co utrudnia sprawę.
więcej tutaj
służy do ustawiania dowolnych periodów, ale ma też inną funkcję. Mianowicie przesunięcie skali czasu o dowolną ilość świeczek. Odpowiada za to parametr TimeShift_in_Bars. Jak wpiszesz na przykład -2 na skali H1 to skala czasowa się przesunie o 2h wstecz.
jedynie należałoby napisać wskaźnik, który liczyłby DP w zależności od 24 świeczek godzinnych ostatniego zamkniętego dnia, WP 120 świeczek ostatniego zamkniętego tygodnia oraz MP zależnie od miesiąca ok 5000 świeczek. Tak oczywiście liczyłby dla brokerów, gdzie nie mają świec niedzielnych. Przy świeczkach niedzielnych należałoby bardziej nad tym pomyśleć poza tym na XM'ie na przykład spotkałem się, że narysował świeczkę z 15.03, ale 05.04 już nie, czyli raz rysuje niedzielną, raz nie rysuje co utrudnia sprawę.
Grey,
Dziękuję bardzo za podane informacje.... na pewno skorzystam...
Jeśli chodzi o dzienne piwoty to nie ma problemu, wskaxnik Daily Pivots (Shifted) pozwalają na przesuwanie godziny od ktorej sie liczy HLC i działa ten wskaźnik u mnie bardzo dobrze, cały czas problem dotyczy poziomów tygodniowych i miesięcznych....
Ale to rozwiązalem sobie ręcznie, mam w profilu MT4 kżdą parę zaznaczona z poziomami które muszę raz w tygodniu lub raz w miesiącu updatować, nawet dla kilku par nie jest to znowu tak dużo pracy, szczególnie jeśli ktoś lubi "dupogodziny wykresowe" tak jak ja...
Pozdrawiam
Dziękuję bardzo za podane informacje.... na pewno skorzystam...
Jeśli chodzi o dzienne piwoty to nie ma problemu, wskaxnik Daily Pivots (Shifted) pozwalają na przesuwanie godziny od ktorej sie liczy HLC i działa ten wskaźnik u mnie bardzo dobrze, cały czas problem dotyczy poziomów tygodniowych i miesięcznych....
Ale to rozwiązalem sobie ręcznie, mam w profilu MT4 kżdą parę zaznaczona z poziomami które muszę raz w tygodniu lub raz w miesiącu updatować, nawet dla kilku par nie jest to znowu tak dużo pracy, szczególnie jeśli ktoś lubi "dupogodziny wykresowe" tak jak ja...
Pozdrawiam
Po zmianie czasu na świecie przestło rysować. i tak samo było na jesienigrey pisze:to żaden problem z tą godziną do przodu czy do tyłu, już było na forum bo jest wskaźnik P4L PeriodCon 509.ex4
więcej tutaj

Nauka nauka nauka....... 

Witam 
może mnie coś ominęło lub nie doczytałem, ale czy Panowie nie próbowaliście przetestować / porównać poziomów które daje nam któryś z serwisów - np. Tradingview?
Jak dla mnie wydają się całkiem sensowne - zrzut w załączniku.

może mnie coś ominęło lub nie doczytałem, ale czy Panowie nie próbowaliście przetestować / porównać poziomów które daje nam któryś z serwisów - np. Tradingview?
Jak dla mnie wydają się całkiem sensowne - zrzut w załączniku.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
jasiu, oczywiście że probujemy, ja kozystałem z różnych, porównywałem ale ostatnio korzystam z dailyFX, to ten sam data feed co FXCM
problem zaczyna się jak masz kilkanaście par i musisz robić to codziennie...
rzeczywiście jest to problematyczne, aczkolwiek w tradingview w innych kartach (lub nowych oknach przeglądarki) możemy ustawić różne pary które nas interesują, kwestia skakania między kartami, lub zminimalizowanie okien przeglądarki i odpowiednie ustawienie na monitorze (tak jak w MT4)jackub pisze:jasiu, oczywiście że probujemy, ja kozystałem z różnych, porównywałem ale ostatnio korzystam z dailyFX, to ten sam data feed co FXCM

kilka par da się ogarnąć w ten sposób

w FXCM mają taki wskaźnik w w Trading Station ze mozna sobie pivoty standard wrzucac multi time frame, no i jeszcze camarilla , woodie , fibo pivoty.. tez mtf.... szukam czegos takiego na mt4 ale na razie nic
Zgadza sie , mam demo FXCM własnie Trade Station.... i platforma mi sie bardzo podoba i sobie na niej równiez trenuje skalp M1, predefiniowalne SL i TP, różne inne typy zlecen, jest fajnie bo może tak ścisnąc wykres że pokaże ponad 20 dni na wykresie M1!! Widać wszystko bez konieczności przełączania timeframów...Venomouss pisze:w FXCM mają taki wskaźnik w w Trading Station ze mozna sobie pivoty standard wrzucac multi time frame, no i jeszcze camarilla , woodie , fibo pivoty.. tez mtf.... szukam czegos takiego na mt4 ale na razie nic
Takie może dziwne dla Was pytanie. Można pivoty ustawić na H1 i tylko ich używać? H1 jest wszędzie takie samo. Czy muszą być na każdym interwale?
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829