Tu to nawet bym się zgodził, bo to fibo 100 jest jasno ustawione, ale w wielu przypadkach to jakaś ściema, wisi w powietrzu dopasowywane wszystko resztą gotowego wykresu.highend pisze:Rzeznik - pokazywalem ten wykres wczoraj.
Nic nie zostało na nim zmienione, a cena dotarła do F261 dzisiaj i odbiła tam - w sensie wsparcie.
Działa?
i ropa WTI - upierałem się przy L
w sensie, że trend już jest wzrostowy, a spadek z 53.6 na 50 to tylko korekta?
ja mam L, TP na 63, nie dość że wyszło mi tam FIBO 423 to jest to M_R3 ! oczywiście trade na long term lub piramidka.
nie spadła ropa na 49, no trudno.
Staraj się to jakoś logicznie robić i wtedy będą efekty. Być może jak świeca dzienna jest wysoka, to wystarczy jedna świeca, ale nie sprawdzimy tego, bo ustawiasz wszystko jak Ci pasuje. Może up i w dół różnie trzeba ustawiać, a może do każdego wykresu mogą być co najmniej dwa zakończenia i w pewnym momencie trzeba zerkać co się dzieje i wybierać odpowiednią opcję ?
Goldziarze może i wiedzieli wcześniej, teraz podbiją zbyt dużo, by później ostro zjechać. Ja gram golda tylko S teraz. Już dzisiaj połapałem S na 1207,08,09,10 i pozbyłem się pozycji na zysku.