DayTrading: Piątek 10.04.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 11 kwie 2015, 00:00

Wzrost
5
19%
Bez zmian
3
12%
Spadek
18
69%

Liczba głosów: 26

siux
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 10.04.2015

Nieprzeczytany post autor: siux »

highend pisze:Rzeznik - pokazywalem ten wykres wczoraj.
Nic nie zostało na nim zmienione, a cena dotarła do F261 dzisiaj i odbiła tam - w sensie wsparcie.
Działa? :mrgreen:

i ropa WTI - upierałem się przy L ;)
w sensie, że trend już jest wzrostowy, a spadek z 53.6 na 50 to tylko korekta? :)

ja mam L, TP na 63, nie dość że wyszło mi tam FIBO 423 to jest to M_R3 ! oczywiście trade na long term lub piramidka.
nie spadła ropa na 49, no trudno.
Tu to nawet bym się zgodził, bo to fibo 100 jest jasno ustawione, ale w wielu przypadkach to jakaś ściema, wisi w powietrzu dopasowywane wszystko resztą gotowego wykresu.
Staraj się to jakoś logicznie robić i wtedy będą efekty. Być może jak świeca dzienna jest wysoka, to wystarczy jedna świeca, ale nie sprawdzimy tego, bo ustawiasz wszystko jak Ci pasuje. Może up i w dół różnie trzeba ustawiać, a może do każdego wykresu mogą być co najmniej dwa zakończenia i w pewnym momencie trzeba zerkać co się dzieje i wybierać odpowiednią opcję ?

Goldziarze może i wiedzieli wcześniej, teraz podbiją zbyt dużo, by później ostro zjechać. Ja gram golda tylko S teraz. Już dzisiaj połapałem S na 1207,08,09,10 i pozbyłem się pozycji na zysku.

Zibi 68
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zibi 68 »

Nowy123 pisze:
Phantamare pisze:
Nowy123 pisze:no edek 10650 55
A ja widzę go w rejonach 1.072 :) a co najmniej 1.07 takie dziwy mi się rysują pod nowe shorty w rejonach 1.07 :D

na razie to ja patrze w storne poziom gdzie wczoraj pejsy skonczyly handel na edku :) jesli mowa o 1,700 to blisko pivota dziennego
Nowy jak widzisz SP500 doszedł do 2100 :)
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują moje subiektywne spojrzenie na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

Nowy123 pisze:niemiaszku temat udawdniania juz byl opisywany nie raz wiec sie nie bede powtarzal

jak cos mowie to nie po fakcie tylko przed to wystarczy a jak nie to juz nie moj problem :mrgreen:

tak ja k nie mam zmiaru tu kazdego ruchu nawet maleg o skalpa podawac
nie chodzi mi czy przed czy po fakcie(nigdy cudzych pomysłów nie grałem i grał nie będę :p ), nie chodzi mi o skalpa czy słynną piramidę S na S&P, ale chodzi mi tylko o Twoją wiarygodność w tym co piszesz a robisz, a to jest zasadnicza różnica :!:

nie szukam awantury, a tylko i wyłącznie dla Twojego dobra, żebyś nie miał więcej podobnych sytuacji, że ktoś w pewnym momencie napisze "sprawdzam" co Nowy123 faktycznie klika i czy wogóle klika... :?:
jak sam widzisz wpędziłeś się w kozi róg na własne życzenie i ciężko Ci z tego teraz wybrnąć :roll:
dział DT nie jest miejscem z sygnałami do klikania, ale forma Twoich wpisów robi otoczkę dla takiego właśnie działania dla wielu osób pod Twoje dyktando, a to nie tędy droga... :584:
kilka razy może się uda, a ile razy napewno się nie uda, a tego Ci nikt nie napisze, bo przecież wiesz jak jest... Nowy123 :shock:

wychodzi na to, że owszem coś piszesz, ale nie ma to wogóle pokrycia w tym czy to co piszesz grasz czy poprostu tylko sobie piszesz... :roll:

chcesz to wrzuć mnie do ingnorów, zgłoś mój post do Moda(nie wiem jakich argumentów użyjesz - próbuj), ale sam widzisz, że jesteś nie halo... jak ktoś klika na demo to pół biedy, ale jak na realu to naprawdę nie tylko głowa boli :569:

brak screena wykresu z zaznaczonym wejściem i wyjściem z pozycji o których pisałeś jest równoznaczne z brakiem dalszej polemiki z Tobą, obojętnie co napiszesz i w jaki sposób będziesz się tłumaczył... śmiejesz się z innych(anali) a sam lepszy nie jesteś :561: :584:
pzdr
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

siux pisze: Tu to nawet bym się zgodził, bo to fibo 100 jest jasno ustawione, ale w wielu przypadkach to jakaś ściema, wisi w powietrzu dopasowywane wszystko resztą gotowego wykresu.
Staraj się to jakoś logicznie robić i wtedy będą efekty. Być może jak świeca dzienna jest wysoka, to wystarczy jedna świeca, ale nie sprawdzimy tego, bo ustawiasz wszystko jak Ci pasuje. Może up i w dół różnie trzeba ustawiać, a może do każdego wykresu mogą być co najmniej dwa zakończenia i w pewnym momencie trzeba zerkać co się dzieje i wybierać odpowiednią opcję ?

Goldziarze może i wiedzieli wcześniej, teraz podbiją zbyt dużo, by później ostro zjechać. Ja gram golda tylko S teraz. Już dzisiaj połapałem S na 1207,08,09,10 i pozbyłem się pozycji na zysku.
Im niższy interwał tym precyzyjniej widać gdzie jest zawieszone.
Na dużych interwałach ogarnia sie duże ruchy (ale przecież nie będę czekał latami na TP) - zatem na Monthly i Weekly czasami to wygląda jak dziwnie zawieszone. Ale wystarczy zmniejszyc TF i już się robi wszystko jasne.

Co do Golda - spójrz na Platynę (chodzą korelacyjnie).
Tutaj masz też fibo jasno zawieszone. Na jednej świecy z lekko obciętym knotem.
Jest retest na F100, jest odbicie od F161 i wreszcie (aktualnie) jest konsola na F261 (cena jeździ wokół kreski).
IMHO jeszcze urośniemy i wtedy (być może) będzie dobre na S. Gold analogicznie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Zibi 68 pisze:
Nowy123 pisze:[quote="Phantam
A ja widzę go w rejonach 1.072 :) a co najmniej 1.07 takie dziwy mi się rysują pod nowe shorty w rejonach 1.07 :D

na razie to ja patrze w storne poziom gdzie wczoraj pejsy skonczyly handel na edku :) jesli mowa o 1,700 to blisko pivota dziennego
Nowy jak widzisz SP500 doszedł do 2100 :)[/quote]

mamy piekny boczniak i trzeb grac w nim teraz opory i S probowac nic wiecej to nie dax :) i druk EUR :)

cudow nie ma po rozliczeni pisalem ladowac S przynajmnie jd owspracia pierwszego ja kby pzeszli to dopiero 2015 2000

teraz opor i znowu s polowanie do pokki nie przejda ostanich szczytow z rozliczenia

Awatar użytkownika
Woolf
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Woolf »

USD/CAD - co o nim sądzicie? Odbicie od wsparcia czy jazda w dół?

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Jak śmiałeś go skrytykować Niemaszku :), już jesteś w ignorach :wink:

santo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: santo »

highend pisze:Rzeznik - pokazywalem ten wykres wczoraj.
Nic nie zostało na nim zmienione, a cena dotarła do F261 dzisiaj i odbiła tam - w sensie wsparcie.
Działa? :mrgreen:

i ropa WTI - upierałem się przy L ;)
w sensie, że trend już jest wzrostowy, a spadek z 53.6 na 50 to tylko korekta? :)

ja mam L, TP na 63, nie dość że wyszło mi tam FIBO 423 to jest to M_R3 ! oczywiście trade na long term lub piramidka.
nie spadła ropa na 49, no trudno.
Na GJ poza fibo w tym miejscu masz W_S2/ murraya 2/8 / i 100% AB=CD co pokazywałem;)
Nauka nauka nauka....... :564:

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

Mpapiez pisze:Jak śmiałeś go skrytykować Niemiaszku :), już jesteś w ignorach :wink:
wszelkie wsześniejsze próby innych użytkowników na nawi kończyły się jak zawsze... połapali - ingnorów, pisało się - to i owo, pokazywało się - setki kolorowanek, ktoś korzystał - napewno, ktoś stracił - na milion %... :roll: :D

jest to publiczne forum, a nie prywatny folwark Nowy123 i moja cierpliwość dzisiaj osiągnęła TP :D :564:

dzisiaj u mnie i w lotto = kumulacja :d :p
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Zablokowany