DayTrading: Piątek 03.04.2015
- Kazimierz S
- Pasjonat
Re: DayTrading: Piątek 03.04.2015
Złotówka już nie ma wiele miejsca do umocnienia. Jakieś może 0,4-0,5% od obecnego poziomu jeszcze..
Czyli może akurat "pyknie" 4,00 na epln.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Miód kupuj tylko Polski.
Zobaczymy na razie zabezpieczona na BE. W zeszłym tygodniu był wyższy odsetek shortów na edku niż w styczniu czy lutym. Łatwo o impuls i squeeze w takich okolicznościach. A jeśli o ceny surowców to doskonale wiesz, że nigdy nie możesz powiedzieć czy to już szczyt, czy samo dno. Rok temu 90 USD to by była promocja na L na ropie ;-) a dzisiaj 60 to promocja na shorty ;-)highend pisze:"najniższych cenach rud żelaza od 6 lat"MR. D pisze:Nie przesadzaj, jakie masz bezrobocie w Grecji, Hiszpanii we Włoszech ? kto drukuje ? to dziwne że wykorzystuje dołki żeby wejść z trendem. Ty jesteś kozak, że grasz L na kangurze przy najniższych cenach rud żelaza od 6 lat ;-) kangur już tylko 20 pipsów od danych i kierunek południowyhighend pisze:jesteście zajebisci z tym S po takich danych dla dolara i świeczkach na edku.....
I jak myślisz - czy te ceny będą jeszcze niższe?
Poza tym nie mam pozycji na kangurze - dzisiaj był szybki L i juz zamknietyja lubie tak i tyle.
Swieczki wybitnie pokazuja kierunek, a fibo mi daje zasieg.
Do kangura usiade po swietach bo teraz wszystko (oprocz surowcow ktore dzis nie chodzą) pozamykane.
Poza tym jesli giełdy pierdykną ostro w dół to surowce będą w kosmosie, a z nimi AUD też.
dlatego uważam, że GBP/AUD w dół. a AUD/USD w górę - choć to zalezy od dolara USA.
Wszystko rzecz jasna wyjdzie w praniu, ale to S na edku to chyba na skalpa teraz
-- Dodano: 03 kwie 2015, 14:53 --
popieram kolegę Żabę! Mnie rzeźnik już raz tak zrobił i więcej się nie wpakuję dopóki nie puści to wsparcie.atlanticos pisze:ja dopiero na 176.70 wezmeWoolf pisze:Wziąłem shorta na GBPJPY @ 177,19 SL 178,10bo obecnie jeszcze moga pokrecic...
https://www.tradingview.com/x/AtzHAlCK/
Zabrałem S po czym rzeznik wywalił w górę - zamknąłem na stracie, po czym za 2 dni wrócił w to samo miejsce. Ech.
no i 3.60 na usd/pln by pasowałoKazimierz S pisze:Złotówka już nie ma wiele miejsca do umocnienia. Jakieś może 0,4-0,5% od obecnego poziomu jeszcze..
a potem znowu złotówka się osłabi.... a potem może wróci i wywali ten opór

-- Dodano: 03 kwie 2015, 15:04 --
To prawda - natomiast przy osłabieniu dolara surowce (i ropa też) powinny rosnąć.MR. D pisze: A jeśli o ceny surowców to doskonale wiesz, że nigdy nie możesz powiedzieć czy to już szczyt, czy samo dno. Rok temu 90 USD to by była promocja na L na ropie ;-) a dzisiaj 60 to promocja na shorty ;-)
Kto wie - może te aktualne minima na surowcach to jest super promocja, która się zdarza raz na 20 lat?

Surowce nie mogą spaść do zera - realne dołki istnieją. Nawet na ropie

poza tym surowiec to surowiec, a pieniądz to tylko papier. Czy możesz sobie wydrukować ropę czy pszenicę?
nawet drukarka 3D nie pomoże

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
- atlanticos
- Maniak
jak zamkna h1 ponizej 176.70 to juz nie wroca wiec tam spokojnie bede bral S... a w obecnym miejscu nie mam gwarancji ze jeszcze gornaj bandy nie przetestuja w przypadku flagi lub glowy jesli brac pod uwage rgrWoolf pisze:Nie wiem czy przypadkiem 176,70 to dobre miejsce.atlanticos pisze:ja dopiero na 176.70 wezmeWoolf pisze:Wziąłem shorta na GBPJPY @ 177,19 SL 178,10bo obecnie jeszcze moga pokrecic...
https://www.tradingview.com/x/AtzHAlCK/
W okolicach 176,60/70 wychodzą mi lokalne dołki z przełomu marca i kwietnia.
Więc konkluzja taka: albo teraz albo poniżej 176,60.
Dlatego SL jest prawie figurę wyżej.

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Tak żeby było jeszcze ciekawiej to Long na EUR/CHF @ 1,0455 SL 1,0373
- atlanticos
- Maniak
audcad h4 - przegapilem dzis ta podbitke przez te NFP i skupianie sie na ujku i edku.... mam nadzieje ze do wtorku jeszcze podejda raz zanim sie zwala na pysk po stopach w Australii
https://www.tradingview.com/x/VFbHgUfD/
https://www.tradingview.com/x/VFbHgUfD/
jak z tymi stopami w australii? skoro mają obniżyć to kangur powinien w dół hmm?
a gbp/aud wtedy w górę i coś mi tu wtedy nie pasuje
no ale w takim razie nie tykam do czasu ogłoszenia stóp.

tez fajny manewr zrobili na GBP AUD 

a już wiem: wtorek 6.30 rano AUD ogłoszenie stóp
spoko poswiece się i wstane o 6.00
-- Dodano: 03 kwie 2015, 15:21 --
dobra - GBPAUD mi pokazuje dalszy wzrost jednak.
Chyba, że pęknie to F261
i dopiero potem być może lawina w dół na 1.7xx
spoko poswiece się i wstane o 6.00

-- Dodano: 03 kwie 2015, 15:21 --
Chyba, że pęknie to F261
i dopiero potem być może lawina w dół na 1.7xx
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- atlanticos
- Maniak
interwal dzienny i znowu Ci co 3 pipsy zmiane kierunku na d1 pokazuje? Trzeba to skalibrowachighend pisze: