DayTrading: Piątek 03.04.2015
- atlanticos
- Maniak
Re: DayTrading: Piątek 03.04.2015
edek wybil mniejsza flage wiec juz tylko jeden scenariusz z pokazywanych w grze IMO... retest flagi bylby idealny na zapiecie pozycji... dopiero zejscie ponizej 1.07 to S strona mocy jak dla mnie
edek h4
https://www.tradingview.com/x/Qg6V5ovp/
edek h4
https://www.tradingview.com/x/Qg6V5ovp/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Zmyłkę to on w dół chyba zrobiłhighend pisze:AUD mocno UP (surowce up), a GBP do piachu (patrz na GBP/PLN - był po 5.90 jest po 5.50 i dalej kierunek w dół)siux pisze:Takiej jazdy to ja nie widziałem jeszczena 4 parach jestem w dobrym kierunku, lecz mój ulubieniec GBP/AUD jednak zmienił kierunek
gdzie moze isc GBP/AUD?
ten wyskok na 1.96 to total zmyła... ja mam target na 1.7x
-- Dodano: 03 kwie 2015, 14:09 --
11600malse pisze:To jak we wtorek DAX?![]()
![]()

Zapodałem znowu dwie pozycje L na nim, popatrz sobie na niego na H4 na liniowym. Teraz albo zrobi drugie ramię i spadek, albo poleci znowu up i dopiero zjazd w dół. Zaraz muszę wyjść i nic nie wykminię dzisiaj, chyba że wieczorem
Wziąłem shorta na GBPJPY @ 177,19 SL 178,10
- atlanticos
- Maniak
ja dopiero na 176.70 wezmeWoolf pisze:Wziąłem shorta na GBPJPY @ 177,19 SL 178,10

https://www.tradingview.com/x/AtzHAlCK/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
"najniższych cenach rud żelaza od 6 lat"MR. D pisze:Nie przesadzaj, jakie masz bezrobocie w Grecji, Hiszpanii we Włoszech ? kto drukuje ? to dziwne że wykorzystuje dołki żeby wejść z trendem. Ty jesteś kozak, że grasz L na kangurze przy najniższych cenach rud żelaza od 6 lat ;-) kangur już tylko 20 pipsów od danych i kierunek południowyhighend pisze:jesteście zajebisci z tym S po takich danych dla dolara i świeczkach na edku.....
I jak myślisz - czy te ceny będą jeszcze niższe?
Poza tym nie mam pozycji na kangurze - dzisiaj był szybki L i juz zamkniety

Swieczki wybitnie pokazuja kierunek, a fibo mi daje zasieg.
Do kangura usiade po swietach bo teraz wszystko (oprocz surowcow ktore dzis nie chodzą) pozamykane.
Poza tym jesli giełdy pierdykną ostro w dół to surowce będą w kosmosie, a z nimi AUD też.
dlatego uważam, że GBP/AUD w dół. a AUD/USD w górę - choć to zalezy od dolara USA.
Wszystko rzecz jasna wyjdzie w praniu, ale to S na edku to chyba na skalpa teraz

-- Dodano: 03 kwie 2015, 14:53 --
popieram kolegę Żabę! Mnie rzeźnik już raz tak zrobił i więcej się nie wpakuję dopóki nie puści to wsparcie.atlanticos pisze:ja dopiero na 176.70 wezmeWoolf pisze:Wziąłem shorta na GBPJPY @ 177,19 SL 178,10bo obecnie jeszcze moga pokrecic...
Zabrałem S po czym rzeznik wywalił w górę - zamknąłem na stracie, po czym za 2 dni wrócił w to samo miejsce. Ech.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
highend pisze:USD/PLN powinno dojść do 3.60, a potem powrót i rysowanie RGR na weekly.
takie coś popełniłem 20 marca:
ta górka była za czytelna, tak bez zmyłki?
ale pisalem na forum , ze 30 gr oddadza i prawie prawie

a sapina którą wklejasz to w dyskusji chyba z Karnakiem wspominałem że ten impuls miesięczny trwał 72 tak jak kiedyś

Nie wiem czy przypadkiem 176,70 to dobre miejsce.atlanticos pisze:ja dopiero na 176.70 wezmeWoolf pisze:Wziąłem shorta na GBPJPY @ 177,19 SL 178,10bo obecnie jeszcze moga pokrecic...
W okolicach 176,60/70 wychodzą mi lokalne dołki z przełomu marca i kwietnia.
Więc konkluzja taka: albo teraz albo poniżej 176,60.
Dlatego SL jest prawie figurę wyżej.
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2015, 15:59 przez Woolf, łącznie zmieniany 1 raz.
USD TRY zasięg.
ta para wybitnie dobrze "chodzi na fibo"
ta para wybitnie dobrze "chodzi na fibo"

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
edek zabawa trwa dalej,eurogp podobnie 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2015, 16:02 przez MERLIN, łącznie zmieniany 1 raz.
górkę na usd/pln oraz na usd/try wyznaczyłem na fibo ( i na gbp/pln też) - niestety zabrakło mi "jaj" żeby tam S pakować. Szkoda, bo takie okazje rzadko się zdarzają.... liczyłem że może tam wrócimy jeszcze - ale chyba się nie zanosiDamian77 pisze:highend pisze:USD/PLN powinno dojść do 3.60, a potem powrót i rysowanie RGR na weekly.
takie coś popełniłem 20 marca:
ta górka była za czytelna, tak bez zmyłki?
ale pisalem na forum , ze 30 gr oddadza i prawie prawie
a sapina którą wklejasz to w dyskusji chyba z Karnakiem wspominałem że ten impuls miesięczny trwał 72 tak jak kiedyś

co do Sp500 - to nic pewnego jeszcze... zobaczymy czy faktycznie tak ostro poleci.