GMMA in Color

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
raidman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raidman »

Dzięki wszystkim za pomoc :). Sys spisuje się świetnie, jeszcze tylko muszę poćwiczyć wejścia z palca a nie jak do tej pory pod/nad dołkami/górkami.
Piątek był świetnym dniem ale dla mnie straconym - egzaminy na uczelni :(
No ale przed wyjściem z domu udało mi się skosić 20 pipsów na eju :)
Dobre i to :P
Pozdrawiam wszystkich 8)
Trejder jest jak cymbał - musi grać :)

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Kuguar pisze:dywergencja ukryta
Co to jest? I jeszcze jedno pytanko - co to jest za wskaźnik LSR, bo nie umiem go znaleźć w mql base...

Awatar użytkownika
Eko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Eko »

Proszę tutaj jest LSR ;)

Kuguar, pytania do Ciebie:

1.Dajesz longi jak snajper daje sygnał ale LSR musi również wskazywać trend na longa ??

2. Czy tylko skupiasz się na głównym trendzie, czy próbujesz łapać też dołki, chodzi o sytuacje gdzie LSD pokazuje Long a sniper, stoch, rsi etc. pokazują shorta .

Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem - najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, następnie pokona doświadczeniem.

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kuguar »

Pablo : http://www.babypips.com/school/divergence_trading.html
:) lsr sie spisuje swietnie jako poziom stopa

Eko: 1.Tak

2.Grając tęczą tylko gram z głównym trendem tak jak opisałem wczesniej a do tego co opisałes dalej czyli łapanie ekstremów można wykorzystać rsistoch i snajpera np:przeciecie sie snajpera powyżej 300 i rsistoch oraz cena odbija od pivota lub jakiegos innego poziomu tak też można grać tyle że ryzyko wysokie :D 8) PS nieużywam tylko tego jednego systemu :)
powodzonka :)
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html

Awatar użytkownika
Eko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Eko »

Dzięki Kuba, właśnie się zastanawiałem nad tym przypadkiem kiedy sniper jest powyżej 300 .... No właśnie ryzyko dosyć spore, a co do LSR to właśnie używam go również jako SL od czasów zapoznania się z systemem Auslanco ;)
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem - najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, następnie pokona doświadczeniem.

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Eko pisze:co do LSR to właśnie używam go również jako SL od czasów zapoznania się z systemem Auslanco Wink
Ja go stosuje jedynie w tęczy na 5min :D
na wyższym tfie też dobrze działa tyle ze jest za daleko od ceny:) :D są lepsze metody ;) dobre rr to podstawa :D
PS:NIevinny dzieki za pochwałe :oops: 8)
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"

Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Krys »

Czy do wskaźnika LSR stosujecie różne ustawienia dla różnych par? Czy tak jak jest w podanym przez Eko wskaźniku?

Pozdrawiam
Krys
Pozdrawiam
Krys

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Ja do gu i ejka stosuje standartowo to co jest czyli 40.9 i 3.0 tak jak na tym screenie u Ciebie :)

Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Krys »

A, AUDUSD ? Ktoś pogrywa z LRS-em na tej prze. Kuba dzięki za info.
Pozdrawiam
Krys

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Ja osobiscie niegram na aud a z LSR można dobrze wykorzystać stocha 833 i grać zgodnie z trendem wyznaczanym przez LSR po korektach i wchodzic na ekstremach zgodnie ze stochem albo poziom pod 50 nad 50oczywiscie jedynie crossy zgodne z LSR :) w konsoli sie bardzo nie wysypie za to w trendzie zyski są duże oczywiscie do tego dobre mm i RR min 11 i kasisko leci :D to taki najprostszy przykład z wykorzystania LSR :D :D 8) powodzonka

ODPOWIEDZ