VEGAS

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Użyszasz systemu VEGAS

Tak
28
16%
Nie
146
84%

Liczba głosów: 174

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

Walić kolesia od Vegasa. Fora aż roją się od scamu co nie znaczy, że mamy łykać wszystko jak indor kluchy.
Opisałem Vegas (dla niekumatych w angielskim) jako podstawę do budowy własnego systemu i uważam, że sama idea jest dobra.
Bedzie dobrze, luz......
=================

Dark_kNight
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Dark_kNight »

1600 pipsów w ciągu jednego dnia?

Oświećcie mnie jeżeli się mylę - oczywiście fajnie się liczy pipsy na historii, jednakze wejścia są zgodnie z regułami Vegas (no może poza zgodności z trendem tygodniowym), dodatkowo na parach skolerowanych co też wpływa na wynik, co o tym sądzicie?

Dodano po 40 sekundach:

ciąg dalszy...

Dodano po 40 sekundach:

cd ostatni...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Ze nie gra sie na tylu skorelowanych instrumentach jednoczesnie.
Trafiles wiec jestes sporo do przodu, a pomysl co by bylo jakbys nie trafil?
Chyba ze dywersyfikujesz ryzyko w ten sposob (ale watpie...)

Dark_kNight
Gaduła
Gaduła

Nie wszedłem wtedy, nie zdążyłem - nie zarobiłem, a i tak póki co gram na demo... Na realu straciłem całe 130 zł (99% zainwestowanego kapitału ;) ) wię cstwierdziłem że może pasowałoby zając się jakąś konkretną strategią, i padło na Vegas po przewertowaniu tutejszych strategii. Forexem interesuję się tprawie pół roku - chociaż to mój trzeci post; troche zajmuje czytanie tego forum, niektóre wątki od 2006r... Co do dywersyfikacji - po prostu było kilka sygnałów na kilku parach, ale w realu wątpie zebym się podjął takiego ryzyka... Póki co, jeżeli po miesiącu gry na demie tym systemem inwestycje wypalą, wchodze na real, a post może się przyda osobom które pytają czy system jest nadal aktualny. Kilka pozycji zagrałem według zasad i wypaliły.

Dzięki Yankee za odp. ;)

Princepolo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Princepolo »

Gra ktos Vegas na real?? Napiszcie proszę jak się sprawdza. Jeśli będą pozytywne opinie napiszę EA.

mrk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mrk »

Gra ktos Vegas na real?? Napiszcie proszę jak się sprawdza. Jeśli będą pozytywne opinie napiszę EA.
Testowalem system Vegas H1na real od stycznia do lipca tego roku. Wszystko jest zapisane w arkuszu, ile pips,wykresy itd. Jest rowniez symulacja dla dodawania pozycji jak i podwajania.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

mr.palis
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: mr.palis »

Dark_kNight, a testowales wersje Vegas dla 1H?
Jesli tak, to tez sie pochwal

Dark_kNight
Gaduła
Gaduła

Jeszcze nie, póki co nie mam czasu zeby co godzine sprawdzac ;/

Z resztą mysle ze na Vegas 1H duzo ruchu sie traci bo trzeba czekac az przebije te któreś ema...

Mysle tez nad OzFX ale nie moge zrozumiec tej strategii, a czytanie 70 wątków mnie przeraża bo mam jakies 20 za sobą. Oba systemy operują na 4h, a wykorzystują inne wskaźniki, gdyby tak sugerować się tymi dwoma systemami, przy dwóch sygnałach silnych mozna by inwestowac wieksze jednostki albo lepiej okreslac wej / wyj.

moze troche odbieglem od glownego tematu, ale gdybyscie jako specjalisci siedzący w forexie wypowiedzieli się? Moze ktoś by skorzystał...

A mysle ze vegas 4h jest bardziej dochodowe niz 1h?

mrk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mrk »

Dark_kNight pisze:A mysle ze vegas 4h jest bardziej dochodowe niz 1h?
Do mnie np o wiele bardziej przemawia vegas h1. Ma lepsze jak i gorsze okresy ale ogolnie wychodzi caly czas na +. Jak jeszcze przefiltrujesz sygnaly, mozna uzyskac bardzo ladne wyniki. Ja testowalem go wedlug standardowych zasad.

Dark_kNight
Gaduła
Gaduła

No to życze Ci byś zarobił na to autko którego symbol masz na zdjęciu w profilu ;) Chyba że już tak się stało :D

A czym jesli wolno filtrujesz ?

ODPOWIEDZ