VEGAS

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Użyszasz systemu VEGAS

Tak
28
16%
Nie
146
84%

Liczba głosów: 174

Awatar użytkownika
planet
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: planet »

Stifler pisze:Moge Ci przeslac te pliki, ale dopiero w srode wieczorem jak wroce z wrocka
Moge prosić to tłumaczenie.
planet36@wp.pl

mrk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mrk »

Cisza..... Czy nikt juz nie uzywa Vegasa? ;) Moze jest jakis osobnik trejdujacy aktywnie na podstawie h1? ;) Powymienialbym sie spostrzezeniami i doswiadczeniem.... Ostatnio jeden gosc mi mowil ze Vegas w swoich systemach nie opublikowal jednej rzeczy, jednego filtru za pomoca ktorego osiaga znakomite wyniki...Do tego wszyscy zachwalaja system na h4 a tak naprawde najwiekszy potencjal ma h1, o czym mowil sam autor... 8)

Awatar użytkownika
fantoomasX
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fantoomasX »

Chicken pisze:To jak z tym ciekawym wskaźnikiem fxlamera? (Screen ze strony 14 tego postu - strzałki wejścia i wyjścia)
To chyba "MA Crossover Signal"
mrk pisze:Cisza..... Czy nikt juz nie uzywa Vegasa? ;) Moze jest jakis osobnik trejdujacy aktywnie na podstawie h1? ;) Powymienialbym sie spostrzezeniami i doswiadczeniem.... Ostatnio jeden gosc mi mowil ze Vegas w swoich systemach nie opublikowal jednej rzeczy, jednego filtru za pomoca ktorego osiaga znakomite wyniki...Do tego wszyscy zachwalaja system na h4 a tak naprawde najwiekszy potencjal ma h1, o czym mowil sam autor... 8)
A wiesz może co to za filtr

mrk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mrk »

fantoomasX pisze:A wiesz może co to za filtr
no wlasnie dokladnie nie wiem, sam podpieram sie gannem i zalozeniami harmonic trading, ale slyszalem cos ze Vegas bardzo lubi Ganna i tym tropem nalezy isc...

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

witam. mam małą prośbę. z faktu że wszystko jest porozrzucane na forum nie potrafię dojść dokładnie do tego jak jest stworzony wykres. mógł byś udostępnić wszystkie wskaźniki już poprzekształcane tak abym mógł się w tym połapać. zaciekawiła mnie strategia i chciał bym się udzielać na forum tyle że wolał bym mieć na wejście dobry wykres bo w tym moim mi brakuje troche a nie wiem do końca czego. może udało by sie zrobić gotowy szablon??

Awatar użytkownika
planet
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: planet »

podaj mi e-mail to ci wysle wszytko co mam o tym systemie. (na forum za duzy plik)
Pamietajcie o tym ZAWSZE !!!
http://www.youtube.com/watch?v=epeQwq-aYV0

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Jak to jest w tym wegas??
1.co to są te tergety
2. jesli mamy 3 targety to otwieramy 3 pozycje??
3. jeśli tak to z wszystkich 3 pozycji według reguł powinniśmy stracić łącznie 2-3 % czy 6 - 9 %
4. jesli nie to o co biega?? :roll: otwieramy kolejną pozycje po przekroczeniu 1 targetu i sl ustawiamy na wsparciu?? przy (longu)

Awatar użytkownika
luktom
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luktom »

1. Target - poziom na którym zamykasz zlecenie
2. Na przykład, można też skryptem zamykać część pozycji (np. przy użyciu luktom visual order editor 8)), ale do handlu ręcznego wygodniej jest otworzyć trzy osobne pozycje.
3. To już musi wynikać z Twojej akceptacji ryzyka.
4. Nie, na targecie zamykamy jedną, pozostałe zabezpieczamy (tak, żeby w razie SL nie było straty).

vipovsky
Gaduła
Gaduła

a ty luktomie używasz ea do tej strategi??

pjeter
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: pjeter »

Witam.

Chciałbym Was przestrzec aby nie wierzyć we wszystko co jest napisane w internecie np. teksty typu:
fxlamer pisze: Oto średnie roczne wyniki jakie podaje autor startegii dla poszczególnych par (zyski poniżej 100 pips nie zostały wzięte pod uwagę, wszystkie stratne pozycje zostały podwojone na wypadek błedów w obliczeniach):
EUR/USD > 7550 pips
GBP/USD > 10000 pips
....
Poczytałem trochę o vegasie na FF.
Wątek VEGAS skończył się bardzo nieciekawie ( http://tinyurl.com/564xdq )
Z tego co relacjonują zaangażowane osoby był to scam, czyli nastawione na zbieranie kasy oszustwo fabrykując kolejne historyjki, aby w końcu poprosić o kasę za 3 część dokumentu VWB III. Z tego co można wyczytać osoba podająca się za VEGAS zniknęła wraz z pieniędzmi.

Moje prywatne spostrzeżenie:
Mam właśnie otwarte 5 dokumentów worda opisujących strategie VEGAS i podpisanych "VEGAS".
Plik -> Właściwości -> druga zakładka
w 2 z nich figuruje jako autor Tom Leonard
w 1 z nich figuruje jako autor Ross Todd
w 1 z nich figuruje jako autor Greg Williams
w 1 z nich są puste pola
LOL!

Powyższe spostrzeżenia jak i brak VWB III za który wziął pieniądze od sporej liczby osób prowadzi do wniosku iż jednak to był scam.

NIE TWIERDZĘ że ten system nie działa, ale nie znalazłem jeszcze w sieci ani jednych rzeczowych i wiarygodnych wyników z reala, za wyjątkiem czczych stwierdzeń że "działa".
Pomysł na "vegas" odczytuję jako bardzo prosty: wyznacz trend tygodniowy, odczekaj aż SMA8 4H złamie się na górze/dole kanału tygodniowego i obstawiaj z trendem. Fakt, to dobra strategia. :)

Chciałbym się tylko podzielić tym, że nie należy wierzyć we wszystko co piszą.

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ