Wykiwać brokera...czyli moja szkoła trejdu
Re: Wykiwać brokera...czyli moja szkoła trejdu
Strasznie Was ten tytuł zaintrygował, ale chyba za bardzo próbujecie się czegoś ciekawego doszukać. Coś mi się wydaję, że to po prostu nazwa tematu, osoby wierzącej, że teraz zacznie zarabać/ w jego rozumowaniu: kosić brokera.
- Marcion1899
- Stały bywalec
Wypowiedzi niektorych sugeruja, ze sa juz milionerami, opanowali system, kosza kase i maja prawo negatywnie oceniac innych. Ale gdyby tak bylo to nie udzielaliby sie publicznie.
Ja mam stala prace na etacie za 10k miesiecznie, dwojke dzieci, piekna zone, dom na ukonczeniu a forex jest dla mnie wlasnym spelnieniem ambicji, wyzwan, zainteresowan - jak maraton dla biegacza. Tylko ze biegacz skonczy bieg i zacznie nastepny a my niekonicznie:-)
Co do brokera to rzeczywiscie czasami mam wrazenie ze kwotuje przeciwko mnie i wlacza sl, natomiast chyba wsystkim w jednej chwili tak robi?
Pozycja nr 2 weszla
Chcialem wkleic projekcje ale pisze z telefonu wiec nnapisze.
W najblizszych dniach test LT w okolicach 1.0860/40 nastepnie przelamanie dolem i zjazd na fibo 261 w okolice 1.0710
Pozycja nr 3
E/u sell 0.02 lot. 1.09180. Sl 1.0940. Tp1.07100
Ja mam stala prace na etacie za 10k miesiecznie, dwojke dzieci, piekna zone, dom na ukonczeniu a forex jest dla mnie wlasnym spelnieniem ambicji, wyzwan, zainteresowan - jak maraton dla biegacza. Tylko ze biegacz skonczy bieg i zacznie nastepny a my niekonicznie:-)
Co do brokera to rzeczywiscie czasami mam wrazenie ze kwotuje przeciwko mnie i wlacza sl, natomiast chyba wsystkim w jednej chwili tak robi?
Pozycja nr 2 weszla
Chcialem wkleic projekcje ale pisze z telefonu wiec nnapisze.
W najblizszych dniach test LT w okolicach 1.0860/40 nastepnie przelamanie dolem i zjazd na fibo 261 w okolice 1.0710
Pozycja nr 3
E/u sell 0.02 lot. 1.09180. Sl 1.0940. Tp1.07100
Z mojej strony to tylko gra słów połączona z wrażeniami niektórych klientów BOSSY po dniu Czarnego Franka. Po prostu mówienie o kiwaniu brokera grając na jego boisku i według jego zasad to jakby... brak skromności? Syndrom Boga? Sam wybierz. Dla mnie to raczej walka o przetrwanie, ale powodzenia...
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję
-
- Maniak
T-REX pisze:Z mojej strony to tylko gra słów połączona z wrażeniami niektórych klientów BOSSY po dniu Czarnego Franka. Po prostu mówienie o kiwaniu brokera grając na jego boisku i według jego zasad to jakby... brak skromności? Syndrom Boga? Sam wybierz. Dla mnie to raczej walka o przetrwanie, ale powodzenia...
Jak mniemam tytuł miał tylko prowokować. Jeśli grasz u brokera MM to musisz zmodyfikować swoją taktykę niż podczas gry u ECN-a. Jednak granie, czy choćby trzymanie otwartych pozycji u nich wszystkich w trakcie ważnych danych, wystąpień szefów centralnych to jak stąpanie po cienkiej, czerwonej linii. Z jednej strony masz góry a z drugiej przepaść. Wtedy u ECN też nie miałbyś szans na ratunek przy przelewarowanej pozycji. Takie jest życie na rynku FOREX.
Mnie osobiście nie spodobało się ich zachowanie z debetami ale... Im jako krajowym łatwo będzie ściągnąć należność. Ci zagraniczni dlatego wyzerowali, bo szansa na ściągnięcie od Polaka jest o wiele mniejsza, czasochłonna i kosztowna.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
- Marcion1899
- Stały bywalec
No dobra, moze temat niezbyt trafny
, myslelisie ze tu bedzie jakis power a tu zwykly leszcz silujący sie rynkiem,
szukajacy swojej drogi - ale było to niezamierzone, ot tak mi sie pomyslalo w tamtej chwili.
Ale przejdzmy do konkretów.
Założyłem sobie konto na Admiral Markets i teraz tam troche pohandluje, bossafx zostawie w spokoju, moze o mnie zapomna i co chwile bede wpadał
Depozyt jeszcze nie zasilony wiec jsk tylko bedzie kasa na koncie to zaczynamy podawanie propozycji.
pozdrawiam

Ale przejdzmy do konkretów.
Założyłem sobie konto na Admiral Markets i teraz tam troche pohandluje, bossafx zostawie w spokoju, moze o mnie zapomna i co chwile bede wpadał

Depozyt jeszcze nie zasilony wiec jsk tylko bedzie kasa na koncie to zaczynamy podawanie propozycji.
pozdrawiam

To ty jesteś swoim największym wrogiem a nie broker. Pokonaj swoje słabości.
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.
- Marcion1899
- Stały bywalec
Pozycja nr 3 - tp z ręki na 1.07260 nie doczekałem do zadanego 1.0710 ale teraz nie załuje
Pozycja nr 4
E/U lot 0.03 1.07420 sl- 1.07150 tp - 1.0780
Załozenie z poprzedniej pozycji czyli dojazd do okolic 1.0710/20 (jest moja 3), i odbiciedo górnej badny kanału spadkowego w okolice 1.7080/70 (4) gdzie szukał będe L w okolice fibo 261 w okolice 1,0670/85.

Pozycja nr 4
E/U lot 0.03 1.07420 sl- 1.07150 tp - 1.0780
Załozenie z poprzedniej pozycji czyli dojazd do okolic 1.0710/20 (jest moja 3), i odbiciedo górnej badny kanału spadkowego w okolice 1.7080/70 (4) gdzie szukał będe L w okolice fibo 261 w okolice 1,0670/85.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.