atlanticos pisze:ZielonaMgielka pisze:Fibo jest tyko jednym z narzedzi i bedzie dzialac tak dlugo jak traderzy na calym swiecie beda go uzywac i wierzyc w jego skutecznosc.
Nie ma tu zadnej magii badz praw natury tylko efekt "self fulfilling prophecy".
Dokladnie i miedzy innymi dlatego nie samo fibo jest istotne ale warto poznac słowo "konfluencja" o ktorym niewielu tutaj ma pojecie... I to jest powod dla ktorego moze Highendowi w miare niezle ten system dzialac... Przy jego wyznaczaniu fibo 10 roznych wlasnie konfluencja sie pojawia i cena ma prawo tam zareagowac... jak do tego pokryje sie z jakas silna strefa to tymbardziej...i wlasnie dlatego wyznacza najczesciej na dziennych i miesiecznych...bo silna strefa bardzo konfluencje wzmacnia... oczywiscie to tylko IMO

Możliwe

Nie wnikam. Najlepiej jak się fiba nakładają na siebie. Poniżej GBPAUD, który narysowałem przed faktem i aktualny. Widać reakcję na poziom F261 - żółte fibo. stał się oporem. Teraz kierunek F423 = 1.82, mogę wkleić to za nie wiem.... tydzień i zobaczymy co dalej
Podstawa to znaleźć kierunek ceny. Fibo pomaga mi znaleźć zasięgi ceny.
Poniżej widać, że tak to działa i... w ogóle działa

.... zakładam, że dalsza podróż z F261 na F423 przebiegnie dość szybko
btw. kangur już na fajnym plusie, korci zamknąć z palca i zabrać zysk - uczę się tak nie robić

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.