DayTrading: Środa 25.03.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 26 mar 2015, 00:00

Wzrost
13
41%
Bez zmian
3
9%
Spadek
16
50%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 25.03.2015

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

highend pisze:
Kusus pisze:Pocisnąłem L na GBP AUD
L 1.8860
SL ten sam
TP ze 100 pipsow wyzej

Jak spadnie ponizej 1.8820 to S po same jaja.
i masz szansę zarobić bo GBPAUD może tak zrobić jak poniżej.
Ale potem i tak cel ten co pisałem wcześniej (1.82)

Więc naprawdę nie musisz ze mną konkurować ani nic udowadniać :mrgreen: .
Ależ ja z Tobą nie konkuruje, nigdy tego nie robiłem i nie zamierzam. Mam swój system gry opracowane wiele miesięcy temu i tego się trzymam. Generalnie to nie zwracam nawet uwagi na Twoje wykresy. Wczoraj się poruszyłem ponieważ nie spodobała mi się Twoje interpretacja ciągu Fibo. Ale rób co chcesz. Ciach temat.

Edka bym widział tak jak mgiełka. 1.0960 S, SL 1.0970 a TP 1.0900.
Pewnie wybije ale warto spróbować. Może zechcą jakiś RGR namalować.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

As7 pisze: Dane dzisiaj dla Niemiec dobre a edkiem prawie nie ruszyło. .
:shock: 70 pipsow od rana zrobil UP... to ile ma zrobic? 400 kazdego dnia? :) :564: :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Kusus pisze: Generalnie to nie zwracam nawet uwagi na Twoje wykresy. Wczoraj się poruszyłem ponieważ nie spodobała mi się Twoje interpretacja ciągu Fibo. Ale rób co chcesz. Ciach temat.
ja też nie zwracam uwagi na Twoje wykresy. Może bym zwracał... gdyby były :d
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

highend pisze:
Kusus pisze: Generalnie to nie zwracam nawet uwagi na Twoje wykresy. Wczoraj się poruszyłem ponieważ nie spodobała mi się Twoje interpretacja ciągu Fibo. Ale rób co chcesz. Ciach temat.
Wrzucałem do niedawna i przestałem ponieważ nieraz przez pół dnia był to jedyny wykres wrzucony na forum za to bywało 100 postów o tym co kto mówił i zrobił. Więc z oczywistych powodów stwierdziłem, że to się mija z celem.

Niech każdy robi co chce i jak chce. Próba poprawy tego miejsca skończyła się fiaskiem. Jakby każdy wrzucił wykres i krótko uzasadnił jak to robi żaba to nie byłoby potem srania co kto mówił i jak myślał. A tak miliard postów z czego 10 przydatnych które można w ogóle przeczytać i 2 wykresy.

Sam sobie odpowiedz na pytania dlaczego zarówno mi jak i innym nie chce się robić tego co kiedyś.

ech755
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ech755 »

Kusus pisze:
highend pisze:
Wrzucałem do niedawna i przestałem ponieważ nieraz przez pół dnia był to jedyny wykres wrzucony na forum za to bywało 100 postów o tym co kto mówił i zrobił. Więc z oczywistych powodów stwierdziłem, że to się mija z celem.

Niech każdy robi co chce i jak chce. Próba poprawy tego miejsca skończyła się fiaskiem. Jakby każdy wrzucił wykres i krótko uzasadnił jak to robi żaba to nie byłoby potem srania co kto mówił i jak myślał. A tak miliard postów z czego 10 przydatnych które można w ogóle przeczytać i 2 wykresy.

Sam sobie odpowiedz na pytania dlaczego zarówno mi jak i innym nie chce się robić tego co kiedyś.

Zgadzam sie - WG mnie tutaj winno się pokazywac co si e zobaczy lo na wykresach i jaki moze byc plan. Tak aby kazdy mógł skorzysta a nie tylko finalny wynik. Tutaj mamy sobie pomagać a nie udowadniac sobie kto ma racje

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

A ja zamknąłem L na kangurze i nic nie otwieram. Nie chce rosnąć, ponadto GBPAUD faktycznie może urosnąć, więc jestem skłonny ku takiej opcji:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

highend pisze:
Highend fajnie, że wczoraj wkleiłeś wykresy i wytłumaczyłeś jak wyznaczasz poziomy. Odnośnie Twojej metody to daleki jestem od tego żeby ją wyśmiewać. Co więcej uważam, że trzeba szukać nowych rozwiązań. Metody powszechnie znane nie są skuteczne. Jeśli tak by było to każdy byłby milionerem. Ja też zauważyłem, że najlepiej mi idzie jak modyfikuję książkowe założenia a czasami gram zupełnie niezgodnie z ich zaleceniami. Stosuje odległe stopy bo po co mam realizować stratę jak jestem w trendzie ? czasami wchodzę z mega lewarem typu 50:1 i krótkim stopem nawet 10 pipsów i jak mnie wywali cztery razy pod rząd to trudno za piątym wejdzie i zarobi 100 pipsów. Gdyby te metody książkowe były takie skuteczne to ludzie trzaskaliby kasę a nie pisali poradniki sprzedawane w necie po 5 USD. Podsumowując walcz dalej może znajdziesz coś o wysokiej skuteczności bo takie metody na pewno są tylko są pilnie strzeżoną tajemnicą

m@rcin1508
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: m@rcin1508 »

Ja to widzę tak
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

RGR dalej aktualne na EDKU

-- Dodano: śr 25-03-2015, 12:18 --

Moody's: Ukraina jest niemal 100-procentowym bankrutem
2015-03-25 00:02
A A+ A+

Agencja ratingowa Moody's Investors Service obniżyła ocenę wiarygodności kredytowej Ukrainy z Caa3 do Ca. To druga najniższa nota w systemie agencji. W praktyce oznacza ona, że Ukraina jest bankrutem.

„Kluczowym czynnikiem uzasadniającym obniżenie ratingu jest prawdopodobieństwo poniesienia przez zewnętrznych prywatnych inwestorów znaczących strat w rezultacie rządowych planów restrukturyzacji większości wyemitowanych euroobligacji” - piszą analitycy Moody's.

ext11
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ext11 »

m@rcin1508 pisze:Ja to widzę tak
Ja bym poczekał jeszcze, wydaje mi się, że można to będzie jeszcze złapać wyżej. Ale to tylko moja opinia, według mojego stylu gry, nie kieruj się tym.

Zablokowany