1:100 Nowa rzeczywistość tuż tuż!

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
fiesta_capone
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: 1:100 Nowa rzeczywistość tuż tuż!

Nieprzeczytany post autor: fiesta_capone »

Dokładnie. Polscy brokerzy (a tym bardziej nowi gracze typu HFT) bardzo to odczują. Kolejny raz KNF wkłada "łapy" nie tam gdzie powinien ...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

1:500 i więcej są zazwyczaj u brokerów zagranicznych, a na razie z kontekstu dostarczonych informacji wynika, że ich zmiany nie obejmą. Więc stracić stracą na tym tylko nieliczni polscy brokerzy. Ale zobaczymy...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Nevermind
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nevermind »

Czyli jak to wygląda? Jeśli od dwóch lat, mam konto w Iron Fx z lewarem 500, to na siłę zostanie mi obniżony lewar na koncie do 100 lub 50 :? ? W pn muszę zadzwonić... Jak to dokładnie wygląda?

Iron Fx, to zagraniczna firma, ale też z siedzibą w Polsce. Już się w tym pogubiłam :(
I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

''Roguc''

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

raposo pisze:1:500 i więcej są zazwyczaj u brokerów zagranicznych, a na razie z kontekstu dostarczonych informacji wynika, że ich zmiany nie obejmą. Więc stracić stracą na tym tylko nieliczni polscy brokerzy. Ale zobaczymy...

Wszyscy ci, którzy będą oferowali swoje usługi w Polsce będą objęci ta regulacją. Więc jednak sporo ich będzie. M.in HFT
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Adrianoforex pisze:
raposo pisze:1:500 i więcej są zazwyczaj u brokerów zagranicznych, a na razie z kontekstu dostarczonych informacji wynika, że ich zmiany nie obejmą. Więc stracić stracą na tym tylko nieliczni polscy brokerzy. Ale zobaczymy...

Wszyscy ci, którzy będą oferowali swoje usługi w Polsce będą objęci ta regulacją. Więc jednak sporo ich będzie. M.in HFT
Skąd masz takie potwierdzone info? Ja nigdzie nie wyczytałem jeszcze (z oficjalnych komunikatów lub informacji prasowych), że zmiany obejmą oprócz polskich domów maklerskich, także firmy notyfikowane przez KNF. A to właśnie mnie nurtuje...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

Nie jestem pewny czy to aż taka sensacja, przecież lewar 100:1 jest najczęściej stosowanym i dawniej grało się głównie na takim, w sumie teraz też podobnie jest choć w mniejszym stopniu. Odnoszę wrażenie, że te lewary typu 500:1 i podobne to były głównie pomysły brokerów wątpliwej reputacji dla mikrolociarzy. Część kolejnych brokerów poszła śladem aby dotrzymać kroku na rynku nowemu trendowi i być konkurencyjnym. Teraz będzie powrót do sytuacji z przed kilku lat.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

raposo pisze:
Adrianoforex pisze:

Skąd masz takie potwierdzone info? Ja nigdzie nie wyczytałem jeszcze (z oficjalnych komunikatów lub informacji prasowych), że zmiany obejmą oprócz polskich domów maklerskich, także firmy notyfikowane przez KNF. A to właśnie mnie nurtuje...

Na miejscu HFT Brokers wysłałbym oficjalne zapytanie do KNF :mrgreen: I nie ma co tutaj mówić, że lepiej nie pytać lwa. Podpowiem jeszcze jedno. Niech spytają o darmowe bonusy bo w tym temacie tez już zaczyna się dziac.

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Ok, czyli jednak tego nie wiesz i to wyłącznie Twoje domysły :). HFT nie musi wysyłać zapytania, bo bonusów nie oferuj, a ich zmiany lewaru na pewno obejmą. Zainteresować się tym powinni zagraniczni brokerzy, bo tutaj jest niewiadoma. I właśnie o tym piszę. To samo z bonusami, chociaż problemem jest nie samo ich istnienie ale rozliczenie się z podatku.
Dukascopy rozegrało to mądrze i ich bonus to zwrot w postaci obniżenia prowizji, a nie dodatkowego zysku. Ale taki bonus Irona, który po prostu dorzuca X depozytu gratis to już inna para kaloszu - tylko, że niektórych brokerów to mało obchodzi i zostawiają problem klientom ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Oczywiście tutaj tylko mowa o tych co muszą mieć zgode KNF. Wydaje mi się, że najbliższe dwa lata wstrząsną tym rynkiem. A "problem" w tym, że Jakubiak zebrał niezłą ekipę która co jak co ale na giełdzie, forex się znają.

Wyjścia są dwa:

- albo "wyjazd" brokera za granicę
- albo dostosowanie do zasad jakie narzuci KNF

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Adrianoforex pisze:Oczywiście tutaj tylko mowa o tych co muszą mieć zgode KNF. Wydaje mi się, że najbliższe dwa lata wstrząsną tym rynkiem. A "problem" w tym, że Jakubiak zebrał niezłą ekipę która co jak co ale na giełdzie, forex się znają.

Wyjścia są dwa:

- albo "wyjazd" brokera za granicę
- albo dostosowanie do zasad jakie narzuci KNF
I co wyjazd brokera za granicę miałby dać skoro i tak musi mieć zgodę KNFu żeby przyjmować klientów z Polski? Nawet jak broker jest zagraniczny to musi być przez KNF notyfikowany. Ale nie wiadomo czy ich to ograniczenie też będzie dotyczyć.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ