highend pisze:piątek dożynki w prezencie od dolara
no kurde, a sam uwierzyłem w tą korektę - a tu doooopa ;D![]()
moga zrobic dozynki jak U J wybije i SP500 jeszcze dzis podciagna

highend pisze:piątek dożynki w prezencie od dolara
Tutaj nie można wierzyć nikomu - tylko sobiecoolcov pisze:A ja jestem jak mówiłem początkujący, tutaj też niedługo i Wam nie uwierzyłem. Mam cały czas S.highend pisze:piątek dożynki w prezencie od dolara
Tylko dzięki VSA.
\As7 pisze:Teraz sie dowiedziałem że Grecja chce reparacji wojennych od Niemiec haha... To Niemcą już się dupy palą na myśl jak staną do kasy pozostałe państwa xD
Święta racja, tak też czynię, ale zawsze warto zobaczyć różne opinie i zdania, sugestie.highend pisze:Tutaj nie można wierzyć nikomu - tylko sobiecoolcov pisze:A ja jestem jak mówiłem początkujący, tutaj też niedługo i Wam nie uwierzyłem. Mam cały czas S.highend pisze:piątek dożynki w prezencie od dolara
Tylko dzięki VSA.
niestety ale na tą chwilę patrzenie na wykres w kontekście analizy długoterminowej jest bez sensu. Rolowanie kontraktów na WTI jest 18 marca i do tego czasu grasz na "nie w pełni rynkowym" instrumencie.Bednarfx pisze: No to piekne wybicie z kanalu bierz l-ki moze jestenm za glupi ale jak na to patrzec teraz na wykresie?
Dzieki za wyczerpujaca odpowiedzpocio pisze:niestety ale na tą chwilę patrzenie na wykres w kontekście analizy długoterminowej jest bez sensu. Rolowanie kontraktów na WTI jest 18 marca i do tego czasu grasz na "nie w pełni rynkowym" instrumencie.Bednarfx pisze: No to piekne wybicie z kanalu bierz l-ki moze jestenm za glupi ale jak na to patrzec teraz na wykresie?
http://stooq.pl/q/f/?s=cl.f tu masz zestawienie kontraktów. W przypadku rolowania polityka różnych broków jest nieco inna. Jedni wypłacają lub pobierają od Ciebie "wyrównanie" (Adjustment) inni zachowują się jak by to był Twój zysk lub strata - nadzwyczajne.
To jest urok grania na surowcach. Trzeba uważać na rolowanie.
W dłuższej perspektywie to przestaje mieć znaczenie, ale jeżeli jest przeprowadzane wcześniej niż cały rynek to trochę zaburza.
Kiedyś XTB robił to w tym samym czasie jak rynek, ale za dużo na tym tracili (można było grać pod grubasów i ich kontrakty, szczególnie na WIG20) Dlatego parę lat temu to zrobili by ukrócić zarobki klientów, grających na chwilowe zmiany.