DayTrading: Piątek 13.03.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 mar 2015, 00:00

Wzrost
9
31%
Bez zmian
5
17%
Spadek
15
52%

Liczba głosów: 29

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 13.03.2015

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

highend pisze:piątek dożynki w prezencie od dolara ;)
no kurde, a sam uwierzyłem w tą korektę - a tu doooopa ;D ;) :)
:D

moga zrobic dozynki jak U J wybije i SP500 jeszcze dzis podciagna :)

Awatar użytkownika
As7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: As7 »

Teraz sie dowiedziałem że Grecja chce reparacji wojennych od Niemiec haha... To Niemcą już się dupy palą na myśl jak staną do kasy pozostałe państwa xD

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

chrzanić tego edka... na siłę pod L podpinać się nie będę :) porównałem to sobie z ujkiem i USDCHF i jak na tym pierwszym powinno spadać, to na tym drugim powinno rosnąć i gdzie tu logika? grunt że funty dały zarobić :roll:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

coolcov pisze:
A ja jestem jak mówiłem początkujący, tutaj też niedługo i Wam nie uwierzyłem. Mam cały czas S.
Tylko dzięki VSA.
Tutaj nie można wierzyć nikomu - tylko sobie :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Xet
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Xet »

As7 pisze:Teraz sie dowiedziałem że Grecja chce reparacji wojennych od Niemiec haha... To Niemcą już się dupy palą na myśl jak staną do kasy pozostałe państwa xD
\
dobry plan ma grecja, najepierw kasy nałapać na kredyt, a pozniej powiedziec, że to reparacje i ze są na zero :D

coolcov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: coolcov »

highend pisze:
coolcov pisze:
A ja jestem jak mówiłem początkujący, tutaj też niedługo i Wam nie uwierzyłem. Mam cały czas S.
Tylko dzięki VSA.
Tutaj nie można wierzyć nikomu - tylko sobie :)
Święta racja, tak też czynię, ale zawsze warto zobaczyć różne opinie i zdania, sugestie.
Miesza to w głowie, ale jest się do kogo odezwać.
VSA

Awatar użytkownika
pocio
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pocio »

Bednarfx pisze: No to piekne wybicie z kanalu bierz l-ki moze jestenm za glupi ale jak na to patrzec teraz na wykresie?
niestety ale na tą chwilę patrzenie na wykres w kontekście analizy długoterminowej jest bez sensu. Rolowanie kontraktów na WTI jest 18 marca i do tego czasu grasz na "nie w pełni rynkowym" instrumencie.
http://stooq.pl/q/f/?s=cl.f tu masz zestawienie kontraktów. W przypadku rolowania polityka różnych broków jest nieco inna. Jedni wypłacają lub pobierają od Ciebie "wyrównanie" (Adjustment) inni zachowują się jak by to był Twój zysk lub strata - nadzwyczajne.
To jest urok grania na surowcach. Trzeba uważać na rolowanie.
W dłuższej perspektywie to przestaje mieć znaczenie, ale jeżeli jest przeprowadzane wcześniej niż cały rynek to trochę zaburza.
Kiedyś XTB robił to w tym samym czasie jak rynek, ale za dużo na tym tracili (można było grać pod grubasów i ich kontrakty, szczególnie na WIG20) Dlatego parę lat temu to zrobili by ukrócić zarobki klientów, grających na chwilowe zmiany.
połowa odłożonych problemów rozwiązuje się sama

Awatar użytkownika
Bednarfx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Bednarfx »

pocio pisze:
Bednarfx pisze: No to piekne wybicie z kanalu bierz l-ki moze jestenm za glupi ale jak na to patrzec teraz na wykresie?
niestety ale na tą chwilę patrzenie na wykres w kontekście analizy długoterminowej jest bez sensu. Rolowanie kontraktów na WTI jest 18 marca i do tego czasu grasz na "nie w pełni rynkowym" instrumencie.
http://stooq.pl/q/f/?s=cl.f tu masz zestawienie kontraktów. W przypadku rolowania polityka różnych broków jest nieco inna. Jedni wypłacają lub pobierają od Ciebie "wyrównanie" (Adjustment) inni zachowują się jak by to był Twój zysk lub strata - nadzwyczajne.
To jest urok grania na surowcach. Trzeba uważać na rolowanie.
W dłuższej perspektywie to przestaje mieć znaczenie, ale jeżeli jest przeprowadzane wcześniej niż cały rynek to trochę zaburza.
Kiedyś XTB robił to w tym samym czasie jak rynek, ale za dużo na tym tracili (można było grać pod grubasów i ich kontrakty, szczególnie na WIG20) Dlatego parę lat temu to zrobili by ukrócić zarobki klientów, grających na chwilowe zmiany.
Dzieki za wyczerpujaca odpowiedz

kamilao1987
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kamilao1987 »

witam,

Była jakaś konferencja w turcji że usdtry z takim impulsem w górę?

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

DAX ładnie sobie zjechał, tymczasem edek dalej drepcze w miejscu... jakaś cisza przed danymi czy co :roll: ładny sygnał na sell był na ropie H4 ale go przegapiłem... jakiś niefortunny ten piątek :P chyba dlatego że 13 :d

Zablokowany