DayTrading: Poniedziałek 09.03.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 10 mar 2015, 00:00

Wzrost
13
46%
Bez zmian
3
11%
Spadek
12
43%

Liczba głosów: 28

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 09.03.2015

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

wersje 3 z rownoscia falek z wspaciemi = flaga i wresja z trójkątem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

lutek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: lutek »

i jak panowie usd/try daje zarobic na odbiciu mam nadzieję ze komus pomogłem

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Nowy123 pisze:wersje 3 z rownoscia falek z wspaciemi = flaga i wresja z trójkątem
Dopiero przebicie 120,50 zaneguje wybicie z kanału. Jeśli weźmiemy pod uwagę RSI to jest potencjał wzrostowy. Zobaczymy jak będzie, ale ujek rzadko zaskakuje. :564:

lutek
Pasjonat
Pasjonat

i jak Nowy odbijaja sie nerki na usd/try

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Mpapiez pisze:
Mi to generalnie, zwłaszcza czwartek wygląda jak głupi pretekst do zwalenia edka i przetestowania co się bedzie dziać dalej, a generalnie mam niejasne przeczucie, że teraz wystarczy byle pierdnięcie w strone Grecji i się zacznie short-squeeze, zwłaszcza że w tym tygodniu nie ma wiele danych.

nie o Grecje tu chodzi, a o najblizsze posiedzenie FED i ewentualne zmiany badz ich brak w komunikacie... Edek ponizej 1.07 nie zjedzie... Do 17 marca szeroka konsola miedzy 1.08 a 1.10, po fedzie poprawienie dolkow (1.07-1.0740) i szpila w gore jakiej dawno ta para nie widziała... pozniej wrzuce aktualne wykresy z oznaczeniami po tym piatkowym armageddonie.
Dwa ostatnie tygodnie jechalem na skutecznosci niemal 100% to w czwartek i piatek podkusilo mnie zlapac maly noz wbrew zalozeniom i wprawdzie nie jakos bolesnie, ale kilka palcow ucielo :) :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nowy123 pisze:
lutek pisze:usd/try bedzie odbicie

chyba nerek ;)
widze ze wreszcie zamiast sie napinac to dowcip Ci sie wyostrzyl...tak trzymac ;) :564:

lutek
Pasjonat
Pasjonat

usd/try daje zarobic i to wszystko na dzisiaj

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

lutek pisze:atlanticos jaki pewny siebie ze edek nie zjedzie a skad ty wiesz co bedzie proroku taki sam ja M papiez w swoich komentarzach
Ło kuwa :D, awansowałem zostałem prorokiem.
atlanticos pisze:
nie o Grecje tu chodzi, a o najblizsze posiedzenie FED i ewentualne zmiany badz ich brak w komunikacie... Edek ponizej 1.07 nie zjedzie... Do 17 marca szeroka konsola miedzy 1.08 a 1.10, po fedzie poprawienie dolkow (1.07-1.0740) i szpila w gore jakiej dawno ta para nie widziała... pozniej wrzuce aktualne wykresy z oznaczeniami po tym piatkowym armageddonie.
Dwa ostatnie tygodnie jechalem na skutecznosci niemal 100% to w czwartek i piatek podkusilo mnie zlapac maly noz wbrew zalozeniom i wprawdzie nie jakos bolesnie, ale kilka palcow ucielo :) :564:
Nie przejmuj się, ja też po palcach dostałem w czwartek.
Chociaż 200 pipsowa konsola to dość mało, mi się wydaje że nawet pod 1.11 podejdą, ale zobaczymy.

Ps. Eur/usd to nie tylko dolar, moim zdaniem jakieś niusy z euro-strefy na pewno coś pomogą edkowi.

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _Kerad_ »

atlanticos pisze:
Mpapiez pisze:
Mi to generalnie, zwłaszcza czwartek wygląda jak głupi pretekst do zwalenia edka i przetestowania co się bedzie dziać dalej, a generalnie mam niejasne przeczucie, że teraz wystarczy byle pierdnięcie w strone Grecji i się zacznie short-squeeze, zwłaszcza że w tym tygodniu nie ma wiele danych.

myślisz jak dziś kupią obligacje za drukowane to nic się nie zmieni?
ilość pieniądza ta sama będzie?

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

_Kerad_ pisze: myślisz jak dziś kupią obligacje za drukowane to nic się nie zmieni?
ilość pieniądza ta sama będzie?
to nie dziala tak "zerojedynkowo"
jak drukowali dolara i jena to lecialy bez korekt?

wczoraj usiadlem spokojnie ponownie do analizy edka i wyszlo mi na h4 cos takiego jak ponizej... Wielkim specjalista od fal nie jestem wiec pewnie zaraz ktos to skoryguje (lub nie), ale taki scenariusz obecnie widze, pokrywa mi sie on z kilkoma innymi czynnikami i tego sie bede trzymal...

https://www.tradingview.com/x/Nh2dZ4jt/

Zablokowany