DayTrading: Piątek 06.03.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 mar 2015, 00:00

Wzrost
14
42%
Bez zmian
3
9%
Spadek
16
48%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 06.03.2015

Nieprzeczytany post autor: highend »

rexex pisze:A jak widzicie daxa bo po tym pokazie siły w piątek przy lecących usa to już nie mam pomysłu . Grać na wzrost strach , na spadek chyba jeszcze za wcześnie . Zresztą tak samo wyglada euro i plnusd . Pewnie niedługo będzie można po 1000 pipsów wyciągnać tylko złapać timing
Moim skromnym zdaniem:

grać na spadek można próbować ale od....13.000 - wcześniej to kopanie się z koniem
grać na wzrosty zawsze można (!) - trend is your friend :)
sęk oczywiście w tym, gdzie podebrać L bo zapewne o to Ci chodzi :)

A czy takim problemem jest piramidować eLki (nawet małe pozycje) i po prostu je zostawić na średni termin?
nawet jak wyjdą na stracie to.... nie na długo :d :564:

-- Dodano: 08 mar 2015, 20:51 --
jen-yy pisze:Panowie tak czytam Wasze rozważania o gbpaud i zastanawiam się dlaczego tak komplikujecie sobie życie.
Kreślicie fibo jak popadnie, a właściwie dopasowujecie do własnych potrzeb..
Pozwolisz, że się nie zgodzę z tymi stwierdzeniami :)
:) na pewno nie kreślę jak popadnie i nic nie dostosowuję do swoich potrzeb.
Fakt, że robię zupełnie coś innego niż wszyscy (???) - ale dziwi mnie, że są tacy, którzy się z tego śmieją.
Ja na ich miejscu bym był zaciekawiony.

I absolutnie nie uważam tego za złotego graala. Po prostu zaczęło się od tego, że "wyczaiłem" iż cena dochodzi do F161 po wyjściu z jakiejś konsoli np. (gdzie konsola to fibo 0-100). I dochodzi tam.... zawsze :d, a potem najczęściej zawraca.
Więc problem pod tytułem: "gdzie ustawić TP" by wycisnąć jak najwięcej...... hmmmm :twisted:
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

highend pisze:
rexex pisze:A jak widzicie daxa bo po tym pokazie siły w piątek przy lecących usa to już nie mam pomysłu . Grać na wzrost strach , na spadek chyba jeszcze za wcześnie . Zresztą tak samo wyglada euro i plnusd . Pewnie niedługo będzie można po 1000 pipsów wyciągnać tylko złapać timing
Moim skromnym zdaniem:

grać na spadek można próbować ale od....13.000 - wcześniej to kopanie się z koniem
grać na wzrosty zawsze można (!) - trend is your friend :)
sęk oczywiście w tym, gdzie podebrać L bo zapewne o to Ci chodzi :)

A czy takim problemem jest piramidować eLki (nawet małe pozycje) i po prostu je zostawić na średni termin?
nawet jak wyjdą na stracie to.... nie na długo :d :564:

-- Dodano: 08 mar 2015, 20:51 --

Niby proste ale wystarczy jakieś info i dax poleci 500-700 punktów w dwa dni . I raczej wole poczekać na taką okazję bo indeksy w Usa już raczej mają dość . Mocny dolar zaczyna uwierać . Jedynym powodem do wzrostu daxa jest przecież tylko dodruk , żadne wyniki się przez to nie poprawią . Ale jak ktoś trzyma od 10 tys to tylko pogratulować

Fuli5
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Fuli5 »

http://tech.wp.pl/kat,1009783,title,Mak ... omosc.html

3-4h i 10s :D Ciekawe ... osobiście nie uśmiechało by mi się lądować watch co 4h a nawet 6 czy 10h ... : :shock:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

zwalenie edka z 1.13 na 1.08 zajęło kilka dni.
ile brakuje do parytetu? magiczne 1.00 na edku ;)

1.073
1.047

takie mam fibo-wsparcia. mysle, ze 1.073 spokojnie zaliczy bez żadnego up.

-- Dodano: 08 mar 2015, 21:16 --
Fuli5 pisze:http://tech.wp.pl/kat,1009783,title,Mak ... omosc.html

3-4h i 10s :D Ciekawe ... osobiście nie uśmiechało by mi się lądować watch co 4h a nawet 6 czy 10h ... : :shock:
będzie tak jak zwykle przy premierach Apple.
na początku narzekanie, marudzenie... a potem ludzie się rzucą na zakupy i akcje firmy wywalą w kosmos.
występ Apple już jutro o 18.00 naszego czasu. Więc od 18.00 zaczną się jazdy na akcjach.

grubaspekula
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grubaspekula »

Highend ja też czekam z niecierpliwością na eurodolara. Spadki zaskoczyły chyba nawet tych grubych graczy, którzy swój profit ustawili na pozimie 1,1 a nie 1,11. Wsparcia pękają jak słabe zapałki. Ale może ktoś pokusi się o powrót i przetestowanie 1,1 od dołu?

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

grubaspekula pisze:Highend ja też czekam z niecierpliwością na eurodolara. Spadki zaskoczyły chyba nawet tych grubych graczy, którzy swój profit ustawili na pozimie 1,1 a nie 1,11. Wsparcia pękają jak słabe zapałki. Ale może ktoś pokusi się o powrót i przetestowanie 1,1 od dołu?
pisałem, że zaliczy 1.07 bez żadnego UP.... ale możliwe jest małe podbicie.
Jednak za dużo ludzi liczy na retest 1.10 aby dobrać S i dlatego bedzie to dokładnie:

1.0987 - tam S :twisted: - ale to tylko życzenia, bo może dojść do 1.092 i nie więcej np :)
skąd ja mam wiedzieć? nikt tego nie wie.

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

highend pisze:
rambo80 pisze: moim nieskromnym zdaniem po ilości przez ciebie wytworzonych bezsensownych postów przez ostatnie dwa dni powinieneś iść do lekarza i poprosić o leki na głowę bo nie masz zielonego pojęcia ani o fibonaccim ani o rynku forex a dadas to twój Pan. Pracujesz gdzieś u rolnika w niemczech, kupujesz doładowania do internetu i gdzieś za winklem schowasz się jak szef nie widzi i dowartościowujesz się na forex nawigator. Następnie sprzedajesz w kantorze w Polsce zarobioną tygodniówkę 100 euro i zgrywasz bohatera. Po prostu ręce opadają. ZAŚMIECASZ TO FORUM PISANIEM ŻE SZKODA SŁÓW I OCZU NA CZYTANIE tych bredni. Daj spokój z forexem a jak już wyzdrowiejesz to zacznij grać na demo. To tyle.

Dzięki za komplementy. Jak nie pasują moje posty zawsze możesz sobie dać IGNORE na moją osobę.
Dodam od siebie, ze chociaż na Dzień Kobiet mogłeś zmienić awatar, bo się odechciewa....
I naucz się ciąć cycaty... pardon - cytaty.
Rób swoje. Przynajmniej widać, że nie marnujesz czasu. Ja poświęciłem w ten weekend dłuższą chwilę na analizę kursu edka podczas podczas wprowadzenia i trwania Q1, Q2 i Q3 w USA i wyszło mi, że to z czym mamy teraz do czynienia to dopiero początek spadków :shock: :shock: :shock:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

rambo80 pisze: No właśnie naucz się ciąć to co piszesz bo zapędzasz się w kozi róg. I to nie tylko moje zdanie jak zauważyłem. Otyła kobieta też jest kobietą i też powinieneś jej złożyć życzenia.
Kup jej Apple Watch. Pomoże schudnąć i zdrowo żyć.
A teraz bez odbioru.

Awatar użytkownika
As7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: As7 »

MR. D pisze:
highend pisze:
rambo80 pisze: moim nieskromnym zdaniem po ilości przez ciebie wytworzonych bezsensownych postów przez ostatnie dwa dni powinieneś iść do lekarza i poprosić o leki na głowę bo nie masz zielonego pojęcia ani o fibonaccim ani o rynku forex a dadas to twój Pan. Pracujesz gdzieś u rolnika w niemczech, kupujesz doładowania do internetu i gdzieś za winklem schowasz się jak szef nie widzi i dowartościowujesz się na forex nawigator. Następnie sprzedajesz w kantorze w Polsce zarobioną tygodniówkę 100 euro i zgrywasz bohatera. Po prostu ręce opadają. ZAŚMIECASZ TO FORUM PISANIEM ŻE SZKODA SŁÓW I OCZU NA CZYTANIE tych bredni. Daj spokój z forexem a jak już wyzdrowiejesz to zacznij grać na demo. To tyle.

Dzięki za komplementy. Jak nie pasują moje posty zawsze możesz sobie dać IGNORE na moją osobę.
Dodam od siebie, ze chociaż na Dzień Kobiet mogłeś zmienić awatar, bo się odechciewa....
I naucz się ciąć cycaty... pardon - cytaty.
Rób swoje. Przynajmniej widać, że nie marnujesz czasu. Ja poświęciłem w ten weekend dłuższą chwilę na analizę kursu edka podczas podczas wprowadzenia i trwania Q1, Q2 i Q3 w USA i wyszło mi, że to z czym mamy teraz do czynienia to dopiero początek spadków :shock: :shock: :shock:
0.87 ! W długim terminie ! Zapiszcie to :564: na ostatniej mojej analizie czerwona krecha u dołu :)

Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: oiro »

a ja twierdze że będzie 1.15 przed parytetem

Zablokowany