Red Ema Trading

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
silverarrow
Gaduła
Gaduła

Re: Handel z nurtem M15...

Nieprzeczytany post autor: silverarrow »

Większość graczy uważa że dopiero jak zarobią kilkaset pipsów tygodniowo będą zadowoleni z wyniku a najważniejsza jest wartość pipsa, dlatego tak ważne są ochrona kapitału i branie co rynek daje to pozwala ci budować depozyt , dzięki temu w pewnym momencie wystarczy ci zarobek w postaci 10 pipsów dziennie.
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.

Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

m4ki pisze:Jesteś chciwy i pazerny jednak, nie wyciągnąłeś wniosków z lutego.
Miałeś już wszystkie pozycje na przyzwoitym zysku +9%, SL przestawione były już na 50% tego zysku.

I co widzę, SL przestawione na BE, bo cena spadała i na tą chwile jest jest 4% zamiast 9%, może jeszcze odbije, a jak nie to będziesz znowu jęczał :)

Powodzenia.
No może nie przesadzaj z tym, że jestem chciwy i pazerny. A wnioski wyciągnałem i to bardzo dużo.
Nie gram dużą kasą to jak tu o chciwości mówić.

SL przestawiłem na moment - to fakt, ale byłem przy PC i jednak był to re-test wsparcia. Nie chciałem być głupio szpilką wycięty... a miałem podejrzenie że to właśnie zwykły re-test. W sumie tam gdzie miałem tego SL'a, to trochę kompletnie nielogiczne miejsce było.

Co do max zysku, +9% to może było w ekstremalnym miejscu, tylko pytanie skąd i kiedy mam wiedzieć gdzie jest ekstremum ? Ty też tego nie wiesz. Sam dobrze wiesz, że to nie jest takie łatwe wyjść z mocnej pozycji, gdy widzisz że są szanse na dalszy jazdę w twoim kierunku - zwłaszcza że fundamenty były po mojej stronie.
Teraz już wyskoczyłem, bo do tej decyzji przekonała mnie późna godzina. Tam trzymałem pozycje, bo myślałem że o 17:00 zrobi się jakiś spory ruch do góry. Zauważ że edek cały czas spadał w dół (co mnie utwierdziło w przekonaniu o umocnieniu USD).

Ps. Bym zapomniał - zakończyło się na jakimś +6,5%.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Mpapiez

Wejście na rzeźnku.
Ryzyko około 1.2%.

Generalnie cena jest pod oporem i minimalnie pod średnimi.
Jak zwykle na czerwono jest strefa max ryzyka, powyżej tego rejonu "S" traci sens.

Mpapiez

Wejście na rzeźniku się udało.
Siadło +3,5%.

Również złapałem wczoraj małego skalpa na edku + 0,5%.

Mpapiez

Wejście na edku.
Po przebiciu oporu jeszcze jedna dokładka. Dobre dane z Niemiec powinny go podciągnąć do góry.

Całe ryzyko ~2%.

Mpapiez

Mały update:

Ściągnałem TP na edku, bo na moje oko zapowiada się dziś realizacja oRGR'a, więc jest szansa wziąć hajs w okolicach 1.13...

Mpapiez

No i edek zakończył się stratą :(.
To była pułapka na byki, dalej nie rozumiem w zasadzie dlaczego spadł, skoro dane były OK.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Ile razy wtopiles na edku a ile na innych parach?
Pozostawiam do przemyslenia.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Mpapiez

highend pisze:Ile razy wtopiles na edku a ile na innych parach?
Pozostawiam do przemyslenia.
Na edku też sporo zarobiłem. Ale lampka mi się zapaliła...
Tym bardziej że ta zwała w dół nie miała uzasadnienia. Jedyne dane, były dla euro i jeszcze pozytywne.
Nic pomyślę - może kompletnie wycofam się z edka, chociaż to moja ulubiona para :wink: .

Mpapiez

Wejście "S" na kanadyjczyku.
Przy okazji postanowiłem wrócić też do stref reakcji. Mają one dla mnie takie samo znaczenie jak średnie.

Strefa reakcji dla mnie, to charakterystyczne miejsce z dnia aktualnego lub max 2 dni wstecz, gdzie cena charakterystycznie zareagowała. Kiedyś je wyznaczałem zawsze przed rozpoczeciem tradingu, potem jakoś to porzuciłem, ale tyle zapamiętałem, że te linie w jakiś sposób się z pivotami pokrywają :).

Gdybym sobie dziś rano na edku tą linie wyznaczył, zapewne bym nie zajął na nim pozycji i zaoszczędził pare %.
Stąd decycja o powrocie tej linii - będzie to dodatkowy filter :).

Na wykresie możecie zobaczyć linie Reakcji na czerwono. Wejście jest na zgodność z tą linią i zgodność kierunku średnich.

Zablokowany