DayTrading: Piątek 27.02.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 28 lut 2015, 00:00

Wzrost
8
36%
Bez zmian
3
14%
Spadek
11
50%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 27.02.2015

Nieprzeczytany post autor: Venomouss »

wszystkie dane przeleca, siądzie zmiennosć, płynność i zostawia tak do poniedzialku :)

Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: oiro »

MR. D pisze:
oiro pisze:
panzupa pisze:
Ja pamietam jak pewnego dnia dolar by sprzedawany w kantorach po 1.99 złotego

teraz jest po 3,70 i jakos USA sobie radzi... mysle ze glodem nie przymieraja tam z tego powodu
i wtedy chyba najwięcej zarobiłem - i to jeszcze nie na foreksie tylko zwykłej wymianie:)

Dlatego teraz wydaje mi się taka sama sytuacja tylko w odwrotną stronę (to złoty jest niedoszacowany) - gram na usd/pln i edku z tym że na pln mam 70% kapitału z tp ustawionym na 3.55. Edek 1.1450. Mam nadzieję że wypali bo może ryzykownie ale dobieram L na edku:)
Kurs PLN ma tyle do rzeczy dla dolara co kurs Rubla Białoruskiego.... po otwarciu Unii napłynęła do Polski gigantyczna ilość kapitału, który kupował akcje, ziemię, nieruchomości a do tego wszystkiego potrzebne im były złotówki dlatego je kupowali. Po krachu Lemans Brothers ten kapitał zaczął z EM uciekać. Te czasy minęły bezpowrotnie
porównaj sobie PKB polski i grecji, a jakoś kursy pod grecje ragują, ale ok nieważne mi chodziło o to że jest bardzo zachwiana równowaga - polska była przykładem, stosunek euro do dolara jest podobnie według mnie przeszacowany.
z tą gigantyczną ilością kapitału i wykupie tysięcy nieruchomosci itd. To bym nie przesadzał:)

panzupa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: panzupa »

rambo80 pisze:
panzupa pisze:
Nowy123 pisze:obstawiam zgodne lub minim gorsze
dane lepsze, edek w dol.

Ktos potrafi to wytlumaczyc?
co tu tłumaczyć dzieciaku, dla kogo dane lepsze były dla euro czy usd? lepsze dla usd a ty chcesz żeby eur szlo w górę? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
masz racje, w pracy mnie zagadali i spojrzalem na zle dane jak jeszcze nie bylo z USA

moja pomylka

nulka
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nulka »

Cytuję stooq.pl: "Nieco lepsze dane z USA lokalnie wspierają dolara, co powoduje niewielkie odejście pary EURUSD do poziomu sprzed odczytu niemieckiej inflacji, który oddziaływał na kurs w przeciwnym kierunku. Na rynkach akcji nie widać jakiegoś zauważalnego wpływu, ale tu również dane powinny teoretycznie pomagać bykom."
Jedni piszą, że nieco lepsze dane pkb powinny wspierać niedźwiedzie, a inni że byki...

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

oiro pisze: stosunek euro do dolara jest podobnie według mnie przeszacowany.
)

ponawiam pytanie... czemu tak uważasz? argumenty proszę
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: oiro »

atlanticos pisze:
)

-bo osbiście (nie jestem ekonomistą itd.) uważam że taki stosunek zaczyna chwiać ilością dóbr. Widząc jak żyją i jaką gospodarkę mają eropejczycy wydaję mi się że potencjał nabywczy jest zdecydowanie po stronie europy - mimo jakiś problemów. Taki stosunek eur/usd, czu pln/usd powoduję że amerykanina stać na o wiele więcej niż eropejczyka/ polaka, a wedle mojej SUBIEKTYWNEJ oceny nie jest to oparte na gospodarce. Moim zdanie równowaga to eur/usd 1.4-1.5 usd/pln 2.5-3. To samo mówiłem jak dolar był po 1.99 tylko w drugą stronę i też to podobnie argumentowałem.

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

oiro pisze:
atlanticos pisze:
)

-bo osbiście (nie jestem ekonomistą itd.) uważam że taki stosunek zaczyna chwiać ilością dóbr. Widząc jak żyją i jaką gospodarkę mają eropejczycy wydaję mi się że potencjał nabywczy jest zdecydowanie po stronie europy - mimo jakiś problemów. Taki stosunek eur/usd, czu pln/usd powoduję że amerykanina stać na o wiele więcej niż eropejczyka/ polaka, a wedle mojej SUBIEKTYWNEJ oceny nie jest to oparte na gospodarce. Moim zdanie równowaga to eur/usd 1.4-1.5 usd/pln 2.5-3.
OIRO

Polska to jest PLN a Grecja, Włochy, Portugalia, Hiszpania to Euro... i ich dane mają znaczenie dla systemu finansowego
PLN jest kompletnie nieistotną walutą jak każdy EM tak samo jak Hrywna wobec której kurs dolara wzrósł w styczniu dwukrotnie i co się stało ? Nic bo waluty EM się kompletnie nie liczą. Wystarczy jak rano spojrzysz na EUR/USD to jesteś w stanie powiedzieć czy PLN się umocnił czy osłabił w stosunku do którejś z tych walut
Tyle w temacie ... szkoda czasu na tłumaczenie. Ps. nawet jak jesteśmy zaściankiem to wypada pisać Polska z dużej litery tak z szacunku do samych siebie w końcu taki piękny jacht zobowiązuje :564:

Awatar użytkownika
Bednarfx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Bednarfx »

Koledzy kopiecie sie z koniem patrzcie nawykresy i tyle ropa znowu dala zarobic tym co posluchali mnie dzis rano

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

pffff ale mi yacht. ja wam pokaze moje mieszkanie letniskowe:

https://www.youtube.com/watch?v=We1dEQ4hOQw
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Zablokowany