dane lepsze, edek w dol.Nowy123 pisze:obstawiam zgodne lub minim gorsze
Ktos potrafi to wytlumaczyc?
dane lepsze, edek w dol.Nowy123 pisze:obstawiam zgodne lub minim gorsze
No to chyba prawidłowo ? To dane USA a nie Europanzupa pisze:dane lepsze, edek w dol.Nowy123 pisze:obstawiam zgodne lub minim gorsze
co tu tłumaczyć dzieciaku, dla kogo dane lepsze były dla euro czy usd? lepsze dla usd a ty chcesz żeby eur szlo w górę?panzupa pisze:dane lepsze, edek w dol.Nowy123 pisze:obstawiam zgodne lub minim gorsze
Kurs PLN ma tyle do rzeczy dla dolara co kurs Rubla Białoruskiego.... po otwarciu Unii napłynęła do Polski gigantyczna ilość kapitału, który kupował akcje, ziemię, nieruchomości a do tego wszystkiego potrzebne im były złotówki dlatego je kupowali. Po krachu Lemans Brothers ten kapitał zaczął z EM uciekać. Te czasy minęły bezpowrotnieoiro pisze:i wtedy chyba najwięcej zarobiłem - i to jeszcze nie na foreksie tylko zwykłej wymianie:)panzupa pisze:
Ja pamietam jak pewnego dnia dolar by sprzedawany w kantorach po 1.99 złotego
teraz jest po 3,70 i jakos USA sobie radzi... mysle ze glodem nie przymieraja tam z tego powodu
Dlatego teraz wydaje mi się taka sama sytuacja tylko w odwrotną stronę (to złoty jest niedoszacowany) - gram na usd/pln i edku z tym że na pln mam 70% kapitału z tp ustawionym na 3.55. Edek 1.1450. Mam nadzieję że wypali bo może ryzykownie ale dobieram L na edku:)
nie wiem zabardzo o czym mowisz, ale pamietaj ze historia lubi sie powtarzac. oczywiscie nie tak samo jak wczesniej, nei w takiej samej skali/formie ale sie powtarza.MR. D pisze:O czym Ty piszesz ?? kurs PLN ma tyle do rzeczy dla dolara co kurs Rubla Białoruskiego.... po otwarciu Unii napłynęła do Polski gigantyczna ilość kapitału, który kupował akcje, ziemię, nieruchomości a do tego wszystkiego potrzebne im były złotówki dlatego je kupowali. Po krachu Lemans Brothers ten kapitał zaczął z EM uciekać. Te czasy minęły bezpowrotnieoiro pisze:i wtedy chyba najwięcej zarobiłem - i to jeszcze nie na foreksie tylko zwykłej wymianie:)panzupa pisze:
Ja pamietam jak pewnego dnia dolar by sprzedawany w kantorach po 1.99 złotego
teraz jest po 3,70 i jakos USA sobie radzi... mysle ze glodem nie przymieraja tam z tego powodu
Dlatego teraz wydaje mi się taka sama sytuacja tylko w odwrotną stronę (to złoty jest niedoszacowany) - gram na usd/pln i edku z tym że na pln mam 70% kapitału z tp ustawionym na 3.55. Edek 1.1450. Mam nadzieję że wypali bo może ryzykownie ale dobieram L na edku:)
Dane ok z Euro.... dane ok z USA to są "kwita"dobryfxplayer pisze:hmm chyba nie bedzie dozynek. wyglada to bardzo zle.
panzupa pisze:dane lepsze, edek w dol.Nowy123 pisze:obstawiam zgodne lub minim gorsze
a jak kwita to trend is jor frend!Fuli5 pisze:Dane ok z Euro.... dane ok z USA to są "kwita"dobryfxplayer pisze:hmm chyba nie bedzie dozynek. wyglada to bardzo zle.
dobryfxplayer pisze:hmm chyba nie bedzie dozynek. wyglada to bardzo zle.