DayTrading: Piątek 27.02.2015
- dobryfxplayer
- Maniak
Re: DayTrading: Piątek 27.02.2015
no też tak niestety myślę - z tym że korekta może być większa jeszcze np. 1.128 - jak stawiacie będzie nowe minimum np 1.05 czy nie ?[/quote]
Przy 1.11 będzie odpowiedź. Wszystko zależy od tego czy przejdą ten poziom w ogóle.[/quote]
Przejda napewno. pytanie tylko kiedy?[/quote]
dlaczego uważasz że na pewno? to minima od 13 lat! gdzieś musi być koniec. Bardziej chodzi mi ile zjedziemy zanim osiągniemy 1.14-1.15?[/quote]
narazie jest bardzo prawdopodobne ze niebawem (nie wiem ile czasu) bedzie nowy low bo to jest polityka ecb aby byl nisko! bedzie blisko parytetu, okolice 1.05
Przy 1.11 będzie odpowiedź. Wszystko zależy od tego czy przejdą ten poziom w ogóle.[/quote]
dlaczego uważasz że na pewno? to minima od 13 lat! gdzieś musi być koniec. Bardziej chodzi mi ile zjedziemy zanim osiągniemy 1.14-1.15?[/quote]
narazie jest bardzo prawdopodobne ze niebawem (nie wiem ile czasu) bedzie nowy low bo to jest polityka ecb aby byl nisko! bedzie blisko parytetu, okolice 1.05
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
ok, wszystko rozumiem, ale spójrzmy na to z innej strony:
1) np. Polski dolar rok temu był po 3zł jak dojdzie edek do 1.00 to kurs będzie około 4.3-4.5 no sory czy przez rok polska gospodarka skurczyła się w stosunku do amerykańskiej o połowe (biorąc pod uwagę wzrost gospodarczy)?
2)Nie jestem pewny czy tak przeszacowany dolar jest na korzyść USA
1) np. Polski dolar rok temu był po 3zł jak dojdzie edek do 1.00 to kurs będzie około 4.3-4.5 no sory czy przez rok polska gospodarka skurczyła się w stosunku do amerykańskiej o połowe (biorąc pod uwagę wzrost gospodarczy)?
- atlanticos
- Maniak
a dlaczego uwazasz ze jest przeszacowany?oiro pisze: 2)Nie jestem pewny czy tak przeszacowany dolar jest na korzyść USA
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
oiro pisze:ok, wszystko rozumiem, ale spójrzmy na to z innej strony:
Punkt 1 gospodarka Polski nie ma tutaj praktycznie żadnego znaczenia kurs jest zależny jak w każdym EM od napływy bądź odpływu kapitału. W dodatku EUR/USD 1,00 wcale nie musi oznaczać dolara po 4,30 tylko euro po 3,70

Ja pamietam jak pewnego dnia dolar by sprzedawany w kantorach po 1.99 złotegooiro pisze:ok, wszystko rozumiem, ale spójrzmy na to z innej strony:
teraz jest po 3,70 i jakos USA sobie radzi... mysle ze glodem nie przymieraja tam z tego powodu
Przy 1.11 będzie odpowiedź. Wszystko zależy od tego czy przejdą ten poziom w ogóle.[/quote]dobryfxplayer pisze:no też tak niestety myślę - z tym że korekta może być większa jeszcze np. 1.128 - jak stawiacie będzie nowe minimum np 1.05 czy nie ?
narazie jest bardzo prawdopodobne ze niebawem (nie wiem ile czasu) bedzie nowy low bo to jest polityka ecb aby byl nisko! bedzie blisko parytetu, okolice 1.05[/quote]
Ile ludzi tyle teorii.

Ale tu daytrading wiec...

- dobryfxplayer
- Maniak
zaraz chwila prawdy czy dzisiaj dozynki czy nie 

"Buy right, sit tight." - J. Livermore
obstawiam zgodne lub minim gorsze
i wtedy chyba najwięcej zarobiłem - i to jeszcze nie na foreksie tylko zwykłej wymianie:)panzupa pisze:
Ja pamietam jak pewnego dnia dolar by sprzedawany w kantorach po 1.99 złotego
teraz jest po 3,70 i jakos USA sobie radzi... mysle ze glodem nie przymieraja tam z tego powodu
Dlatego teraz wydaje mi się taka sama sytuacja tylko w odwrotną stronę (to złoty jest niedoszacowany) - gram na usd/pln i edku z tym że na pln mam 70% kapitału z tp ustawionym na 3.55. Edek 1.1450. Mam nadzieję że wypali bo może ryzykownie ale dobieram L na edku:)
ahah no ne trafilem bo sa prawei zgodnie a racze minimalnie lepsze tylko