Ok ja też jestem zdania, że 60% to głowa (doświadczenie), 20% zarządzanie kapitałem i tylko 20% to AT. Ciekawe doświadczenie myślałem żeby mieć takie wyniki jak Ty, czy Nowy to trzeba mieć tą całą wiedzę w małym palcu i od tego zaczynać... Ja Murphy'ego też nie zmęczyłematlanticos pisze:cala moja wiedza to chronologicznie: internet, wykres, obecne forum, doświadczenie... 3 razy zbieralem sie do Murphy'ego az...zaczalem zarabiac regularnie i 4 razu nie bylo i nie bedzieMR. D pisze:
Nie opowiadaj, ze nawet Johna Murphy analizy technicznej nie przeczytałeś ? To skąd byś wiedział o wskaźnikach, formacjach itp ??? Nie urodziłeś się z tą wiedzą...![]()
ale jest sporo takich niespodzianek u mnie... np wykres SP500 widzialem 4-5 razy w zyciu, index dolara moze kilkanascie, daxa wcalepszenice tylko na polu
DayTrading: Piątek 27.02.2015
Re: DayTrading: Piątek 27.02.2015
49,60 do obserwacji pod S na WTi
z googli od uprzejmych ludzi którzy zamiast bluzgać spokojnie powiedzą to źle rób tak... baaa ja nawet w szkole nie przeczytałem żadnej książki a mgr jest (tak tak kupiony)MR. D pisze:Nie opowiadaj, ze nawet Johna Murphy analizy technicznej nie przeczytałeś ? To skąd byś wiedział o wskaźnikach, formacjach itp ??? Nie urodziłeś się z tą wiedzą...atlanticos pisze:Też nie przeczytałem żadnej książki o FX (jedną do połowy dawno temu i odpuściłem)MR. D pisze:
Kusus co Ty się tak denerwujesz ? Nie widzisz, że chłopak robi z nas sobie jaja ? Otwarcie napisał, że nigdy nie przeczytał żadnej książki o fx i nie ma pojęcia jak wyznaczyć poprawnie fibo a to co wyznacza to jest jego autorski wskaźnik. No proszę Cię.... wyobraź sobie jaki musi mieć ubaw jak widzi jak się jeżysz po każdym poście.
biedny to ja jestem od urodzenia...
no jak będą za dobre, to supermario jeszcze ogłosi przesunięcie QE a wtedy edek będzie robił nowe ale maksimaGawronB pisze:jak ,kiepskie ?oiro pisze:no z tego co rozumiem to dane z niemiec chyba kiepskie wiec edek powinien spadac ?....a stoi
inflacja - dane spływające z poszczególnych Landów dobre czyli wyższa niż poprzednie odczyty
wyższa = to o co chodzi EBC
polecam jeszce zygzak zastosowac w zaleznosic od interwalu czy krotki term sredni itp jak w DT pomoga ulatwia wyznaczac zasiegi po jakich swiecach go uzywachighend pisze:aktualna sytuacja na kangurze
caly czas to same fibo:
widac, ze fibo100 bylo wsparciem
i co teraz? oczywiscie powrot na f161 i prawdopodobnie go przebije i poleci na f261
w zasadzie f161 juz bylo przebite, tylko kangur poszedl "na cofke" co by niektorych powk*** i nie dac im zarobic![]()
zatem jesli mam rekomendowac - a mogeto polecam L i SL ustawic tak jak Fibo 100 jest (nieco ponizej knotow)
Ostatnio zmieniony 27 lut 2015, 11:04 przez Nowy123, łącznie zmieniany 1 raz.
- dobryfxplayer
- Maniak

na odwrot. sa lepsze. wiec euro idze up.oiro pisze:no z tego co rozumiem to dane z niemiec chyba kiepskie wiec edek powinien spadac ?....a stoi
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
-
simon000111
- Pasjonat

Poczekajmy do danych na razie to tylko prognozy
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
Ogólnie bardzo lubię czytać książki, ale na FX wolałem podejście od d**y strony i wolę sam wyważać otwarte drzwi.maniutek pisze: z googli od uprzejmych ludzi którzy zamiast bluzgać spokojnie powiedzą to źle rób tak... baaa ja nawet w szkole nie przeczytałem żadnej książki a mgr jest (tak tak kupiony)
Wtedy sam nabiorę własnego doświadczenia i nawyków aniżeli poczytam czyjeś i się zasugeruję.
Jeszcze dodam, że czytałem dziennik Dadasa na Forex Journal - praktycznie cały. I to mi dużo dało
Więc to nie tak do końca, że nic nie czytałem. Być może więc zaprzeczam sam sobie
Ale mi chodzi o książki, które "uczą" forexu, jakieś sztywne zasady TP tyle, SL tyle... sranie w banie za przeproszeniem.
Frycowe na FX zapłaciłem tak czy siak- jak zapewne każdy tutaj.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Chłopaki przecież ja się nie czepiam każdy gra tak jak uważa i fajnie, że są inne opinie. Mi w tym tygodniu głowy zabrakło i za szybko s zamknąłem. Gdybym posłuchał Atlanticosa to bym miał lepsze wyniki, ale nie posłuchałem nauczka na przyszłość żeby liczyć się ze zdaniem bardziej doświadczonych.
edek poszedł w dół w momencie kiedy wszyscy czekali na głębszą korektę.
Świętej pamięci Tadeusz Mosz powiedział w 2007 roku, że skoro już nawet taksówkarze na postoju mówią, że na akcjach można zarobić to szykuje się coś większego i miał rację. Tak samo jest teraz z indeksami... korekta pojawi się w momencie kiedy wszyscy uwierzą, że indeksy to tylko w górę mogą iść.
edek poszedł w dół w momencie kiedy wszyscy czekali na głębszą korektę.
Świętej pamięci Tadeusz Mosz powiedział w 2007 roku, że skoro już nawet taksówkarze na postoju mówią, że na akcjach można zarobić to szykuje się coś większego i miał rację. Tak samo jest teraz z indeksami... korekta pojawi się w momencie kiedy wszyscy uwierzą, że indeksy to tylko w górę mogą iść.
- dobryfxplayer
- Maniak

dokladnie bez frycowego nie da sie nauczyc foreksu!highend pisze:Ogólnie bardzo lubię czytać książki, ale na FX wolałem podejście od d**y strony i wolę sam wyważać otwarte drzwi.maniutek pisze: z googli od uprzejmych ludzi którzy zamiast bluzgać spokojnie powiedzą to źle rób tak... baaa ja nawet w szkole nie przeczytałem żadnej książki a mgr jest (tak tak kupiony)
Wtedy sam nabiorę własnego doświadczenia i nawyków aniżeli poczytam czyjeś i się zasugeruję.
Jeszcze dodam, że czytałem dziennik Dadasa na Forex Journal - praktycznie cały. I to mi dużo dało
Więc to nie tak do końca, że nic nie czytałem. Być może więc zaprzeczam sam sobieBo kims się sugerowałem
Ale mi chodzi o książki, które "uczą" forexu, jakieś sztywne zasady TP tyle, SL tyle... sranie w banie za przeproszeniem.
Frycowe na FX zapłaciłem tak czy siak- jak zapewne każdy tutaj.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore