DayTrading: Piątek 27.02.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 28 lut 2015, 00:00

Wzrost
8
36%
Bez zmian
3
14%
Spadek
11
50%

Liczba głosów: 22

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 27.02.2015

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

panzupa pisze:Niemiecki parlament glosuje nad pomoca na Grecji - tak wiem odgrzewany kotlet - ale moze jak sie zgodza (pewnie tak) to podbije troche edka
http://news.forexlive.com/!/schaeuble-a ... n-20150227
ta szopka z Grecją to narzędzie do obniżania kursu, dlatego nie pozbędą się ich, chyb że stali by się bardziej radykalni, a nie widać żeby zmierzali w takim kierunku

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

Fuli5 pisze:
dobryfxplayer pisze:
panzupa pisze:Niemiecki parlament glosuje nad pomoca na Grecji - tak wiem odgrzewany kotlet - ale moze jak sie zgodza (pewnie tak) to podbije troche edka
http://news.forexlive.com/!/schaeuble-a ... n-20150227

edek czeka teraz na dane inflacyjne posczegolnych landow niemieckich. ja beda kiepsikie to dzisiaj edek pewnie przetestuje minima.

Gdzie takowe dane można obserwować ?
Niemiaszek podawal wczoraj i dzisiaj rano.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

później jest GDP US, mimo że jest wg FX Factory zaznaczone na czerwono to nie powinien mieć dużego wpływu na ceny, często te odczyty podają dużo powyżej albo poniżej zera, do tego brakuje danych z wielu stanów
nie polowałbym na dobrego trejda po tych danych

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Kusus pisze:
highend pisze:Im back ;)
Jak dzisaj dax nie zrobi Górnego knota na miesięcznym to będę bardzo zdziwiony.
No i moj rzeźnik z początku lutego którego wrzucałem kilka razy jak na razie idzie jak po maśle....
Czy tez macie takie wrażenie, ze poziom 189.xxx rzeźnika to był max i od tamtej pory trend sie odwrócił, a przynajmniej korekta jest gruba? Gruba w sensie nawet 16x.xxx możliwe? ;) bo ja tak uważam ;)

A edek tez piknie zrobił. Plan chyba wyKonany ;)
A kangur ho ho ho.... Było brać TP na moim fibo 161 bo pyknelo, a wczoraj zjechał na dół pięknie ;)
Ciekawe czy odbije po tym spadku i czy zrobi te 0.802 o którym pisałem.
A jeśli nie no to dolar king ;)
AU x 3 dp -ft 0.7900
EA x 6 dp -ftp 1.4100

Napisałeś 10 zdań z czego 8 dotyczy tego, że miałeś rację.
Zamiast wrzucić kolejny plan na najbliższe 20 godzin to ty próbujesz znowu udowodnić, że Twoje analizy były słuszne i tylko o tym jest Twój post. Jak nowy - mówi się coś do Ciebie a ty w kółko to samo.

Co do Kangura - nie wiem o jakim fibo mówisz i nie wie o co Ci chodzi ale Kangur jest w konsolidacji i najbliższy jego cel to 100 pipsów wyżej chyba, że drastycznie dolar znowu się umocni - wtedy najpierw 50 w dół a potem 150 w górę.

A co do daxa to wyjdź już z tych S i przestań go zaklinać w każdym poście, 15 razy dziennie bo już rzygać się chce od tego...
Kusus co Ty się tak denerwujesz ? Nie widzisz, że chłopak robi z nas sobie jaja ? Otwarcie napisał, że nigdy nie przeczytał żadnej książki o fx i nie ma pojęcia jak wyznaczyć poprawnie fibo a to co wyznacza to jest jego autorski wskaźnik. No proszę Cię.... wyobraź sobie jaki musi mieć ubaw jak widzi jak się jeżysz po każdym poście.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

:idea: :idea:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

dziś jest koniec miesiąca

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

sie na danych makro o PKB rozstrzygnie :) kabel jak RGR potencjalne na KIWI na 1 h

-- Dodano: pt 27-02-2015, 11:05 --

edku o 14 00 jeszcze wazne dane z niemiec

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

MR. D pisze:
Kusus co Ty się tak denerwujesz ? Nie widzisz, że chłopak robi z nas sobie jaja ? Otwarcie napisał, że nigdy nie przeczytał żadnej książki o fx i nie ma pojęcia jak wyznaczyć poprawnie fibo a to co wyznacza to jest jego autorski wskaźnik. No proszę Cię.... wyobraź sobie jaki musi mieć ubaw jak widzi jak się jeżysz po każdym poście.
Też nie przeczytałem żadnej książki o FX (jedną do połowy dawno temu i odpuściłem) :mrgreen:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

atlanticos pisze:
MR. D pisze:
Też nie przeczytałem żadnej książki o FX (jedną do połowy dawno temu i odpuściłem) :mrgreen:
Nie opowiadaj, ze nawet Johna Murphy analizy technicznej nie przeczytałeś ? To skąd byś wiedział o wskaźnikach, formacjach itp ??? Nie urodziłeś się z tą wiedzą...

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

MR. D pisze: Kusus co Ty się tak denerwujesz ? Nie widzisz, że chłopak robi z nas sobie jaja ? Otwarcie napisał, że nigdy nie przeczytał żadnej książki o fx i nie ma pojęcia jak wyznaczyć poprawnie fibo a to co wyznacza to jest jego autorski wskaźnik. No proszę Cię.... wyobraź sobie jaki musi mieć ubaw jak widzi jak się jeżysz po każdym poście.
absolutnie sobie nie robię jaj.
pokazywałem zasięg F161 kangura i miałem L
zamknięte na 0.7885 wtedy
zgodnie z tym co pokazywałem - wklejam ponownie, niestety nie mam juz wykresu gdzie dochodzilismy do f161 przed faktem, ale gdzies w archiwum forum jest.

kto nie wziął tam (na F161) TP z eLek ten po prostu gapa delikatnie mówiąc.

A kusus nie moze wiedzieć tego bo gardzi otwarcie moimi analizami i fibo. Jakby wiedział to by tam zamknął swoje 5 lotów eLek i byłby zarobiony, a tak kangur poleciał w dół potem i peszek. ;)

co nie zmienia faktu, że kangur leci na 0.80200 i mogę się o to z kimkolwiek założyć :)

oczywiscie, ze nie czytalem zadnej ksiazki - jestem samoukiem. Czasami to zaleta :-)

DAX szczyt 11350 - eSki z SL 11360 bezpieczne to tak na marginesie. Rzeznika ciagnie w dol zgodnie z projekcja.
I oczywiscie, ze mam racje. Skoro mi sie sprawdzają te fiba to jak mogę nie mieć racji? :d
a że kogoś to kłuje, bo wydaje mu się, że jest mądrzejszy - to jego problem :-)
To,że ja chcę coś pokazać - a inni tym gardzą i wyśmiewają to czy świadczy o mnie czy o nich?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 27 lut 2015, 10:19 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Zablokowany