Red Ema Trading

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Mpapiez

Re: Handel z nurtem M15...

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

highend pisze:no OK, tymczasem widzę, że edek znowu Cię robi w konia ;) świnia z niego i tyle.
na forum DT ćwiczę kangura - z niezłym skutkiem co chyba wkurza kolegę Kususa ;)

edka fajnie wrzucił Żaba na forum DT. Mam to samo w głowie cały czas (scenario 1.11 na dwa knoty na miesięcznym) - oczywiście nie ma co grać pod scenariusz, ale warto przemyśleć.

tu wykres Atlanticosa:
https://www.tradingview.com/x/MsHA9y6R/
Spokojnie :), żaba ostatnio nie ma w ogóle szczęścia do eDka.
Jak wybili opór który nas trzymał 2 dni, nie sądzę że przed pejsami zejdą spowrotem w dół.
To byłby mega wałek, a ktoś się nieźle wykosztował żeby wypchać edka powyżej 1.1350.

Ja nie chce dużo 1.14 - odpukać a potem popatrzę i pomyśle co dalej. Chociaż 1.1425 byłoby logiczniejsze zahaczyć, ale postoje i popatrze. To taka szybka akcja :).

ForexMafiaKartel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ForexMafiaKartel »

z usdcad wyszedlem w nocy z marnym zyskiem i przestawilem sie na geja ktorego caly czas trzymam bo po cichu licze na 300 pips, ale zobaczymy, obserwacja trwa :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

W ciągu 5 lat straciłem na Forexie 30 tysięcy (xtb,admiral,armada,tms,alior,bossa), a Ty?

Skończyłem z forexem real dnia 13 marca 2015.

Awatar użytkownika
m4ki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: m4ki »

Że tak zapytam co Autor miał na myśli, zamykając stratne Longi na edku po cenie 1.13602, a potem ponownie otworzył ( w tym samym czasie) kilka Longów po gorszej cenie 1.13632 i 635 i 641 ? Nie widzę sensu, to jakaś strategia, sorry, że pytam ale też się uczę cały czas i może to być jakieś cenne info.

Edit: Widzę, że SL znowu jest przesuwany, nie ładnie :(
Let the pips flow 8)

Mpapiez

m4ki pisze:Że tak zapytam co Autor miał na myśli, zamykając stratne Longi na edku po cenie 1.13602, a potem ponownie otworzył ( w tym samym czasie) kilka Longów po gorszej cenie 1.13632 i 635 i 641 ? Nie widzę sensu, to jakaś strategia, sorry, że pytam ale też się uczę cały czas i może to być jakieś cenne info.

Edit: Widzę, że SL znowu jest przesuwany, nie ładnie :(
Nic nie miałem na myśli.
Nie wiem dlaczego, ale gdy zamykałem pozycje na USD/CAD za pomocą clickera od Admiralsów, wyłaczyło również kilka wejść z EUR/USD.

SL'y przestawiłem pod kolejną linie obrony, bo dalej obstawiam 1.14, przynajmniej odklepanie.Pod tym poziomem mam TP.

Wychodzenie z pozycji nie ma sensu, w tym momencie bo to pewna strata. Układ na M30 dalej trzyma wzrostowo, ale nie powiem, lepiej bym to widział jak by wrócili powyżej 1.1350. Ładowanie się w "eSki" też odpada.
Musieliby wyjść poniżej dzisiejszego minimum, a pod minimum są kolejne 2 wsparcia. Krótko mówiać tak źle i tak niedobrze.

Troche mocniej wszedłem, ale edek to normalnie robi k*rwe z logiki ostatnio :)... ,
wybili istotny wg mnie S/R i od razu zjazd w dół ? :) Najlepsze jest to że dolar się osłaba.

Nic generalnie od tego tradu w tym momencie zależy czy wykręce to planowane 30% zysku na luty, czy spieprze jeszcze raz i zejde ponizej 30%.
Myślę że za 2 minuty będzie wszystko jasne, bo się zacznie pozycjonowanie pod USA.

Awatar użytkownika
m4ki
Gaduła
Gaduła

2-3 tygodnie temu pisałem, że nie będę grał na edku przez cały luty (coś tam zagrałem jak była okazja), bo luty to będzie konsola (wynika to z historycznego wykresu, ale nie dlatego bo luty, tylko dlatego, że poprzednia świeca była największą spadkową w trendzie spadkowym) i wygląda na to,że wszystko się sprawdza (prawie). Uważam,że od marca będzie zmiana trendu,tym bardziej, że Babcia próbowała już osłabić USD, wszystko zaczyna się zbiegać z czasem, ale mogli by jeszcze zjechać po mnie bo czekam na 1.11, 1.10 i 1.09 :) może dziś Babcia coś powie i zjadą po mnie, a Mario później wyciągnie edka :)

Obrazek

Załącznik jako ciekawostka i przyczyna Twoich nieszczęść (chwilowych),
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Let the pips flow 8)

Mpapiez

m4ki pisze:

:shock: Dobry obserwator jesteś, ja kompletnie na to nie zwróciłem uwagi...
Możesz mieć rację z tą zmianą trendu lub kontynuacją. W każdym bądź razie marzec powinien być łatwiejszy, bo się zapowiada wyjście z konsoli.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

m4ki pisze:2-3 tygodnie temu pisałem, że nie będę grał na edku przez cały luty (coś tam zagrałem jak była okazja), bo luty to będzie konsola (wynika to z historycznego wykresu, ale nie dlatego bo luty, tylko dlatego, że poprzednia świeca była największą spadkową w trendzie spadkowym) i wygląda na to,że wszystko się sprawdza (prawie). Uważam,że od marca będzie zmiana trendu,tym bardziej, że Babcia próbowała już osłabić USD, wszystko zaczyna się zbiegać z czasem, ale mogli by jeszcze zjechać po mnie bo czekam na 1.11, 1.10 i 1.09 :) może dziś Babcia coś powie i zjadą po mnie, a Mario później wyciągnie edka :)

Obrazek

Czyli styczniowa swieca to bylaby tzw. swieca kulminacyjna. Ale ten wykres w tym interwale ostatni raz obserwowalem jak jeszcze nie znalem tego pojecia:)

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

a przypadkiem od marca nie rusza QE? każdo QE osłabiało walute, czemu tym razem miało by być inaczej?

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

no i co panie MPapiez? Edek się nie chce ruszyc ;)

ciekawe czy ta swieca na edku się sprawdzi (spadek na 1.08)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
m4ki
Gaduła
Gaduła

Damfry pisze:a przypadkiem od marca nie rusza QE? każdo QE osłabiało walute, czemu tym razem miało by być inaczej?
No nie musi byc inaczej, ale z drugiej strony $, tez nie moze wiecznie rosnąć.
Ja sie cieszę, ze udalo mi sie w ten sposob na poczatku lutego zsprognozować konsolę na caly miesiąc, jedno jest pewne bedzie niebawem mocny ruch.
Let the pips flow 8)

Zablokowany