Red Ema Trading

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Re: Handel z nurtem M15...

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

m4ki pisze:
Damfry pisze:a przypadkiem od marca nie rusza QE? każdo QE osłabiało walute, czemu tym razem miało by być inaczej?
No nie musi byc inaczej, ale z drugiej strony $, tez nie moze wiecznie rosnąć.
Ja sie cieszę, ze udalo mi sie w ten sposob na poczatku lutego zsprognozować konsolę na caly miesiąc, jedno jest pewne bedzie niebawem mocny ruch.

jak się popatrzy po MN to widać ze edek i 3700 pips potrafił spadac :) a teraz 2800, fakt w średniej sie mieści z ostatnich spadków, ale nie ma absolutnie żadnych powodów by Edka umacniać.... Być moze zrobią korekte, ale w czerwcu mamy bankructwo Grecji na tapecie, a obok tego podniesienie stóp % w USA... fundamenty więc będą dalej umacniać dolca, nie mówiąc już o tym że od marca mamy więcej ojro na rynku.... Dużo=tanio.
Chyba tylko wrzucenie na tapete bankructwa USA odwróci sentyment, ale wpierw zapikujemy w dól po Sle, tak jak zrobili to przed całym tym spadkiem Edka... Szpilka UP i rura :) Tak długo jak nie zobaczymy tej standardowej szpilki nie odwróca trenu/sentymentu.
Oczywiście szpilce musi towarzyszyć info odwracające sentyment, by cała szopka dla naiwnych została odegrana....

====edit====
Na samym dole tego spadku siedzi Azja.... Jeszcze nigdy nie było tak by Azja stawiała szpileczkę :)

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

highend pisze:no i co panie MPapiez? Edek się nie chce ruszyc ;)

ciekawe czy ta swieca na edku się sprawdzi (spadek na 1.08)
No nie chce. Powyskakiwałem z tego. Za duża pozycja żeby trzymać.
Zrobili mnie w bambuko rano tą szpilką do góry...

No nic trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść.

Mpapiez

No nic, pieprzyć edka.
Pojawił mi się setup na kanadyjczyku.

Ryzyko 2.5%.
Sygnały - średnie, opadająca LT, opór w postaci 1.12450.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Mpapiez

No i jak narazie kanadyjczyk idzie gładko.
Swoją drogą do portfolio dorzuciłem sobie jeszcze rzeznika, moze przestane dzięki temu na siłe szukać sygnałow na edku.

Nic na razie kanadyjczyk w grze i wygląda to dobrze.
Dolar po yellen powinien się osłabiać. Na eur/usd tego nie widać, bo euro faktycznie jest poteżnie pchane w dół.
Nie mam zamiaru się tam z nimi szarpać narazie.

Co do kanadyjczyka.
Póki co 1.24 zatrzymało spadki, ale myśle że to pęknie, następnie jest 1.235, które jeżeli puści, to się zrobi lawina w dół :)...

Swoją drogą fajna sprawa shorty na kanadyjczyku, swap dodatni :D .

No nic, dziś to raczej tyle, bo troche zajeć mam. Wrzuce po południu jakaś aktualizacje.

Mpapiez

No nic.
Zostawiłem sobie wczoraj "alarm" że mnie miało wyrzucić przy pewnej kwocie i mnie wyrzuciło na kanadyjczyku.
To był alarm dla edka, ale zapomniałem go wyłączyć. Po prostu terminal zamyka wszystkie zlecenia przy pewnej kwocie floating P/L.

W sumie zrealizowało mi z automatu zysk na oporze to nie jest tak zle, najwyżej po przebiciu wejdę w "S" jeszcze raz.

Mpapiez

eSka na rzeźniku z M30.
Trochę późno wszedłem, ale powinno wejść.

Mpapiez

eSka na edku.
Wejście na cofce.
Sygnały - średnie + opór w postaci szczytu świecy wybijającej w dół.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Fajne wejscia.

Teraz byloby fajnie zobaczyc jak pozostawiasz transakcje same sobie do rozegrania :)
"Keep It Simple Stupid" :)

Mpapiez

ZielonaMgielka pisze:Fajne wejscia.

Teraz byloby fajnie zobaczyc jak pozostawiasz transakcje same sobie do rozegrania :)
Nie no coś tam po nich pokręce.
Ale dziś już widze sam po sobie, że jak dorzuciłem rzeźnika i kanadyjczyka, to juz nie szukam tak na siłę sygnałów na edku.

Tak czy owak: Edek wybił wsparcie, przeszedłem na BE i zwiększyłem TP do następnego rejonu ryzyka. Może wejdzie, tutaj już nic nie tracę.

Rzeźnik się dalej kotłuje. Jego już tak pewny nie jestem, bo troszkę późne wejście było i się szarpią chłopaki pod oporem, a rzeźnik to rzeźnik, lubi sie szarpać :).

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Mpapiez pisze:
ZielonaMgielka pisze:Fajne wejscia.

Nie no coś tam po nich pokręce.
Ale dziś już widze sam po sobie, że jak dorzuciłem rzeźnika i kanadyjczyka, to juz nie szukam tak na siłę sygnałów na edku.

Tak czy owak: Edek wybił wsparcie, przeszedłem na BE i zwiększyłem TP do następnego rejonu ryzyka. Może wejdzie, tutaj już nic nie tracę.

Rzeźnik się dalej kotłuje. Jego już tak pewny nie jestem, bo troszkę późne wejście było i się szarpią chłopaki pod oporem, a rzeźnik to rzeźnik, lubi sie szarpać :).
Wiec BE masz dokladnie tam gdzie edek odbil :) . Nie lepiej ustawic go na podstawie wykresu a nie Equity ?

Zablokowany