Red Ema Trading

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
ForexMafiaKartel
Gaduła
Gaduła

Re: Handel z nurtem M15...

Nieprzeczytany post autor: ForexMafiaKartel »

edek to mistrz BE... ostatnio fajnie chodzą pary z jpy, ale juz co raz slabiej z tym up...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

W ciągu 5 lat straciłem na Forexie 30 tysięcy (xtb,admiral,armada,tms,alior,bossa), a Ty?

Skończyłem z forexem real dnia 13 marca 2015.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

highend pisze:Czy mam ulubione pary? tak, wszystko oprócz edka ;)
ahah... a tak serio to:

- rzeźnik na pewno ciekawy jest, ale jego nazwa nie wzięła się z niczego. SL (bez przesuwania) mocno wskazany.
- ujek to tak jak rzeźnik praktycznie chodzi, ale łagodniejszy w odbiorze

poza tym ja lubię indeksy (dax, sp500) i surowce - dobre są na long term. Ale na DT surowce typu np rolne to raczej odpadają.

korelacja ujka/rzeźnika z indeksami jest dość mocna ( z uwagi na JPY), więc można na tym i na tym.

metale - ostatnio są do dupy, więc chyba nie polecam. Złoto jak widać - trochę z edkiem skorelowane ;)
ropa - też do dupy, bo teraz to jak edek chodzi - homo nie wiadomo.

inne pary walutowe... kangur może?
Wybór padł na USD/CAD :).
Widzę że to ładnie chodzi i jest malutki spread.
Spróbuje go podłączyć do mojego portfolio. Aż się dziwnie czuje, pierwszy raz będe obracać czymś innym niż edek :roll: .

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Mpapiez pisze:
highend pisze:Czy mam ulubione pary? tak, wszystko oprócz edka ;)
ahah... a tak serio to:

- rzeźnik na pewno ciekawy jest, ale jego nazwa nie wzięła się z niczego. SL (bez przesuwania) mocno wskazany.
- ujek to tak jak rzeźnik praktycznie chodzi, ale łagodniejszy w odbiorze

poza tym ja lubię indeksy (dax, sp500) i surowce - dobre są na long term. Ale na DT surowce typu np rolne to raczej odpadają.

korelacja ujka/rzeźnika z indeksami jest dość mocna ( z uwagi na JPY), więc można na tym i na tym.

metale - ostatnio są do dupy, więc chyba nie polecam. Złoto jak widać - trochę z edkiem skorelowane ;)
ropa - też do dupy, bo teraz to jak edek chodzi - homo nie wiadomo.

inne pary walutowe... kangur może?
Wybór padł na USD/CAD :).
Widzę że to ładnie chodzi i jest malutki spread.
Spróbuje go podłączyć do mojego portfolio. Aż się dziwnie czuje, pierwszy raz będe obracać czymś innym niż edek :roll: .

Na "LISTKA" uważaj bo czasami lubi poszarżować. Ja swoje portfolio tak na prawdę ograniczam do 3 głównych par. Wolę węższą specjalizację.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Mpapiez

Adrianoforex pisze:

Na "LISTKA" uważaj bo czasami lubi poszarżować. Ja swoje portfolio tak na prawdę ograniczam do 3 głównych par. Wolę węższą specjalizację.
No zobaczymy.
Ja do tej pory tylko edek, aż go ostatnimi czasy mam dość ;).

Swoją droga, pierwsze wejście na kanadyjczyku:

Ryzyko 1.2%
Sygnały - zgodność średnich + wybity okrągły poziom.
Strefa ryzyka i TP na obrazku.

ForexMafiaKartel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ForexMafiaKartel »

Nie zapominaj o silnym trendzie i LT, wiem, ze czwarte odbicie ale jest tam jeszcze fajne SR a na D1 cos ala flaga wiec moze byc roznie. Moim zdaniem skoro do tej pory caly czas grales na edku i jakos szlo to troche bez sensu zmieniac pare na taką ktora nie da Ci szansy wyjscia gdy popelnisz błąd. Usdcad kiedys mial ksywkę żółw bo cholernie wolno smigal, natomiast obecnie jest jedną z najszybszych i dosc nieobliczalnych.

pozdro
Obrazek

W ciągu 5 lat straciłem na Forexie 30 tysięcy (xtb,admiral,armada,tms,alior,bossa), a Ty?

Skończyłem z forexem real dnia 13 marca 2015.

Mpapiez

Zlecenie weszło.
Poza LT, USD/CAD wpadł pod okrągły poziom 1.25 i to raczej nie wróży wzrostów.
Teraz z resztą twoja LT jest już wybita dołem.

Swoją drogą, jak widze że edek idzie na 1.14, to teraz troche czuje złość że pękłem wczoraj...
Mogłem trzymać tego stopa poniżej 1.1275.
W tym momencie siadłby mi TP... I miałbym mega zarobek...

No nic wystraszyłem się przemówień, ale tak to jest, przelewarowane pozycje wyłaczają logiczne myślenie i zaczyna sie strach.

wojtek1976.
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wojtek1976. »

No nic wystraszyłem się przemówień, ale tak to jest, przelewarowane pozycje wyłaczają logiczne myślenie i zaczyna sie strach.[/quote]
Widzisz napisałeś najważniejsze zdanie o co chodzi w tradingu tu jest klucz do sukcesu ,pozycja powinna być taka o której nie myślisz i dajesz jej plynąc z nurtem m15 :-D

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Dlatego jak edek już uwolni się od konsoli (cały luty to trwa!) to może dalej na nim sobie pykaj.
USD/CAD jest zależne od ropy (bo CAD), a ropa jak pisałem to się na obecnym etapie nie nadaje do niczego.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Mpapiez

highend pisze:Dlatego jak edek już uwolni się od konsoli (cały luty to trwa!) to może dalej na nim sobie pykaj.
USD/CAD jest zależne od ropy (bo CAD), a ropa jak pisałem to się na obecnym etapie nie nadaje do niczego.
Ja nie uciekam od edka.
Za dużo godzin na nim spędziłem :), pomimo że jest troszkę nieobliczalny, to wiem np w których godzinach można się jaj spodziewać czy wyłamanie jakich poziomów daje logiczny S/R.

Kanadyjczyk to będzie dodatek - ot taka drugi instrument.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

no OK, tymczasem widzę, że edek znowu Cię robi w konia ;) świnia z niego i tyle.
na forum DT ćwiczę kangura - z niezłym skutkiem co chyba wkurza kolegę Kususa ;)

edka fajnie wrzucił Żaba na forum DT. Mam to samo w głowie cały czas (scenario 1.11 na dwa knoty na miesięcznym) - oczywiście nie ma co grać pod scenariusz, ale warto przemyśleć.

tu wykres Atlanticosa:
https://www.tradingview.com/x/MsHA9y6R/
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Zablokowany