Tylko ze nigdy nie wiesz czy jest cos w cenie. Wazniejsze duzo prostsze jest to ze stop nie obniza sie po to by oslabic dana walute. I nie wiem czemu ktos moglby w ogole tak myslec...DavidFx pisze:pewnie chodzi o to ze surowce drozeja wiec kangur tez a ze obnizaja stopy czy nie obnizaja to bez znaczenia bo wszystko juz jest w cenie znaczy te stopyKusus pisze:Tylko czemu kolejne posiedzenie RBA i kolejna obniżka stóp ma znowu osłabić Kangura o 50 pipsów a nie na przykład umocnić o 300? Wiesz co to jest stopa procentowa i w jakim celu się ją podnosi / obniża ?DavidFx pisze:http://www.learntotradethemarket.com/fo ... ruary-2015
Kangur do 0.80
ma czas do kolejnego posiedzenia RBA chyba za tydzien o ile sie nie myle...
Myślisz, że zawsze jest tak, że jak jakiś bank obniża stopy to oznacza to od razu osłabianie waluty - ba, że oznacza to reakcję tylko jednostronną? SERIO?
Aha... no to ja nie mam więcej pytań już.
DayTrading: Środa 25.02.2015
Re: DayTrading: Środa 25.02.2015
Czy znacie powód spadku indeksu dolara o 23:00 !
Yellen znowu dzisiaj coś miesza? - Z Mario się na przemówienia przebijają?
Yellen znowu dzisiaj coś miesza? - Z Mario się na przemówienia przebijają?
-
- Gaduła
Pojawiła się niepewność. A najlepszy numer to fakt, że zdecydowana większość grubych graczy instytucjonalnych obstawiało swoimi pozycjami osłabienie dolara do 1,1 a na jenie wzrosty nawet do 122
Tymczasem rynek podąża gdzie indziej i pojawia się szansa na SL dla tych dużych. Pytanie czy zaczną odwracać pozycje już dziś.

osłabienie dolara do 1,1 - chyba jedno przeczy drugiemu!grubaspekula pisze:Pojawiła się niepewność. A najlepszy numer to fakt, że zdecydowana większość grubych graczy instytucjonalnych obstawiało swoimi pozycjami osłabienie dolara do 1,1 a na jenie wzrosty nawet do 122Tymczasem rynek podąża gdzie indziej i pojawia się szansa na SL dla tych dużych. Pytanie czy zaczną odwracać pozycje już dziś.
do 1,1 do mamy umocnienie dolara.
Chyba że nie piszesz o EDKU
- dobryfxplayer
- Maniak
edek leci na 1.14 dobre miejsce bedzie na S
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
- atlanticos
- Maniak
pokazesz to na wykresie? bo ja nie widze zdecydowanego ruchu w przeciwnym kierunku na obecna chwile...bo chyba nie masz na mysli wypierdow po 30-50 pipsow - i edek i ujek sa tam gdzie wczoraj rano i tam gdzie 3-4 dni temu wiec nie bardzo wiem o czym piszeszgrubaspekula pisze:Pojawiła się niepewność. A najlepszy numer to fakt, że zdecydowana większość grubych graczy instytucjonalnych obstawiało swoimi pozycjami osłabienie dolara do 1,1 a na jenie wzrosty nawet do 122Tymczasem rynek podąża gdzie indziej i pojawia się szansa na SL dla tych dużych. Pytanie czy zaczną odwracać pozycje już dziś.

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
-
- Gaduła
Sorry moje przejęzyczenie. A pozycji w tym kierunku to ponad 90%. Dlatego robi się ciekawie i co raz ciaśniejmalse pisze:osłabienie dolara do 1,1 - chyba jedno przeczy drugiemu!grubaspekula pisze:Pojawiła się niepewność. A najlepszy numer to fakt, że zdecydowana większość grubych graczy instytucjonalnych obstawiało swoimi pozycjami osłabienie euro do 1,1 a na jenie wzrosty nawet do 122Tymczasem rynek podąża gdzie indziej i pojawia się szansa na SL dla tych dużych. Pytanie czy zaczną odwracać pozycje już dziś.
- dobryfxplayer
- Maniak
grubaspekula pisze:Sorry moje przejęzyczenie. A pozycji w tym kierunku to ponad 90%. Dlatego robi się ciekawie i co raz ciaśniejmalse pisze:osłabienie dolara do 1,1 - chyba jedno przeczy drugiemu!grubaspekula pisze:Pojawiła się niepewność. A najlepszy numer to fakt, że zdecydowana większość grubych graczy instytucjonalnych obstawiało swoimi pozycjami osłabienie euro do 1,1 a na jenie wzrosty nawet do 122Tymczasem rynek podąża gdzie indziej i pojawia się szansa na SL dla tych dużych. Pytanie czy zaczną odwracać pozycje już dziś.
w ktorym kierunku?
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
Kontynuując moje dywagacje kangurowe.
Kangur i moje fibo wzrostowe.
widać reakcję na poziom F161.
Widać też (bo ktoś wrzucał, ze spadnie) - że wszelkie wskaźniki, rsi, stoch itp - najlepiej wywalić.
Ale to oczywiśćie tylko moje zdanie
a Ty kusus nie otwieraj tego co wrzucam, lepiej jedź na narty skoro tak miałeś.
A na drugi raz wiedz, że każdego lotto czy jesteś na nartach, ile masz lotów i czy na bahamach. ALe to tak na marginesie
Poza tym pisząc, że moje wykresy są bez ładu, jakieś półlinie itp - widzisz, ja z nich wszystko rozumiem i chciałem wczoraj pokazać innym....
Ale rozumiem, że każdy widzi coś innego (po swojemu) 
Ponadto podkreślam, że nie chcę nic udowadniać, ani nikogo przekonywać do czegokolwiek. Jak komuś działa jego strategia to tylko się cieszyć!
Ja ładnie przyrobiłem na L na kangurze stosując swoją metodę.
Kangur leci na 0.80200 czy to się komuś podoba czy nie
, oczywiście może powywijać wcześniej.

A na drugi raz wiedz, że każdego lotto czy jesteś na nartach, ile masz lotów i czy na bahamach. ALe to tak na marginesie

Poza tym pisząc, że moje wykresy są bez ładu, jakieś półlinie itp - widzisz, ja z nich wszystko rozumiem i chciałem wczoraj pokazać innym....

Ponadto podkreślam, że nie chcę nic udowadniać, ani nikogo przekonywać do czegokolwiek. Jak komuś działa jego strategia to tylko się cieszyć!

Kangur leci na 0.80200 czy to się komuś podoba czy nie

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Wiesz co to jest sarkazm?highend pisze:Rozważając moje dywagacje kangurowe.
Widać też (bo ktoś wrzucał, ze spadnie) - że wszelkie wskaźniki, rsi, stoch itp - najlepiej wywalić.
Poza tym pisząc, że moje wykresy są bez ładu, jakieś półlinie itp - widzisz, ja z nich wszystko rozumiem i chciałem wczoraj pokazać innym....Ale rozumiem, że każdy widzi coś innego (po swojemu)
Kangur leci na 0.80200 czy to się komuś podoba czy nie, oczywiście może powywijać wcześniej.
Moja odpowiedź o nartach skierowana do Ciebie miała ten sam wydźwięk co Twoja próba przekonania mnie o tym czy dalej prujesz bezsensownie postami na forum.
Ciebie moje loty "lotto" tak samo jak mnie "lotto" Twoje posty których dodałeś wczoraj w dyskusji 10 z czego 8 dotyczyło zapewnień tego, że masz rację.