DayTrading: Środa 25.02.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 26 lut 2015, 00:00

Wzrost
13
36%
Bez zmian
6
17%
Spadek
17
47%

Liczba głosów: 36

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 25.02.2015

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

DavidFx pisze:
Kusus pisze:
DavidFx pisze:http://www.learntotradethemarket.com/fo ... ruary-2015

Kangur do 0.80 :-)

ma czas do kolejnego posiedzenia RBA chyba za tydzien o ile sie nie myle...
Tylko czemu kolejne posiedzenie RBA i kolejna obniżka stóp ma znowu osłabić Kangura o 50 pipsów a nie na przykład umocnić o 300? Wiesz co to jest stopa procentowa i w jakim celu się ją podnosi / obniża ?

Myślisz, że zawsze jest tak, że jak jakiś bank obniża stopy to oznacza to od razu osłabianie waluty - ba, że oznacza to reakcję tylko jednostronną? SERIO?

Aha... no to ja nie mam więcej pytań już.
pewnie chodzi o to ze surowce drozeja wiec kangur tez a ze obnizaja stopy czy nie obnizaja to bez znaczenia bo wszystko juz jest w cenie znaczy te stopy :D
Tylko ze nigdy nie wiesz czy jest cos w cenie. Wazniejsze duzo prostsze jest to ze stop nie obniza sie po to by oslabic dana walute. I nie wiem czemu ktos moglby w ogole tak myslec...

malse
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malse »

Czy znacie powód spadku indeksu dolara o 23:00 !

Yellen znowu dzisiaj coś miesza? - Z Mario się na przemówienia przebijają?

grubaspekula
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grubaspekula »

Pojawiła się niepewność. A najlepszy numer to fakt, że zdecydowana większość grubych graczy instytucjonalnych obstawiało swoimi pozycjami osłabienie dolara do 1,1 a na jenie wzrosty nawet do 122 8) Tymczasem rynek podąża gdzie indziej i pojawia się szansa na SL dla tych dużych. Pytanie czy zaczną odwracać pozycje już dziś.

malse
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malse »

grubaspekula pisze:Pojawiła się niepewność. A najlepszy numer to fakt, że zdecydowana większość grubych graczy instytucjonalnych obstawiało swoimi pozycjami osłabienie dolara do 1,1 a na jenie wzrosty nawet do 122 8) Tymczasem rynek podąża gdzie indziej i pojawia się szansa na SL dla tych dużych. Pytanie czy zaczną odwracać pozycje już dziś.
osłabienie dolara do 1,1 - chyba jedno przeczy drugiemu!

do 1,1 do mamy umocnienie dolara.

Chyba że nie piszesz o EDKU

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

edek leci na 1.14 dobre miejsce bedzie na S
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

grubaspekula pisze:Pojawiła się niepewność. A najlepszy numer to fakt, że zdecydowana większość grubych graczy instytucjonalnych obstawiało swoimi pozycjami osłabienie dolara do 1,1 a na jenie wzrosty nawet do 122 8) Tymczasem rynek podąża gdzie indziej i pojawia się szansa na SL dla tych dużych. Pytanie czy zaczną odwracać pozycje już dziś.
pokazesz to na wykresie? bo ja nie widze zdecydowanego ruchu w przeciwnym kierunku na obecna chwile...bo chyba nie masz na mysli wypierdow po 30-50 pipsow - i edek i ujek sa tam gdzie wczoraj rano i tam gdzie 3-4 dni temu wiec nie bardzo wiem o czym piszesz :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

grubaspekula
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grubaspekula »

malse pisze:
grubaspekula pisze:Pojawiła się niepewność. A najlepszy numer to fakt, że zdecydowana większość grubych graczy instytucjonalnych obstawiało swoimi pozycjami osłabienie euro do 1,1 a na jenie wzrosty nawet do 122 8) Tymczasem rynek podąża gdzie indziej i pojawia się szansa na SL dla tych dużych. Pytanie czy zaczną odwracać pozycje już dziś.

Sorry moje przejęzyczenie. A pozycji w tym kierunku to ponad 90%. Dlatego robi się ciekawie i co raz ciaśniej

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

grubaspekula pisze:
malse pisze:
grubaspekula pisze:Pojawiła się niepewność. A najlepszy numer to fakt, że zdecydowana większość grubych graczy instytucjonalnych obstawiało swoimi pozycjami osłabienie euro do 1,1 a na jenie wzrosty nawet do 122 8) Tymczasem rynek podąża gdzie indziej i pojawia się szansa na SL dla tych dużych. Pytanie czy zaczną odwracać pozycje już dziś.

Sorry moje przejęzyczenie. A pozycji w tym kierunku to ponad 90%. Dlatego robi się ciekawie i co raz ciaśniej

w ktorym kierunku?
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Kontynuując moje dywagacje kangurowe.
Kangur i moje fibo wzrostowe.
widać reakcję na poziom F161.

:) Widać też (bo ktoś wrzucał, ze spadnie) - że wszelkie wskaźniki, rsi, stoch itp - najlepiej wywalić.
Ale to oczywiśćie tylko moje zdanie :)

a Ty kusus nie otwieraj tego co wrzucam, lepiej jedź na narty skoro tak miałeś.
A na drugi raz wiedz, że każdego lotto czy jesteś na nartach, ile masz lotów i czy na bahamach. ALe to tak na marginesie :)
Poza tym pisząc, że moje wykresy są bez ładu, jakieś półlinie itp - widzisz, ja z nich wszystko rozumiem i chciałem wczoraj pokazać innym.... :) Ale rozumiem, że każdy widzi coś innego (po swojemu) :)
Ponadto podkreślam, że nie chcę nic udowadniać, ani nikogo przekonywać do czegokolwiek. Jak komuś działa jego strategia to tylko się cieszyć! :-)

Ja ładnie przyrobiłem na L na kangurze stosując swoją metodę.
Kangur leci na 0.80200 czy to się komuś podoba czy nie :), oczywiście może powywijać wcześniej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

highend pisze:Rozważając moje dywagacje kangurowe.
Kangur i moje fibo wzrostowe.
widać reakcję na poziom F161.

:) Widać też (bo ktoś wrzucał, ze spadnie) - że wszelkie wskaźniki, rsi, stoch itp - najlepiej wywalić.
Ale to oczywiśćie tylko moje zdanie :)

a Ty kusus nie otwieraj tego co wrzucam, lepiej jedź na narty skoro tak miałeś.
A na drugi raz wiedz, że każdego lotto czy jesteś na nartach, ile masz lotów i czy na bahamach. ALe to tak na marginesie :)
Poza tym pisząc, że moje wykresy są bez ładu, jakieś półlinie itp - widzisz, ja z nich wszystko rozumiem i chciałem wczoraj pokazać innym.... :) Ale rozumiem, że każdy widzi coś innego (po swojemu) :)
Ponadto podkreślam, że nie chcę nic udowadniać, ani nikogo przekonywać do czegokolwiek. Jak komuś działa jego strategia to tylko się cieszyć! :-)

Ja ładnie przyrobiłem na L na kangurze stosując swoją metodę.
Kangur leci na 0.80200 czy to się komuś podoba czy nie :), oczywiście może powywijać wcześniej.
Wiesz co to jest sarkazm?

Moja odpowiedź o nartach skierowana do Ciebie miała ten sam wydźwięk co Twoja próba przekonania mnie o tym czy dalej prujesz bezsensownie postami na forum.

Ciebie moje loty "lotto" tak samo jak mnie "lotto" Twoje posty których dodałeś wczoraj w dyskusji 10 z czego 8 dotyczyło zapewnień tego, że masz rację.

Zablokowany