Red Ema Trading

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Mpapiez

Re: Handel z nurtem M15...

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Możliwe...
Już sam nie wiem, zakręciłem się niźle.
Tak czy owak, w obecnej sytuacji zgodnie z systemem się przezboriłem spowrotem na S.
SL powyżej ostatniego szczytu.

Czerwona strefa i czerwona linia określa przedział ryzyka.
TP ostatni low. Na dziś koniec :).

Po takich jazdach jak dziś trzeba odpocznąć...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
m4ki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: m4ki »

Sorry, ze tak zapytam, co Ty wyprawiasz ? TP przestawione z 20 pips na 40pip ? Jak juz to zrobiles, to SL mogles przestawic po przejsciu 1.13 w miejsce poprzedniego TP i takie działanie sie mści, 12pips zamiast 20 lub nawet 35, ciesz sie ze zamknales toszybko bo bys dostal kolejnego klapsa.

Na newsach trzeba dzialac szybko i myslec klarownie, tym bardziej ze w poczatkowej fazie nie znasz newsa widzisz tylko gwałtowny ruch, ja newsach jak gram to bez TP, ustawiam TS (10-15 pips) i jazda, TP ustawie ewentualnie przy mocnych S/R.

Edit:

Mial to byc ostatni Trade, a jednak grasz dalej i chyba jeszcze w zlym kierunku.

Powodzenia
Let the pips flow 8)

ForexMafiaKartel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ForexMafiaKartel »

Ja tam bym uważał z tym sell. Swoje zgarnąłem bo cos slaby ten ruch. Tymczasem S na usdchf.
Obrazek

W ciągu 5 lat straciłem na Forexie 30 tysięcy (xtb,admiral,armada,tms,alior,bossa), a Ty?

Skończyłem z forexem real dnia 13 marca 2015.

ForexMafiaKartel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ForexMafiaKartel »

Dobra styknie tego farta na dzis dzien, jannet dala zarobic.
Obrazek

W ciągu 5 lat straciłem na Forexie 30 tysięcy (xtb,admiral,armada,tms,alior,bossa), a Ty?

Skończyłem z forexem real dnia 13 marca 2015.

Mpapiez

m4ki pisze:Sorry, ze tak zapytam, co Ty wyprawiasz ? TP przestawione z 20 pips na 40pip ? Jak juz to zrobiles, to SL mogles przestawic po przejsciu 1.13 w miejsce poprzedniego TP i takie działanie sie mści, 12pips zamiast 20 lub nawet 35, ciesz sie ze zamknales toszybko bo bys dostal kolejnego klapsa.

Na newsach trzeba dzialac szybko i myslec klarownie, tym bardziej ze w poczatkowej fazie nie znasz newsa widzisz tylko gwałtowny ruch, ja newsach jak gram to bez TP, ustawiam TS (10-15 pips) i jazda, TP ustawie ewentualnie przy mocnych S/R.
Edit:

Mial to byc ostatni Trade, a jednak grasz dalej i chyba jeszcze w zlym kierunku.

Powodzenia
To jest pod ten sam trade...
Zauważ że tamto wejście zrealizowałem i zysk już wpadł. Chociaż admiralsi mnie trochę wkurzyli, bo zrealizowali to 20 pipsów wyżej... Chciałem wziąć kase pod 1.13. Nie wiem czy aż takie poślizgi na wysiadaniu też powinny być...

Teraz zrobiłem re-enter z SL wyżej. A czy jestem po złej stornie, to się okaże.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Widzę, że Cię dziś ładnie edward omotał tym swoim wywijaniem. I właśnie dlatego unikam tej pary. Podziwiam, że się na niego uparłeś. W trendzie (spadkowym) od czerwca do stycznia był na pewno super (jak ktoś wrzucał tylko eSki)... ale teraz to masakra.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Mpapiez

highend pisze:Widzę, że Cię dziś ładnie edward omotał tym swoim wywijaniem. I właśnie dlatego unikam tej pary. Podziwiam, że się na niego uparłeś. W trendzie (spadkowym) od czerwca do stycznia był na pewno super (jak ktoś wrzucał tylko eSki)... ale teraz to masakra.
Masz jakieś swoje ulubione pary ?
Bo przyznam szczerze, że ostatnimi czasy cały czas myśle że może by tak olać tego edka.
Niby zawsze na nim grałem, ale ostatnio to ciężkawo coś na nim :).
Zaczynam mocno myśleć żeby sie na rzeźnika przerzucić, tam zmienność jest i ruch często idzie chwile w 1 kierunku :wink: .

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Mpapiez pisze:
highend pisze:Widzę, że Cię dziś ładnie edward omotał tym swoim wywijaniem. I właśnie dlatego unikam tej pary. Podziwiam, że się na niego uparłeś. W trendzie (spadkowym) od czerwca do stycznia był na pewno super (jak ktoś wrzucał tylko eSki)... ale teraz to masakra.
Masz jakieś swoje ulubione pary ?
Bo przyznam szczerze, że ostatnimi czasy cały czas myśle że może by tak olać tego edka.
Niby zawsze na nim grałem, ale ostatnio to ciężkawo coś na nim :).
Zaczynam mocno myśleć żeby sie na rzeźnika przerzucić, tam zmienność jest i ruch często idzie chwile w 1 kierunku :wink: .
Hej, ja już dawno olałem EURUSD, wkurzały mnie wycinające ruchy bo raz ktoś coś w Grecji powiedział a za chwilę w Portugalii i tak na okrętkę. Generalnie obserwuję crossy funtowe oraz majorsy z Antypodow. Czy pozwolą zarobić to inna sprawa:)
edit: miało być - czy ja sam sobie pozwolę zarobić na fx :)
Ostatnio zmieniony 24 lut 2015, 20:28 przez irmentruda, łącznie zmieniany 1 raz.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

:506: MP... ty, ty ... zdrajco!!!

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Czy mam ulubione pary? tak, wszystko oprócz edka ;)
ahah... a tak serio to:

- rzeźnik na pewno ciekawy jest, ale jego nazwa nie wzięła się z niczego. SL (bez przesuwania) mocno wskazany.
- ujek to tak jak rzeźnik praktycznie chodzi, ale łagodniejszy w odbiorze

poza tym ja lubię indeksy (dax, sp500) i surowce - dobre są na long term. Ale na DT surowce typu np rolne to raczej odpadają.

korelacja ujka/rzeźnika z indeksami jest dość mocna ( z uwagi na JPY), więc można na tym i na tym.

metale - ostatnio są do dupy, więc chyba nie polecam. Złoto jak widać - trochę z edkiem skorelowane ;)
ropa - też do dupy, bo teraz to jak edek chodzi - homo nie wiadomo.

inne pary walutowe... kangur może?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Zablokowany